مصرف خودسرانه قطره‌های چشم، گوش و بینی می‌تواند منجر به عوارضی مانند افزایش فشارخون و حملات قلبی شود.

محمدرضا عمرانی متخصص گوش حلق بینی در گفت وگو باخبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه مصرف خودسرانه قطره‌های چشم، گوش و بینی به دلیل غلظت بسیار آن منجر به عارضه‌های مختلف به ویژه افزایش فشارخون و حملات قلبی می‌شود اظهار کرد: متأسفانه در بیشتر مواقع شاهد مصرف خودسرانه برخی از داروها از جمله قطره‌های چشم، گوش و بینی هستیم؛ اما همیشه نباید به محض احساس درد از داروها به ویژه قطره‌های چشم، گوش و بینی استفاده کرد؛ زیرا در عضوهای حساس و حیاتی مانند گوش برخی مواقع ممکن است فرد درچار پارگی پرده گوش شده باشد. در این حالت اگر فرد از قطره گوش استفاده کند نه تنها مشکلش برطرف نمی‌شود بلکه ممکن است به شنوایی‌اش آسیب جدی وارد شود. 
وی افزود: به طور کلی در هنگام بروز هرگونه درد در اندام‌های حیاتی بدن از جمله گوش باید از هرگونه دست کاری پرهیز شود؛ زیرا باعث ورم و افزایش درد می‌شود یا اگر فرد بدون اینکه متوجه پارگی پرده گوش خود شود با چکاندن قطره گوش نیز به شنوایی‌اش آسیب می‌رساند بنابراین بخش‌های داخلی گوش نیز دچار آسیب‌های جبران ناپذیر می‌شود.
عمرانی تصریح کرد: در بحث گرفتگی می‌توان به سادگی از داروهای بازکننده مجاری بینی از نسل داروهای محرک سمپاتیک شامل نافازولین، فنیل اسفرین، اکسی متازولین استفاده کرد. ولی باید به این نکته توجه کرد حداکثر مصرف این دارو 3 روز است. اگر بیش از 3 تا 5 روز از این دارو استفاده شود علاوه بر وابستگی به آن فرد را دچار عارضه‌های مختلف به ویژه افزایش فشارخون و افزایش تپش قلب می‌کند
وی تأکید کرد: استفاده از داروهایی که غلظت بسیار بالایی دارند برای افراد سالمند بدون تجویز و نظارت پزشک متخصص توصیه نمی‌شود. زیرا فرد دچار عارضه‌هایی مانند افزایش فشارخون، افزایش تپش قلب یا حملات قلبی می‌شود اما در هنگام آلودگی هوا در کلانشهرها به کاربردن شوینده‌های بینی شامل قطره کلرید سدیم مانعی ندارد.
عمرانی در بخش پایانی گفت: در برخی مواقع از بعضی داروها یا قطره‌ها به اشتباه برای اندام‌های حیاتی دیگر که بی‌ربط به نوع دارو است استفاده می‌شود مانند اینکه از قطره بینی یا بالعکس برای عفونت‌های چشمی یا گرفتگی‌های بینی استفاده شود چون این داروها غلظت بسیاری دارند عواقب جبران ناپذیری را به همراه دارند و یا اگر در عفونت‌های چشمی از قطره‌ای نامناسب استفاده شود باعث گسترش عفونت‌های چشمی و آسیب‌های جدی بینایی می‌شود. 
پس توصیه می‌شود از مصرف خودسرانه هرگونه‌ دارو یا قطره پرهیز شود زیرا مصرف برخی داروها یا قطره‌ها منجر به عوارضی مانند افزایش فشارخون، افزایش تپش قلب و حملات قلبی می‌شود.
انتهای پیام/
 
 

برچسب ها: گوش ، قطره ، حملات قلبی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار