به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مالیات به عنوان يكي از ابزارهاي مهم مالي و به عنوان سوپاپ اطمينان اقتصادي کشور محسوب می شود و علاوه بر این، با تامین بخش عمده ای از هزینه های دولت یکی از منابع مهم درآمدی است.
اما سالهاست که در کنار مالیات واژه ای پررنگ شده است به نام فرار مالیاتی و ترتيبات غير قانونی جهت اختفا درآمد يا ناديده گرفتن بدهي مالياتي سرآغازش است.
براساس این گزارش؛ بررسي ها نشان مي دهد معمولا ماليات هايي كه با هدف توزيع در آمد وضع مي گردد داراي پايه هاي كمتر و نرخ هاي بالاتري هستند و این خود قابليت فرارمالیاتی را ایجاد می کند.
علاوه بر این افزايش نرخ هاي مالياتي در زمان رکود زمينه لازم براي فرار مالياتي را نيز فراهم مي کند.
بر اساس این گزارش طبق گزارشات رسمی سازمان امور مالیاتی، بین 100 تا 120 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور وجود دارد که این میزان معادل دو برابر بودجه نفت است.
کارشناسان معتقدند که اقتصاد پنهان يكي از عوامل پيدايش فرار مالياتي است.
در این ارتباط غلامحسین خورشیدی کارشناس امور مالی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مالیات گریزی دربخش دانه درشت ها افزود: مالیات گریزی در بخش هایی از سیستم حسابرسی شرکت ها وجود دارد.
وی ادامه داد: باید ساختار مالیات اصلاح شود تا فرار مالیاتی به حداقل برسد.
این کارشناس اقتصادی در ادامه با اشاره به اینکه اصلاح نظام مالیاتی می تواند در وضعیت رفاهی جامعه نیز تاثیرگذار باشد، اظهار کرد: در وضع مالیات باید به گونه ای عمل شود که حتی المقدور به توسعه واحد های تولیدی، صنعتی و کشاورزی لطمه ای وارد نشود.
***افزایش مالیات یکی از منابع مشروع و مدیریتی است
در ادامه حسین وکیلی از دیگر کارشناسان اقتصادی عنوان کرد: افزایش مالیات یکی از منابع مشروع و مدیریتی دولت است و اگر با موازین و شرایط معقول و معتدل اقتصادی وضع شود می تواند در رشد درآمدهای دولت تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: بهتر است دولت به جای افزایش مالیات به دنبال آن باشد تا از فرار مالیاتی جلوگیری کند.
***افزایش مالیات منطقی نیست
در ادامه امرالله امینی کارشناس اقتصادی دراین باره افزود: در اقتصاد رکود زده، افزایش مالیات به ضرر تولید است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه نباید افزایش مالیات صورت گیرد عنوان کرد: در بعضی از صنایع باید افزایش مالیات کم شود تا تولید بتواند به عرصه خود ادامه دهد.
بدون تردید مالیات و نظام مالیاتی نقش مؤثری در روند توسعه کشور دارد و فرار مالیاتی موضوعی جز مقابله با این امر نیست و آنچه که باید در خصوص برخورد با این موضوع انجام داد ثبات قوانين و مقررات ،جلوگیری ازتغيير و جابجايي مداوم قوانين است.
انتهای پیام/