معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در ارتباط دانشگاه با صنعت از اصلاح عرضه و تقاضا در یک گام هدفمند و ورود پروژه‌های بزرگ ملی به صحنه دانشگاه‌ها خبر داد.

دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص معنی ارتباط با صنعت در دانشگاه‌ها اظهار داشت:‌ لزوما ارتباط با صنعت به این معنی نیست که علوم انسانی را فراموش کرده‌ایم بلکه در واقع به معنی تقاضامحوری است و سعی کردیم در پروژه‌های تحقیقاتی این ارتباط با صنعت و تقاضامحوری را پررنگ‌تر کنیم. علاوه بر تقویت ارتباط با صنعت در دانشگاه‌ها سعی کردیم با سایر دستگاه‌ها مانند وزارت صنعت و سازمان برنامه همکاری داشته باشیم تا به دانشگاه‌ها پروژه بدهند و با این کار آن‌ها، سایر نهاد‌ها هم به این کار تشویق شوند. یعنی اصطلاحا هم به اصلاح عرضه (دانشگاه‌ها توانمندی پژوهش را دارند) پرداختیم و هم به اصلاح تقاضا (صنعت). 

وی درباره اصلاح صنعت ادامه داد: در قانون رفع موانع تولید با همکاری برخی دستگاه‌ها، چند ماده را به تصویب رساندیم و قرار شد شرکت‌ها و مراکزی که با دانشگاه‌ها کارهای پژوهشی و کارهای تحقیقاتی برای توسعه و.. انجام می‌دهند از معافیت مالیاتی برخوردار شوند همچنین دولت تسهیلاتی را برای حوزه معدن و اعتباراتی را برای کسانی که هزینه ثبت اختراع می‌دهند در نظر گرفته است. 

وی با بیان اینکه هم اکنون از بخش‌های مختلفی مانند وزارتخانه‌های نیرو، جهاد کشاورزی، دفاع، نفت، سازمان حفاظت محیط زیست، هوا و فضا و سایر سازمان‌ها طرح‌های فراوانی برای انجام در دانشگاه‌ها ارائه شده است، اظهار داشت: انعقاد قرارداد با وزارت نفت در مورد ازدیاد برداشت از مخازن نفتی در ۲۰ میدان نفتی در سال گذشته و ۱۲ پروژه در زمینه صنایع پایین دستی در سال جدید و تفاهم نامه همکاری با وزارت نیرو برای انجام پروژه‌های مشترک از جمله این تلاش‌ها است. 

دکتر احمدی عنوان کرد: برای ایجاد فضای عملیاتی و زیرساخت‌های لازم با دستگاه‌های مختلف قرارداد‌ها و تفاهم‌ نامه‌هایی را منعقد کردیم مثلا با وزارت نفت برای ازدیاد برداشت از مخازن و میادین نفتی قراردادی بسته شد که درواقع این کار، حرکتی است که در طول تاریخ نه در حوزه دانشگاه و نه در حوزه نفت انجام نشده و یک حرکت بزرگ و جدید تاریخ علمی است که در هر دو حوزه دانشگاه و صنعت خوب است. 

وی در پایان بیان کرد: این کار به این معنی است که برای ازدیاد برداشت از مخازن نفتی بین تعدادی از دانشگاه‌ها و شرکت ملی نفت قرارداد بسته شد و این کار بزرگی بود که باعث شد پروژه‌های بزرگ ملی وارد دانشگاه شود و دانشگاه‌ها هم وارد صحنه رفع تقاضا‌ها شوند. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار