قائم مقام معاونت نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی از اجرای آزمایشی طرح نسخه‌های الکترونیکی و فواید این طرح برای پزشک و بیمار خبر داد.

دکتر مقیمی معاون قائم مقام معاونت نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص نسخه الکترونیکی گفت: نسخه الکترونیک در واقع نسخه‌ای است که به وسیله پزشک و به صورت کامپیوتری تدوین می‌شود و در سیستم دارویی کشور وارد شده و داروخانه قابلیت دسترسی به این نسخه را پیدا می‌کند. براساس این سیستم جدید، فقط با دادن کد ملی توسط بیمار می‌توان نسخه الکترونیکی برای آنان تجویز کرد و پزشک، زمانی که در سیستم نسخه را تجویز می‌کند بیمار می‌تواند در هر جایی داروهای مورد نظر خود را دریافت کند.

وی ادامه داد: در این فرایند نسخه دیگر به بیمار مستقیما ارائه نمی‌شود بلکه از طریق شبکه اینترنت و از طریق ارسال نسخه برای داروخانه مبدا، فرد می‌تواند به آنجا مراجعه کرده و دارو‌هایش را دریافت کند.

مقیمی با اشاره به فواید این نسخه ها عنوان کرد: این نسخه ها فواید بیشماری برای بیماران دارد که از جمله می‌توان به تسهیل و تسریع در دسترسی بیماران به موضوع تجویز و حذف مراجعات غیر ضروری، کاهش خطاهای پزشکی با مدیریت تجویز، اطمینان به در دسترس بودن موضوع تجویز و ورود آن از طریق مبادی قانونی و نظارتی سازمان غذا و دارو و اطمینان از قیمت واقعی مصرف کننده اشاره کرد.

وی افزود: با این وجود مشکل جدی در کشور ما این است که زیرساخت‌های فناوری اطلاعات اجازه ارائه خدمات درمانی به بیماران بدون قطع اینترنت را نمی‌دهد و این موضوع بسیار خطرناک است، چرا که در حوزه درمان، قطعی اینترنت قابل پذیرش نیست. از سوی دیگر، بدون برگزاری دوره‌های آموزشی نمی‌توان انتظار داشت همه پزشکان بخصوص پزشکان بالای ۵۰ سال بتوانند به راحتی با کامپیو‌تر کار کنند و اموری را که تا پیش از این به شکل دستی انجام می‌دادند کامپیوتری انجام دهند. خیلی از این افراد با روش‌هایی کار کرده‌اند که تغییر یکباره آن‌ها ممکن نیست.

دکتر مقیمی همچنین اجرای نسخه الکترونیک را یکی از روشهای مقابله با بدخطی پزشکان دانست و گفت: طراحی‌های نسخه الکترونیک انجام و در شهرهای سبزوار و بابلسر به صورت آزمایشی اجرا شده است. این اقدام با استقبال پزشکان روبرو شده است چرا که با این کار از مشاوره دارو ساز برای درمان کمک گرفته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بعد از اجرای این طرح به صورت آزمایشی، سازمان نظام پزشکی و سازمان غذا و دارو طرح نسخه الکترونیک را اجرا می‌کنند تا در آینده نزدیک عوارض ناشی از بدخطی پزشکان را نداشته باشیم، خاطر نشان کرد: بدخطی پزشکان که از شایع‌ترین دلایل خطاهای پزشکی است و در اکثر کشور‌های جهان بخصوص در امریکا، کانادا و استرالیا این بدخطی وجود دارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.