به گزارش حوزه
دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در حاشیه پنجاه و نهمین اجلاس مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد در وین با مارتین فان رین، وزیر بهداشت، رفاه و ورزش هلند دیدار کرد.
عبدالرضا رحمانیفضلی در این دیدار گفت: موقعیت جغرافیایی ایران به گونهای است که بین تولیدکنندگان مواد مخدر و مصرفکنندگان قرار گرفته است. یعنی در مسیر انتقال مواد از افغانستان به اروپا است. در نتیجه، اعتیاد جوانان یکی از هزینههایی است که ایران بواسطه این موقعیت میپردازد و تاکنون نزدیک به چهار هزار نفر از نیروهای انتظامی در جهت مقابله با عبور موادمخدر به شهادت رسیدهاند.
وی با بیان اینکه در ایران ما نسبت به معتادان رویکردی بیمارانگارانه داریم. افزود: تعداد کل مراکز درمان سرپایی سوء مصرف مواد مخدر در کشور 6170 مرکز میباشد که تعداد 403 مرکز در بخش دولتی و 5767 مرکز در بخش خصوصی فعالیت دارند.
وزیر کشور بیان داشت: فعالیتهای ایران در حوزه درمان و کاهش آسیب الگوئی موفق است و این تجارب در اختیار کشورهای همسایه و بخصوص افغانستان قرار گرفته است. همچنین ایران در خصوص تولید علم در زمینه درمان مواد افیونی جزء کشورهای مطرح دنیا می باشد.
رحمانیفضلی گفت: در زمینه پیشگیری با انتخاب رویکرد اجتماعی، آموزش های گسترده ای از سطح مهد کودک تا دانشگاه در سیستم آموزشی و سایر محیط های هدف مانند خانواده، محله و محیط کار در جریان است. برنامه ما این است که طی پنج سال 40 درصد از جمعیت کل کشور را تحت پوشش برنامه های آموزشی و مهارت زندگی قرار دهیم.
وی در ادامه از عدم حمایت و پشتیبانی حداقلی کشورهای غربی و بویژه اروپایی، از برنامه های داوطلبانه جمهوری اسلامی ایران در جلوگیری از ترانزیت مواد مخدر از مسیر بالکان به اروپا، همچون تأمین تجهیزات کشف و شناسایی مواد و حتی تبادل اطلاعات مربوط به فعالیت های قاچاقچیان مواد مخدر و رابطین انان ، به بهانههای واهی و غیر قابل قبولی چون تحریمهای ظالمانه گلایه کرد.
دبیرکل ستاد تصریح کرد: چنانچه کشورهای اروپایی در قبال معظل جهانی مواد مخدر نیز، همان مواضع چندگانه و مشابهی که در قبال مبارزه با تروریسم اتخاذ کردند را در پیش بگیرند و در رویکرد خود تجدیدنظر نکنند، به همان نحوی که اکنون با برخی از آثار و تبعات ناشی از توسعه ناامنیها و همچنین موج مهاجرت پناهندگان کشورهای درگیر در جنگ مواجه هستند، در آینده نه چندان دور، بهدلیل شیوع و تنوع انواع مواد مخدر و روانگردانها، گسترش دامنه و سازمانیافتگی فعالیت قاچاقچیان و همکاری آنان با گروههای تروریستی، کشورهای اروپایی نیز با گسترش شیوع اعتیاد و فعالیتهای بیش از پیش قاچاقچیان در آن قاره مواجه خواهند شد.
رحمانی فضلی تاکید کرد: مبارزه با پدیده پیچیدهای چون مواد مخدر و حصول توفیق در این راستا، مستلزم همکاری صادقانه، عملی و جدی تمامی کشورهای جهان به منظور مبارزه همه جانبه و فراگیر با این معظل جهانی میباشد.
همچنین مارتین فانرین وزیر بهداشت، رفاه و ورزش هلند و دبیرکل شورای اتحادیه اروپا در این دیدار از فعالیتهای جمهوری إسلامی ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر تقدیر و بر اهتمام هلند جهت اجرای تعهدات خود برای کمک و تأمین مالی اجرای برنامههای مصوب UNODC در ایران، در قالب تفاهمات سالهای ٢٠١٩- ٢٠١٥ تاکید کرد.
وی افزود: در اتحادیه اروپا، موضع متوازنی برای" برخورد و مقابله سخت در قبال بروز جرائم مربوط به مبارزه با مواد مخدر و تأمین کننده منابع مالی گروههای تروریستی" و" تأمین و ارائه خدمات درمانی و کاهش اسیب برای معتادان" وجود دارد.
وزیر بهداشت هلند در ادامه بر انجام رایزنی با اتحادیه اروپا ، به منظور افزایش و توسعه همکاریها و تحکیم بخشیدن به روابط ایران با اتحادیه مذکور تاکید کرد.
ادیت شیپرس در ادامه خواستار از انتقال تجربیات موفق جمهوری إسلامی ایران در خصوص درمان معتادان و کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد شد.
انتهای پیام/