دکتر زهرا شیخی مبارکه لنفولوژیست و عضو هیئت علمی پژوهشکده سرطان سینه جهاد دانشگاهی در گفت وگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، افزود: با وجود اینکه نقش برخی عوامل تغذیه ای در کاهش خطر بروز سرطان سینه و بیماری های خوش خیم سینه در بعضی مطالعات نشان داده شده است ولی نقش عادات غذایی به خوبی مورد بررسی قرار نگرفته است.
وی در خصوص تاثیر مواد غذایی بر روی زنان سالم و مبتلا یان به سرطان سینه بیان کرد: در یک مطالعه بر روي 40 خانم مبتلا به سرطان سینه و 40 خانم سالم با پرسش هایی شامل نوع مواد غذایی مورد مصرف در برنامه ی غذایی خود و روش های پخت مواد غذایی از طریق مصاحبه حضوری اطلاعاتی جمع آوری کردیم و طبق يافته های بررسی شده مشاهده شد که میانگین امتیاز عادات غذایی در افراد مبتلا 35 و انحراف معیار آن 4/6 بوده است همچنین این اعداد در افراد سالم به ترتیب 6/45 و 8/6 بوده است .
دکتر شیخی مبارکه با اشاره به اینکه عادت های غذایی مؤثر در خطر ابتلا به سرطان سینه میان زنان ایرانی بیشتر است، افزود: هدف مطالعه ی بررسی ویژگیهای جمعیت شناختی، عادات غذایی و برخی عوامل خطر احتمالی برای استعداد ابتلا به سرطان سینه در زنان ایرانی می باشد همچنین سن، وزن، شاخص توده بدن (BMI)، دورکمر، وضعیت تحصیلی، تعداد حاملگی، شیردهی، وضعیت تأهل، یائسگی، سابقه درمان با استروژن و سابقه خانوادگی از بیماری سرطان سینه در این میان بسیار حائز اهمیت است.
وی در خصوص مواد غذایی که باعث افزایش خطر سرطان سینه می شود، تصریح کرد: زنان باید در برنامه ی غذایی خود مصرف گوشت با چربی بالا، ماست ، پنیر، استفاده از روغنهای سرخکردنی برای غذاهای سرخکردنی و استفاده از روغنزیتون و روغنهای مایع برای پختوپز، حذف چربی گوشت و مرغ، از بین بردن پوست مرغ و استفاده نکردن از مایونز بهعنوان سس سالاد پرهیز کنند.
دکتر شیخی مبارکه خاطرنشان کرد: به طور كلي ارتباط بین عادات غذایی و ابتلا به بیماری سرطان سینه در زنان مورد بررسی قرار گرفت و مشاهده شد نقش عادات غذایی در بروز بیماری یا سرطان سینه نیاز به آموزش تغذیه جهت پیشگیری و کنترل بیماری سرطان سینه دارد.
انتهای پیام/