رئیس ایرانی مرکز تحقیقات علوم اعصاب مونستر آلمان از تولید رادیودارو در شرق ایران و در بیمارستان رضوی خبر داد و گفت: بیماران کشورمان با بهره‌گیری از این داروها دیگر مجبور نیستند با رفتن به ترکیه و دُبی برای هر سفر درمانی ۲۰هزار یورو هزینه کنند.

 به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پروفسور علی گرجی  از موفقیت تولید رادیودارو در بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان رضوی خبر داد و اظهار داشت: با وجود تمام تحریم‌ها و محدودیت‌های غربی‌ها با همت متخصصان کشورمان تولید رادیودارو در این بیمارستان محقق شد.

رئیس ایرانی مرکز تحقیقات علوم اعصاب مونستر آلمان با تأکید بر اهمیت تولید رادیوداروها در کشور که بیماران بسیاری نیز به آن نیازمند هستند، عنوان کرد: این در حالی است که بیماران کشورمان مجبور هستند برای بهره‌گیری از این خدمت به کشورهای منطقه از جمله ترکیه و دُبی سفر کنند و متقبل هزینه‌های 20هزار یورویی شوند.

گرجی با اشاره به اینکه شاید رادیودارو در تهران نیز صورت می‌پذیرد ولی تولید این رادیودارو در بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان رضوی با کنترل کیفیتی مناسب و براساس آخرین استانداردهای جهانی صورت می‌پذیرد.

جزئیات آغاز تولید رادیودارو در شرق ایران

همچنین در این راستا سعید هاشم‌زاده ــ مدیرعامل بیمارستان رضوی از آغاز تولید رادیودارو در بخش پزشکی هسته‌ای این بیمارستان خبر داد و عنوان کرد: با استعانت از خداوند متعال و توجهات حضرت امام رضا(ع)، علی‌رغم تمامی تحریم‌ها و سایر مشکلاتی که برای دستیابی به این تکنولوژی پیشرفته تشخیصی ــ درمانی وجود داشت، در 6 اسفندماه جاری موفق به راه‌اندازی دستگاه شتاب‌دهنده حلقوی و به‌دنبال آن تولید رادیودارو در بیمارستان رضوی شدیم.

مدیرعامل بیمارستان رضوی ادامه داد: چهار بیمار با رعایت تمام ضوابط و استانداردهای جهانی، با تزریق رادیوایزوتوپ در مرکز پزشکی هسته‌ای بیمارستان با موفقیت تحت PETاسکن قرار گرفتند.

هاشم‌زاده در خصوص نحوه راه‌اندازی سیکلوترون گفت: مراحل نصب، راه‌اندازی و کنترل سیستم پیچیده و پیشرفته سیکلوترون، توسط متخصصین ایرانی و با همکاری تیم‌های تخصصی از آلمان، اتریش و ایتالیا انجام گرفت و در حال حاضر سیستم تولید رادیوداروها در بیمارستان رضوی مشهد به‌طور فعال در خدمت بیماران و مراجعه‌کنندگان است.

مدیرعامل بیمارستان رضوی در ادامه گفت: باید اعلام کنم که در حال حاضر سیکلوترون بیمارستان توانایی تولید داروی مورد نیاز برای سایر مراکز PETاسکن کشور را دارد و آمادگی دارد در این راستا با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر ارگان‌ها همکاری کند.

هاشم‌زاده در خصوص نحوه عملکرد این دستگاه نیز توضیح داد: دستگاه سیکلوترون با استفاده از انرژی الکترومغناطیس، ذرات باردارِ شتاب‌دار تولید می‌کند. این ذرات طی فرایندهای مختلف به رادیوایزوتوپ‌های با نیمه عمر کوتاه که برای انجام PET‌اسکن ضروری است؛ تبدیل می‌شوند. علاوه بر دستگاه سیکلوترون، هات‌سل‌ها و آزمایشگاه کنترل کیفی و تجهیزات وابسته به آن نیز که برای ایمنی بیماران نقش حیاتی را بازی می‌کنند، راه‌اندازی شده است؛ که باید بگویم آزمایشگاه کنترل کیفی یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد سیکلوترون بیمارستان رضوی است.​
منبع:تسنیم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.