افزایش بازدهی حذف آلاینده‌ها به کمک جایگزینی نانو لوله‌ها با حالت پودری

محققان دانشگاه تهران به کمک دانشگاه پلی تکنیک میلان ایتالیا، دی اکسید تیتانیوم را در حالت نانو لوله‌ای سنتز کردند تا افزایش بازدهی حذف آلاینده‌های آبی حاصل شود.

حامد اسکندرلو محقق دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار  حوزه فناوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ، هدف از انجام پروژه‌ی مشترکی که با محققان دانشگاه پلی تکنیک میلان ایتالیا داشتند، را بهبود عملکرد فتوکاتالیستهای نانو ذرات اکسید تیتانیوم خواند و گفت: در بین اکسیدهای فلزی، دی اکسید تیتانیوم با ساختاری بلوری به عنوان یک ماده فتوکاتالیست با بازدهی بالا شناخته شده است. در این پژوهش این نانو ذرات را در حالت نانو لوله‌ای سنتز کردیم تا جایگزین حالت پودری این نانو ذرات شود.

وی ادامه می‌دهد:عملکرد نانو لوله‌های دی اکسید تیتانیوم در فرآیند حذف آلاینده‌های آلی از محیط‌های آبی مورد ارزیابی قرار گرفته است، در این پژوهش روی ساختاری از دی اکسید تیتانیوم که خالص و پایدار در دمای بالا است، تمرکز داشته‌ایم و سنتز نانو لوله‌هایی از جنس دی اکسید تیتانیوم با فعالیت فتوکاتالیستی بالا تحت تابش نور مرئی را پیش گرفتیم. 

اسکندرلو اظهار داشت: پس از انجام آزمایشات لازم در نهایت فعالیت فتوکاتالیستی نانو لوله‌های دی اکسید تیتانیوم تحت تابش نور مرئی و جریان الکتریکی، در حذف آلاینده آلی از محیط آبی  مورد بررسی قرار گرفت. در نتیجه افزایش بازدهی این دی اکسید به صورت نانو لوله نسبت به حالت پودری را شاهد بودیم.



انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار