محققان نانوآنتن‌های مکعبی را جایگزین نانوآنتن‌های کروی کردند که این نانوآنتن‌ها برای ساخت زیست حسگرها کاربرد دارند.

به گزارش خبرنگار  حوزه فناوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ، محققان با استفاده از شبیه‌سازی نشان دادند که می‌توان از چیدمان نانومکعب‌ها برای ساخت نانوآنتن استفاده کرد، این نوع نانوآنتن‌ها برای تولید آزمایشگاه روی تراشه مناسب است. نانوآنتن‌های مکعبی قادرند به شکل مؤثرتری نسبت به نانوآنتن‌های کروی، نور را تحت تأثیر قرار دهند.

در این نانو‌آنتن‌های مکعبی به جای ترکیبات رسانا و نیمه‌هادی از ترکیبات عایق استفاده شده تا هم تولید ساده‌تر شود و هم پرش در آنها کاهش یابد. همچنین اتلاف انرژی نیز کمتر رخ می‌دهد.

محققان دانشگاه موناش با استفاده از شبیه‌سازی یک زنجیره از نانومکعب‌های دی‌الکتریک 200 نانومتری را در مسیر نور مرئی و مادون قرمز قرار دادند. فضای بین این نانومکعب‌ها به گونه‌ای تنظیم شده که بتواند برای حوزه‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. با افزایش فاصله میان مکعب‌ها جهت‌دهی نور افزایش می‌یابد.

نانو‌آنتن‌ها می‌توانند نقش مؤثری در سیستم‌های نانوالکترومکانیکی ایفا کنند. از این سیستم می‌توان در ساخت زیست حسگر روی تراشه استفاده کرد. آزمایشگاه روی تراشه می‌تواند ایمنی غذا را اندازه‌گیری کند و حتی در تشخیص سلول‌های سرطانی کاربرد داشته باشد.

این نانوآنتن‌ها برای ساخت زیست حسگرهای نوری مناسب هستند و از آنها می‌توان برای ساخت آزمایشگاه روی تراشه سیار استفاده کرد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار