آلترنت: عرضه بی‌حساب نفت عربستان؛ شکست اقتصادی یا پیروزی سیاسی؟

به باور کارشناسان، افزایش عرضه نفت بوسیله عربستان، صرفا به قصد دستیابی به مقاصد سیاسی در منطقه بوده است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان وبسایت «آلترنت» در مطلبی نوشت: عربستان سعودی در دو سال گذشته به عمق چاههای نفت خود نفوذ کرده و بیشترین بهره برداری را از منابع نفتی خود داشته است. نتیجه این اقدام دولت عربستان جاری شدن سیل نفت در جهان و کاهش 70 درصدی بهای هر بشکه نفت است.

عربستان خود از کشورهایی است که با عرضه بی اندازه نفت نه تنها موجب اختلال در بازار جهانی طلای سیاه و کاهش بهای آن شد، بلکه به مشکلات داخلی برای تامین کسری بودجه ناشی از کاهش بهای نفت نیز دامن زد. بنابر گزارش خزانهداری عربستان، موجودی صندوق خزانه این کشور به کمتر از 600 میلیارد دلار رسیده است.

نویسنده گزارش بر این باور است که افزایش عرضه نفت بوسیله عربستان صرفا به دلیل دستیابی به مقاصد سیاسی در منطقه بوده است. ولی بخش عمده مقاصد سیاسی آن با بن بست مواجه شد.

عربستان تولید نفت خود را از سال 2012 با درخواست آمریکا به صورت چشمگیری افزایش داد تا با بهره گیری از تحریم های بین المللی ایران، بازارهای جهانی نفت را در اختیار خود درآورد. با لغو تحریمهای ایران و جلب توجه سرمایه گذاران بین المللی به بازار پرسود نفتی ایران، ریاض قصد داشت مانع از منتفع شدن تهران از بازارهای بین المللی نفت شود. به گونه ای که چندی پیش نشریه انگلیسی «فایننشال تایمز» در مقاله‌ای نوشت، عرضه عمومی سهام شرکت نفتی آرامکو بزرگترین شرکت نفتی جهان با هدف انحراف توجه سرمایه گذاران از بازار سرمایه ایران و ضربه زدن به اقتصاد این کشور است.

از سوی دیگر نشست نفتی دوحه و توافق 16 فوریه ریاض مسکو مبنی بر ثابت ماندن حجم تولید نفت در سطح ماه ژانویه آخرین حربه عربستان برای جلوگیری از صادرات نفت ایران به بازارهای اروپایی بود که در نهایت با مخالفت ایران و افزایش تولید و صادرات نفت این کشور همراه شد.

ثابت ماندن حجم تولید نفت در سطح ماه ژانویه همچنان تاثیر کمرنگی بر بهای جهانی نفت داشته است و کشورهای تولید کننده نفت امیدوار هستند در نشست ماه ژوئن نظر ایران را برای کاهش تولید نفت خود جلب کنند.

عربستان با سیاستهای از پیش تعیین شده آمریکا خود را در گرداب بحران اقتصادی انداخته و دلارهای نفتی خود را از ارزش انداخته است؛ دلارهای نفتی که برای خزانه داری ضروری است. در همین راستا امپراتوری نفت به جلب بازارهای شرقی همچون چین چشم دوخته است و برای مهار کسری بودجه به استقراض از بانکهای بین المللی و تدابیر داخلی همچون حذف یارانه ها، کاهش هزینه های دولتی و کاهش دستمزدها روی آورده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار