به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ قارچ گیاهی است خوراکی که بعضی از انواع آن سمی هستند و مصرف چند لقمه از آن، کلیه، کبد یا حتی مغز را از کار می اندازد.
مسئول گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی توان گفت که قارچ سمی است و تنها راه حل برای تشخیص مسموم نبودن قارچ ها، نمونه گیری در آزمایشگاه است.
دکتر محمدرضا کریمی نشانه های مسمومیت با قارچ سمی را از نوع زودرس و دیررس عنوان کرد که در موارد زودرس این بیماری، بیمار دچار تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق می شود و گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بیقراری می شود.
او افزود: نشانه های دیررس این نوع مسمومیت شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی است که ممکن است روزها یا هفته ها بعد ظاهر شود.
مسوول گروه آموزش و ارتقای سلامت به افرادی که به مسمومیت با قارچ مشکوک هستند، توصیه کرد: اگر مشکوک به مسمومیت با قارچ هستید، بیمار را هر چه سریع تر به بیمارستان منتقل کنید.
دکتر کریمی با تاکید بر اینکه در موارد مسمومیت با قارچ نباید جلوی تخلیه معده را گرفت، اضافه کرد: در بعضی از مواقع باید فرد مسموم را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچ های سمی باقی مانده خارج شود و از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری شود.
این پزشک در رابطه با کارهایی که برای فرد مسموم با قارچ در بیمارستان انجام می شود گفت: در زمان مراجعه فرد مسموم با قارچ به بیمارستان، فشارخون، ضربان قلب و دمای بدن بررسی می شود.
او درباره ادامه روند درمانی افزود: ممکن است برای تخلیه معده و روده از قارچ های باقی مانده به بیمار مواد مسهل یا موادی که باعث ایجاد تهوع می شود داده شود یا برای درمان آن ها از موادی استفاده شود که با خوراندن آن به فرد به سموم موجود در روده متصل شود و در دفع مواد سمی کمک کند.
مسوول گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه اضافه کرد: در طول زمان بستری بودن در بیمارستان با توجه به عوارض شدید مسمومیت با قارچ ها مانند تشنج، نارسایی کبد و کلیه از بیمار مراقبت می شود.
دکتر کریمی برای جلوگیری از مسموم شدن با قارچ ها توصیه کرد: از چیدن، خریدن و مصرف قارچ هایی که در طبیعت روییده پرهیز کنید، بهتر است از قارچ های خوراکی تولید شده در کارخانه های معتبر استفاده شود.
این پزشک آگاه در بیماری های غیر واگیر، با اشاره به اینکه سم قارچ پادزهر ندارد و تنها راه حل جلوگیری از مسمومیت و نخوردن قارچ های موجود در طبیعت است، گفت: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ های وحشی، سمی بودن آن ها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، مصرف نکردن قارچ های خودرو موجود در طبیعت است.
او افزود: قارچ هایی که در کارخانه ها رشد می کنند را باید تا دو روز بعد از چیده شدن مصرف کرد؛ چون این محصولات دارای حشرات و باکتری هایی هستند، قبل از مصرف باید به خوبی آن را شست.
انتهای پیام/ن