این 8 عادت اشتباه در غذا خوردن در واقع چراغ سبز برای بروز بسیاری از بیماری‌ها است.

سید محمود اسحاق حسینی فوق تخصص گوارش در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به برخی عادت‌های بد غذایی گفت: اولین عادت اشتباه در غذا خوردن مربوط به پرخوری و عدم تناسب مواد غذایی مصرفی است. در صورتی که باید حجم غذا متعادل و نسبت مواد غذایی مصرفی(50 درصد از قندها، 15 درصد از چربی‌ها، 35 درصد پروتئین‌ها) رعایت شود که متاسفانه امروزه با مصرف بیش از حد فست‌فودها و غذاهای چرب این نسبت‌ها بهم ریخته و عوارضی همچون کبد چرب و ... شیوع بیشتری پیدا کرده است. 

وی ادامه داد: نکته دوم؛ نظم زمانی در بین وعده‌های غذا خوردن است، زمان کافی برای غذا خوردن (تند تند و نجویده غذا خوردن) و توجه بیشتر به وعده صبحانه است که متاسفانه امروزه تقریبا وعده صبحانه به علت عجله و ... حذف و یا خیلی کم و سریع میل می‌شود، نکته سوم در مورد نوشیدن آب است که باید نیم ساعت قبل یا بعد از غذا باشد( در حین غذا نباید آب نوشید) زیرا اگر به هنگام غذا خوردن آب بنوشید، دریچه بین معده و مری باز می‌شود و غذا بدون هضم و جذب از معده خارج شده که ممکن است باعث اسهال در فرد شود. 

این متخصص در ادامه افزود: نکته چهارم اینکه در ایران نوشابه بیش از حد مصرف می‌شود،‌ و افراد بهتر است به جای مصرف این نوشابه‌هایی که بیشتر از سود،‌ زیان‌آورند از دوغ استفاده کنند،‌ همچنین مصرف نمک در ایران دو برابر مجاز دنیا است که یکی از عوامل سرطان زایی ( سرطان گوارش) است.

دکتر حسینی در رابطه با مضرات ایستاده غذا خوردن و خوابیدن بلافاصله پس از غذا خوردن، گفت: ایستاده غذا خوردن باعث می‌شود تا غذا به اندازه کافی در معده نماند و سریع از معده خارج شود، خوابیدن بلافاصله بعد از غذا خوردن نیز باعث ریفلاکس (برگشت غذا به داخل مری) می‌شود که تداوم و تکرار این عادت اشتباه ممکن است باعث بروز سرطان مری شود. 


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار