مسولان برهمکاری توسعه اقتصادی و رفع موانع بانکی تاکید کردند و معتقدند وجود بانکها در سوئیس می تواند راهگشای اقتصادی بین دو کشور و کشورهای منطقه باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن، تجارت در نشست مشترک هیئت تجاری ایران و سوئیس اظهار داشت: شرکت سوئیس دارای ظرفیت‌های تخصصی بسیار بالایی است به گونه‌ای که به طور متمرکز ۳. ۵ درصد تولید ناخالص داخلی در بحث تحقیق و توسعه صرف می‌شود.

وی افزود: جمعیت جوان تحصیلکرده و با استعداد کشور ما می‌توانند با نیروهای تجربه و مسن سوئیس به سینرژی مناسبی دست یابند.

نعمت‌زاده با تاکید بر بهبود روابط بانکی اشاره کرد و گفت: اتاق بازرگانی ایران و شهرستان‌ها بایستی از شرایطی که در آینده به وجود می‌آیند، ‌‌نهایت استفاده را داشته باشند و امیدواریم به تدریج روابط بانکی به حالت اولیه خود بر گردد تا همکاری میان دو کشور توسعه یابد.

سوئیس همیشه به دنبال حل روابط دیپلماتیک بوده است

یوهان اشنایدر در نشست مشترک هیئت تجاری ایران و سوئیس گفت: در روابط  و گفتمان بین دو کشور توانسته  بر توسعه همکاری سایه اندازد، و این امر برآینده روشن دو کشور رقم خواهد زد.

وی ادامه داد: کشور ایران به صورت فزاینده در مبادلات اقتصادی و جهانی حضور داشته و کشور سوئیس هم از این شرکت استقبال کرده است.

اشنایدر در ادامه عنوان کرد: کشور سوئیس همیشه به دنبال راه حل دیپلماتیک بوده و در آینده مذاکرات فعالانه‌ای را خواهد داشت.

ورود 140 هیئت تجاری به ایران

رئیس جمهور سوئیس در ادامه از ورود 140هیئت مختلف که از پتانسیل بازار ایران استفاده کرده‌اند خبر داد و عنوان کرد: کشور سوئیس بسیار به رقابت اهمیت داده و سعی کرده در جستجوی چالش باشد.

اشنایدر در ادامه از روابط اقتصادی با ایران که قبل از دوران تحریم بسیار خوب بوده و بعد از پسابرجام هم بهتر خواهد شد، خبر داد و اذعان داشت: قطعا علاقمندی متقابل بین دو کشور وجود داشته و اگر رابطه‌ای اعتماد آمیز بین دو کشور باشد بهبود روابط اقتصادی و تجاری در آینده بیشتر خواهد شد.

چشم انداز روشن در انتظار ایران و سوئیس

همچنین محسن جلال پوررئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: روابط اقتصادی دو کشور در قرن نهم در بخش حمل و نقل و بانک توسعه یافت و در سال 1252 هجری شمسی یعنی 140 سال پیش عهدنامه ای بین ایران و سوئیس به امضاء رسید که نشان از روابط تاریخی بین دو کشور است.

این در حالیست که با فراز و نشیب هایی نسبت به سایر کشورهای اروپایی همراه بوده اما این روابط روابط دوستانه بوده است.

وی در ادامه از میزبانی کشور سوئیس در گروه 1+5 که در ذهن بسیاری از ایرانیان خاطره خوبی برجای گذاشته، خبر داد و اظهار کرد: اتاق بازرگانی ایران و سوئیس همواره فعال بوده و فعالین اقتصادی دو کشور موقعیت خوبی را برای فعالان اقتصادی در آینده رقم می زنند.

جلال پور در ادامه از کمرنگ شدن روابط اقتصادی دو کشور خبر داد و عنوان کرد: با توجه به ظرفیت های بالقوه دو کشور چشم انداز روشنی در ماه های آینده قابل پیش بینی است و این نوید را می دهد که ارتباط دو کشور بهتر از این خواهد شد.

بانکها راهگشای کلیدی برای توسعه روابط دو کشور 

رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه از وجود بانکها در سوئیس که می تواند راهگشای اقتصادی بین دو کشور و کشورهای دیگر باشد، خبر داد و گفت: این امر سبب شده که فعال سازی بانکها بیشتر شده و روابط با سوئیس این امر را هموار می کند.

به گفته جلال پور، وجود استمرار پزشکی و شیمیایی، صنایع غذایی، سرمایه در صنایع، اشتغال و ... می تواند مورد توجه فعالان اقتصادی دو کشور باشد.

علاقمندی سوئیس برای حضور در بازار ایران

در ادامه کارن رئیس کنفدراسیون تجارت سوئیس در نشست دوجانبه فعالان اقتصادی ایران و سوئیس اظهار داشت: وضع تحریم‌ها موجب گسترش تجارت و همکاری اقتصادی این دو کشور شده، به طوری که شرکت‌های چند ملیتی کوچک و متوسط در بخش‌های متنوع، فاینانس، ماشین آلات، ساعت سازی، حمل و نقل و... در ایران حضور دارند که این امر نشان دهنده اهمیت سوئیس و توسعه روابط اقتصادی خود با ایران است.

وی با اشاره به علاقمندی سوئیسی‌ها به حضور در بازار ایران گفت: سوئیس دارای اقتصاد باز و با ثبات اقتصادی بالایی است که این امر از ویژگی‌های زبانزد این کشور است.

کارن در ادامه یادآور شد: سیستم آموزشی، موسسات تحقیقاتی، زیرساخت‌های مناسب خدمات بهداشتی، امنیت و کیفیت بالایی محصولات و خدمات سوئیسی از ویژگی‌های اقتصاد سوئیس است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار