غلبه بر ترس و انجام کارها و تفریحات ترسناک، جزء علایق جالب و جذاب افراد است. برخی افراد به راحتی بر ترس خود غلبه می‌کنند و برخی همیشه با ترس‌هایشان زندگی می‌کنند و توانایی انجام کارهای جدید را به دلیل تصور از ترسناک بودن آنها ندارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ غلبه بر ترس یکی از عادات افراد موفق و ریسک‌پذیر است. منظور از ترس می‌تواند ترسیدن از انجام کارها و تفریحات خارق‌العاده مانند بانجی جامپینگ، کلبه‌ی وحشت، پرش از ارتفاع یا انجام ریسک‌های کاری و شخصی باشد.
 
برخی افراد به دلیل ترس از مواجه شدن با اتفاقات جدید، هیچ‌گاه در زندگی ریسک نمی‌کنند یا به دلیل ترس از مرگ، تفریحات هیجان‌انگیز را امتحان نمی‌کنند. خانم مارجی کر Margee Kerr، روانشناس و استاد دانشگاه پیتزبورگ، در کتاب جدید خود با نام "جیغ: ماجراهای جالب در ارتباط با علم ترس (Scream: Chilling Adventures in the Science of Fear)، تجربیات خود از مطالعه بر روی ترس افراد و رفتار آنها در زمان ترسیدن را منتشر کرده است.مارجی کر برای انجام تحقیقات خود در کلبه‌های وحشت شهر بازی‌ها کار کرده و رفتار افراد را در زمان ترسیدن مطالعه کرده است. وی در مصاحبه‌ای که اخیرا با وبسایت Inc داشته است، راه‌هایی را برای غلبه بر ترس برای خوانندگان توضیح داده است.
 
۱. پیش‌بینی‌های دقیق از ترس جلوگیری می‌کنند
 
مطمئنا هیچ‌کس نمی‌تواند خودش را قلقلک دهد یا بترساند. چرا که مغز می‌داند قرار است چه اتفاقی بیفتد. ترس‌ها زمانی رخ می‌دهند که شما اطلاع کاملی از رخداد پیش رو نداشته باشید یا پیش‌بینی‌های شما دقیق نباشند. به طور مثال در شهربازی شما بر روی دستگاه‌ها با سرعتی حرکت می‌کنید که هرگز پیش‌بینی نمی‌کردید یا در حالت عادی نمی توانستید با این سرعت حرکت کنید. پس عدم اطلاع از آینده و یا اتفاق غیر قابل پیش‌بینی می‌تواند ترسناک باشد.
 
۲. آمار و اطلاعات تاثیری بر کم شدن یا زیاد شدن ترس ندارند
 
هر چقدر هم که اطلاعات و آمار دقیقی از مرگ و میر در اثر سوانح هوایی منتشر شود و عنوان شود که سالانه در جهان تعداد کمی از افراد در سفرهای هوایی جانشان را از دست می‌دهند، باز هم افراد از سفر با هواپیما به خاطر سرعت زیاد و غیر عادی بودنش ترس دارند. در زمینه‌های کاری هم هرچقدر آمار دقیقی از موفقیت یک نوع کسب و کار منتشر شود، باز هم شروع آن کسب و کار به خاطر جدید بودنش می‌تواند ترسناک باشد.
 
۳. اگر می‌خواهید اتفاق ترسناکی را فراموش کنید، بازی فکری انجام دهید
 
بازی‌های فکری مانند TETRIS، که ذهن شما را به تصاویر و رنگ‌ها مشغول می‌کنند، برای فراموش کردن اتفاقی ترسناک بسیار مفید هستند. پروفسور امیلی هولمز استاد دانشگاه آکسفورد، عنوان می‌کند که اگر تا ۶ ساعت پس از یک اتفاق ترسناک، یک بازی فکری تکراری و جذاب انجام دهید، به احتمال زیاد می‌توانید آن اتفاق را فراموش کنید.
 
۴. جیغ زدن، ترس را خالی می‌کند
 
شما انرژی زیادی برای کنترل ترس خود مصرف می‌کنید. گاهی اوقات بسیار تمرکز می‌کنید تا در موقعیت های ترسناک جیغ نکشید. حال اگر فضا و مکانی برای جیغ کشیدن (مانند شهربازی) پیدا کنید، می‌توانید این انرژی نهفته را رها کنید و با تجربهی ترس‌های هیجانی و جیغ کشیدن، فشارهای روحی خود را تخلیه کنید.
 
۵. ترسیدن در کنار دوستان و خانواده، به استحکام روابط کمک می‌کند
 
نتایج تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد که جمع‌های خانوادگی و دوستانه، پس از تجربه‌ی یک اتفاق هیجان‌انگیز در کنار یکدیگر، پایدارتر خواهد شد. احساسات افراد در کنار یکدیگر تشدید می‌شود. به طور مثال اتفاقات خوشحال‌کننده، شادتر می‌شوند و اتفاقات ترسناک، ترسناک‌تر. اما همین تجربه مشترک ترس، می‌تواند استحکام روابط را بیشتر کند.
 
۶. تصویرسازی و صحبت کردن با خودتان، ترس شما را کاهش می‌دهد
 
مارجی کر در جریان تحقیقاتش، راه رفتن بر روی لبه بلند یک ساختمان در تورنتو را امتحان کرد. او می‌گوید که در ابتدا ترس زیادی از این کار داشت؛ اما بعد از آن تصویر سازی را امتحان کرد و با خودش تکرار کرد که او هرگز نخواهد افتاد و به جای افتادن پرواز خواهد کرد. او می‌گوید:
 
    احساسی شبیه به سواری روی یک سورتمه را داشتم و قلبم خالی شده بود. اما با خودم تصور کردم که من هرگز نمی‌افتم و پرواز خواهم کرد. دستانم را با قدرت باز کردم و با تکرار این جمله که من پرواز می کنم، به راحتی این کار را انجام دادم. تصویرسازی و صحبت کردن، برای غلبه بر ترس به من کمک کرد.
 
۷. می‌توانید برای فراموش کردن بدترین خاطراتتان، با خود تمرین کنید
 
تصور کنید که یکتجربه‌ی ترسناک از اتفاقی ناگوار شما را عذاب می‌دهد. همین اتفاق برای نویسنده‌ی کتاب نیز افتاده است و او می‌گوید که با انجام کارهای ترسناک دیگر و موفق شدن در آنها، ترس اتفاق قبلی را به کلی فراموش کرده و موفقیت در تجربیات هیجان‌انگیز، جای آن را در ذهنش پر کرده است.
 
از نکات و تجربیات بالا می‌توان این نتیجه را گرفت که انجام کارهای هیجان‌انگیز و امن، می‌تواند اعتماد به نفس و قدرت ریسک پذیری افراد را افزایش دهد و به آنها در تجربه‌ی اتفاقات جدید کمک کند.
 
 
منبع: زومیت
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار