یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه، برگزاری رزمایش نظامی اخیر عربستان را تکرار قدرت نمایی های پوشالین این رژیم دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه پرس تی وی، رزمایش نظامی «تندر شمالی» 25 بهمن با شرکت نیروهای نظامی از 20 کشور آغاز شد. خبرگزاری دولتی عربستان تندر شمالی را «به لحاظ تعداد کشورهای شرکت‌کننده و همچنین کیفیت تجهیزات نظامی، بزرگترین رزمایش در نوع خود» توصیف کرده است.

در همین رابطه دیوید وینبرگ، از مسئولان ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی، در مصاحبه با وبگاه خبری «بیزینس اینسایدر» گفت نباید ادعاهای ریاض را باور کرد و اینکه این رزمایش هدف سیاسی خاصی ندارد.

وینبرگ با اشاره به اینکه کشورهایی از جمله مصر، پاکستان و عمان که «تا کنون از درخواست‌های نظامی اخیر عربستان شانه‌ خالی کرده‌اند» در رزمایش تندر شمالی حضور دارند، گفت: «در سال‌های اخیر سعودی‌ها همیشه به نوعی از "بزرگترین" رزمایش نظامی خود خبر داده‌اند و مردم هم همواره سعی می‌کنند دریابند قضیه از چه قرار است.»

 موقعیت ژئوپلتیکی مبهم عربستان

این رزمایش در حالی برگزار می‌شود که ریاض شدیداً نیاز دارد قدرت نظامی خود را به رخ بکشد.

عربستان سعودی در موقعیت ژئوپلتیکی مبهمی قرار دارد؛ اگرچه به لحاظ نظامی و همچنین موقعیت منطقه‌ای دستاوردهایی داشته، اما در شماری از جبهه‌های مهم شکست خورده است.

دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه توانسته است با حمایت روسیه و ایران در مبارزه با تروریست‌ها دستاوردهای بسیاری کسب کند و این پیشروی‌ها به ضرر گروههای پیکارجوی مورد حمایت عربستان تمام شده است.

افزون بر آن، عربستان اخیراً در حملات خود به یمن، که با هدف بازگرداندن عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی این کشور به قدرت انجام می‌شود، ناکام بوده و بسیاری این حملات را به لحاظ استراتژیک اقدامی غلط می‌دانند.

توافق اخیر عربستان سعودی، روسیه، قطر و ونزوئلا برای تثبیت تولید نفت می‌تواند به ثابت ماندن سطح تولید اوپک بیانجامد و این امر هم‌زمان با لغو تحریم‌ها علیه ایران به این کشور آسیب خواهد رساند.

در عین حال، گفته می‌شود ایران که مخالف درجه یک سیاست‌های عربستان در منطقه به شمار می‌رود، هنوز قصد دارد 8 میلیارد دلار به خرید تسلیحات روسیه اختصاص دهد و جایگاهش در سطح جهانی نیز پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک با گروه 1+5، ارتقا یافته است.

مشکلات مالی و مانورهای نمایشی

عربستان سعودی در داخل این کشور نیز تحت فشار است. قیمت پایین نفت ریاض را مجبور می‌کند افزون بر کاهش خدمات اجتماعی، مالیات بی‌سابقه‌ای از مردم بگیرد. در عین حال رژیم ریاض قصد دارد با خصوصی‌سازی بخش‌هایی از شرکت نفت «سعودی آرامکو» درآمد بیشتری کسب کند.

با وجود این چالش‌ها، گفته می‌شود عربستان به لطف نقشی که روی قیمت نفت و همچنین بحران‌های فعلی در کشورهای منطقه از جمله سوریه، مصر و عراق دارد، قدرتمندترین کشور بین کشورهای عرب محسوب می‌شود.

عربستان سعودی با وجود کاهش بودجه دفاعی‌‌اش، سومین کشور خریدار تسلیحات در سال 2015 و همچنین سومین واردکنندۀ تسلیحات در سال 2014 بوده است.
وینبرگ همچنین افزود ریاض برای به نمایش گذاشتن قدرت تسلیحاتی‌اش بارها رزمایش نظامی برگزار کرده است.

وی گفت: «افزایش برگزاری رزمایش‌های نظامی بزرگ عربستان منعکس‌کنندۀ سرمایه‌گذاری گسترده‌تر ریاض در بودجه نظامی و ظرفیت عملیاتی است که بیش از همه از تهدید متعارف و غیرمتعارفی که عربستان از جانب ایران احساس می‌کند، نشات می‌گیرد.»

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۴
مگر الان هم پاچه صاحبشو نمی گیرد؟
پس این تروریست ها پرورش یافته کدام کشور مرتجع منطقه هستن مگر جز همین آل سعود ملعون و هم کاسه هایش هست که قطعا هست
این پاسخ به دومین نظر است
United States of America
ناشناس
۲۲:۰۷ ۰۳ اسفند ۱۳۹۴
عربستان فقط دارای یک ارتش شکم گنده تجهیز. محورهست که حتی عرضه یادگیری استفاده از تجهیزاتشون رو هم ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۴
غرب و امریکا ناچارند با تمدن و فرهنگ و قدرت برتر ایران کنار آیند و البته این برای غرب خوشاینداست که دشمنی دانا و متفکر و اهل خرد و فرهنگ داشته باشد تا انکه دوستان احمقی مانند سعودی و ترکیه و قطر را که زیانشان دامنگیرشان است رو به دوستی همیشگی برگزینند و سعودی های وحشی و وتکفیری های دست پروده آنان در آینده جهان نقش نخواهند داشت و البته این ترقه هایی هم که بهشون دادند تموم نشده به یاری خدا کارشون ساخته است !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۴ ۰۳ اسفند ۱۳۹۴
اگر عربستان به تنهایی سومین خریدار تجهیزات فوق پیشرفته و مخوف آمریکایی بوده
باتوجه به دستیابی عربستان به تجهیزات فوق پیشرفته آمریکایی دیگر کشورهای عربی نظیر بحرین و قطر و پاکستان و ...... و همچنین نیروی مردمی و جهادی عظیم از بعضی کشورهای عربی و حتی فقیر سودان که کاملا تعصبی شدید که انفجار انتحاری و کشته شدن رو سعادت عظیم میدانند پس عربستان به مخوف ترین و کشنده ترین کشورها تبدیل شده که شاید برای اربابان خودش مثل آمریکا به هیولایی تبدیل شده و پاچه آنهارو هم بگیرد سیاست ما در منطقه باید به گونه ای بود که حداقل ترکیه رو به بغل عربستان هل نمی دادیم تا عربستان از فن آوری و موقعیت استثنایی و ناتو بودن ترکیه هم استفاده کنه تا بدین جا عربستان قاعده بازی رو خیلی خوب بلد بوده واز تمام ظرفیت کشورها به نفع خودش جمع آوری و یارگیری میکند تا در موقع مناسب مثل افعی ضربه ای کارامد و تمام کننده وارد نماید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۰۳ اسفند ۱۳۹۴
ببخشید جسارت به شمانباشه بایدبه این اقدامات عربستان گفت زپلشک اونها مثل موش هم نیستند که باید تااسم ایران میادهزارتاسوراخ پیداکنندوبپرند توش ضربه کارآمدوتمام کننده رو اگر عرضه داشتند تاحالا به یمن زده بودندنه توی باتلاق یمن دست وپا میزنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۵ ۰۳ اسفند ۱۳۹۴
در مقابل يارگيري عربستان از کشورهاي در پيت و فقير آفريقايي، ايران روسيه را در عرصه نظامي و اقتصادي با خود هم نظر کرد که اين به تنهايي کل معادلات عربستان و آمريکا و ديگر کشورهاي حامي تروريست را بر هم ريخت و همينطور سپاه قدرتمند حشدالشعبي را در عراق و سوريه را بوجود آورد که ميداندار اصلي نبردها هستند، ايران توانست پاکستان و ترکيه را متقاعد کنه که بر عليه يمن وارد جنگ نشوند، عربستان تنها با دلارهايش هر کاري که بتونه ميکنه و بر همگان آشکار شده که افکار تکفيري وهابيت عامل تروريست پروريها در دنيا است پس با ته کشيدن دلارها و انزجار دنيا از تروريستهاي سعودي تکفيري عمر اين رژيم منحوس رو به پايان است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۴
اینا خودشون کودن هستن
ماکه جنگی با کشوری شروع نکردیم
آخرین اخبار