اولین سمینار درمان با سلول‌های بنیادی با همکاری ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلولهای بنیادی معاونت علمی در مرکزطبی کودکان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر محمود رضا اشرفی فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر علمی در بخش بالینی سمینار بیان داشت: هدف از برگزاری این سمینار برقراری ارتباط بین علوم پایه و پزشکان بالینی خصوصاً آشنایی پزشکان جوان با درمان های سلولهای بنیادی است.

وی با اعلام اینکه مرکز طبی کودکان در جلسه کارگروه اعصاب ستاد توسعه سلول‌های بنیادی داوطلب برگزاری این سمینار شد، گفت: در سمینار درمان با سلولهای بنیادی در اختلالات عصبی 18 سخنران حضور دارند که 3، 4 موضوع کلی در خصوص اصول سلول درمانی، بحث مهم اخلاق در تحقیقات بالینی، طراحی مطالعات سلولی قبل از بالین و بعد از آن و سیاست گذاری های کشور در حوزه سلول درمانی مطرح می‌شود. 

اشرفی با بیان اینکه سلول درمانی علم جدیدی است، اظهار داشت: هدف از برگزاری این سمینار مشارکت دانشجویان پزشکی و غیرپزشکی و علوم بالینی و محققین جوان کشور و استفاده آنها از درمان جدید سلول درمانی برای بسیاری از بیماری‌ها است.

وی افزود: استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌های عصبی از دهه 90 میلادی در دنیا مرسوم شده و پژوهشگاه رویان نیز در کشور ما در این خصوص از ابتدا فعالیت داشته است. 

وی خصوص بخش دیگر سمینار گفت:با همکاری جراحان و متخصصان علوم اعصاب در قسمت بعدی سمینار درباره بیماری های عصبی عضلانی، ترومای مغز و نخاع و بیماری پارکینسون مطالبی ارائه می شود. 

وی با بیان اینکه فلج مغزی از مهمترین بیماری‌های عصبی و معلولیت زا در کودکان است که سلول های بنیادی امیدی را برای درمان آنها ایجاد کرده، تصریح کرد: فلج مغزی کودکان 2 تا 14 سال را درگیر می‌کند که درمان قطعی ندارد اما سلول درمانی می تواند برای این بیماران امیدبخش باشد. 

اشرفی اظهار داشت: در خصوص بیماری های نورومتابولیک و تاثیر پیوند سلول‌های بنیادی بر آن و بیماری استروک و A.L.S در بخش دیگری از سمینار صحبت می شود.

وی با اعلام اینکه بخش دیگری از سمینار به بیماری ام اس با ارائه چندین سخنرانی و تجربه استفاده از سلولهای بنیادی در درمان آن تعلق دارد، افزود: این درمان ها نیازمند فعالیت بیشتر و اختصاص بودجه دولت به این تحقیقات است که از راه های درمانی غیر دارویی استفاده بیشتری نماییم.

دکتر شروین بدو رئیس مرکز طبی کودکان و دبیر اجرایی اولین سمینار درمان با سلولهای بنیادی در اختلالات عصبی اظهار داشت: این سمینار در دو بخش و با مشارکت 200 نفری دانشمندان و متخصصان علوم پایه و بالینی مغز و اعصاب پیش بینی شده که در مراسم افتتاحیه به طور همزمان تاثیر سلولهای بنیادی بر بیماری های اورولوژی نیز بررسی می‌شود.

رئیس مرکز طبی کودکان افزود: برای اولین بار در کشور ارتباط بین متخصصین علوم پایه و بالینی در سمینار برقرار می‌شود که به تبادل اطلاعات بین آنها می انجامد.

در ادامه دکتر محمد جوان استاد فیزیولوژی دانشگاه تربیت مدرس و دبیر علمی این سمینار در بخش علوم پایه اظهار کرد: در این سمینار به پتانسیل سلول‌های بنیادی مختلف و توانایی‌های هر یک تا حدودی پرداخته می شود و به عنوان مثال سلول های بنیادی در دستگاه عصبی با دو رویکرد کلی استفاده از سلول های بنیادی برای جلوگیری از پیشرفت ضایعات بافت عصبی و مرگ آنها و درمان بافت عصبی به کار می روند.

وی با بیان اینکه درمان ضایعه عصبی مغزی در گذشته قابل تصور نبود، افزود: استفاده از سلول های بنیادی علوم اعصاب را دگرگون کرده اما هنوز با ترمیم ضایعات عصبی فاصله داریم.

دبیر علمی سمینار در بخش علوم پایه تصریح کرد: در حال حاضر می توان با استفاده از سلول های بنیادی جنین سقط شده، سلول های بنیادی جنینی، سلول های بنیادی القایی از فرد بزرگسال و حتی تبدیل سلول پوست به سلول عصبی نورون ساخت که خوشبختانه تمامی این توانمندی ها در کشور وجود دارد. 

وی بیان داشت: حتی می توان در داخل مغز سلولی را به نوع دیگری از سلول تغییر داد که نشان می دهد به مرحله ای وارد شده‌ایم که می توانیم تا حدودی سرنوشت سلول‌های مغز را دستکاری نماییم که دریچه‌ای به سوی مهندسی مغز است.

جوان با بیان اینکه اینگونه سمینارها فرصت خوبی برای برقراری ارتباط بین توانمندی‌های علوم پایه با بخش بالینی است، عنوان داشت: با وجود اینکه اقدامات بسیاری در حوزه سلول‌های بنیادی صورت گرفته، نیاز آنی و فعلی بخش بالینی را درک نکردیم.

وی افزود: در این سمینار که امتیاز بازآموزی دارد سعی شده اساتید و متخصصان علوم پایه و بالینی با ایجاد کارگروه‌ها و تیم‌های پژوهشی با اهداف جهت‌دار با توانایی‌ها و نیازهای یکدیگر آشنا شوند و برای رفع مشکل خاصی جهت گیری داشته باشند.

گفتنی است اولین سمینار درمان با سلولهای بنیادی در اختلالات عصبی در سالن‌های همایش مرکز طبی کودکان بیمارستان امام خمینی 6 اسفند ماه برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار