اندیشه شعر امروز پرمعنا نیست و تنها ظاهر قضیه در شعر بیان می‌شود.

محمدتقی فکورزاده، شاعر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  با اشاره به وجود اندیشه نو در شعر امروز گفت: اندیشه شعر امروز پرمعنا نیست و تنها ظاهر قضیه در شعر بیان شود. به عنوان مثال تلمیح، تشبیه یا استعاره در شعر آن‌ها وجود دارد اما در این ارائه‌های ادبی معانی فلسفی، عرفانی یا عشق واقعی دیده نمی‌شود.
 
وی افزود: تنها معنای لفظ به عنوان تلمیح یا استعاره در شعر امروز کاربرد دارد. این مسئله به این دلیل به وجود می آید که این افراد مطالعه کافی روی ادبیات گذشته ندارند. کاربرد واژگانی حافظ را نمی‌دانند و لمعات عراقی و سوانح امام محمد غزالی را مطالعه نمی‌کنند.
 
این شاعر با اشاره به سبک شعر امروز بیان کرد: اندیشه شعر امروز به سبک شعر دوران جاهلیت بیان می‌شود که به  معشوق توجهی نمی‌کردند.
 
فکورزاده تصریح کرد: باید اهالی ادب اعتقاد پیدا کند که ما بزرگترین فرهنگ را در میان دیگر کشورها داریم و بزرگان ما توانسته‌اند از شعر ما پیروی کنند.
 
وی ادامه داد: تمام کشورها در شعر آیینه گردان ما هستند البته سالها پیش کلاس‌های آموزش شعر را راه‌اندازی کردم و به بحث پیرامون آن پرداختم امروز بزرگان غیردولتی شعر ما تنها غم خود را دارند و به ماندگاری اسم خود در تاریخ ادبیات توجه می‌کنند.
 
این شاعر با اشاره به آنکه شعرهای معروفترین افراد ارتباط هماهنگی با یکدیگر ندارند؛ اظهار کرد: پریشانی در شعر امروز فراوان است و برای برطرف شدن آن به حرکت کلی نیاز داریم. آگاهی از عروض و قافیه به تنهایی کمکی به بهبود شعر فرد نمی‌کند و برای سرودن کافی نیست بلکه فرد باید شعر را بفهمد و فهم شعر در این باره اهمیت دارد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.