یك شاعر و استاد دانشگاه معتقد است: حكمت، فلسفه، درون‌مایه‌های معنوی و اندیشه عمیق در آثار شاعران امروز از بین رفته است و مضامین به كار رفته در این آثار ضعیف و دارای تاریخ انقضاء هستند.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ محمد علی شفایی (آبان) با بیان اینكه تحولاتی كه برای نسل امروز رخ داده، تهدیدی برای شعر امروز است، اظهار كرد: یكی از نكاتی كه در شعر امروز مشاهده می‌شود، گذر بسیار سریع زبان قلمی و ادبی است و به بیان دیگر زبان شاعران مدام در حال تغییر است و به صورت ثابت نمی‌تواند برای مخاطب و حتی برای مدت كوتاهی ماندگار بماند.

وی ادامه داد: وقتی سرعت خواندن و نوشتن زیاد شود، پشتوانه علمی و ادبی و اصطلاحا همان سواد در آثار فروكش می‌كند و باعث می‌شود آثار از پختگی لازم برخوردار نباشند.

شفایی همچنین با تاكید بر اینكه هجوم رسانه‌های مجازی بر شاعران جوان و مخاطبانشان یكی از آفت‌های شعر جوان امروز است، عنوان كرد: رسانه‌های مجازی تریبونی برای همه ایجاد كرده و به دلیل اینكه این تریبون عمومی شده است، مخاطبان را كم توقع ساخته و لطمه دیگری به شعر وارد كرده است. در مجموع سرعت و شیوه انتشار شعر در نسل امروز، به نفع شعر كشور نیست.

شاعر «پنج‌شنبه‌ها با تو» همچنین گفت: اطلاعاتی كه جوان شاعر امروز به دست می آورد، از روی نوشته‌ها و متون احساسی است كه اغلب در فضای مجازی و شبكه‌های اجتماعی می‌خواند و اساسا اطلاعاتی كه دارای ارزش باشد، در مدت زمان كوتاه به دست نمی آید. در حالی كه شاعران پیشین، چیزی را برای مخاطب خود به ارمغان می‌آوردند كه وارد دنیای بزرگ‌تری شود. اما شاعران جوان امروز اطلاعات را با سرعت بیشتری به دست می‌آورند و آثار امروز نیز نهایتا به احساسات رقیق شاعر تبدیل شده است.

شفایی خاطرنشان كرد: متاسفانه دنیای شعر امروز كوچك است، چرا كه شاعران دارای جهان‌بینی بزرگی نیستند و شعرشان محدوده مكانی و زمانی خاصی را در بر می‌گیرد. جوانان ما خیلی فعال شده‌‌اند، اما باید تلاش خود را بیشتر كنند، آثار بزرگان را بخوانند و به رمز و راز موفقیت آن‌ها پی ببرند و البته تا در محضر استاد ننشینند نمی‌توانند آثار خوبی را رقم بزنند.

وی مخاطب شعر امروز را مخاطب عام دانست و عنوان كرد: متاسفانه شاعران جوان و كم تجربه‌تر هم شعر خود را به سمت ذوق عامه مردم برده‌اند. اِلیوت گفته است كه ذوق توده برای هنر همچون سم است. در واقع اشعار جوانان امروز نمی‌تواند عمیق و ماندگار باشد. حتی آثار برخی بزرگان همچون استاد بهمنی كه من ایشان را بسیار دوست دارم را نمی‌توان تدریس كرد؛ چرا كه ایشان هم برای توده شعر گفته‌اند و شعرهایشان پوپولیستی است.

شفایی گفت: باید به دنبال شعر حكمت باشیم، حكمت در شعر و ادبیات كشورمان گم شده است و با سطحی نگری شاعران جوان از بین رفته است.



انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار