به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه یکی از مشکلات و معضلات بزرگ کاربران تلفن همراه و دارندگان سیم کارت های دائمی و اعتباری ارسال گسترده و پی در پی پیامک های تبلیغاتی از طرف برخی اپراتورهای تلفن همراه است که موجب نارضایتی برخی مشترکان شده است.
این پیامک های تبلیغاتی اغلب محتوای اقتصادی، فرهنگی و تفریحی دارند و پیام تبلیغ محصولات و خدمات برخی شرکت ها و سازمان ها را در طول شبانه روز برای کاربران به همراه میآورند.
**ارساب پیامک های تبلیغاتی راهی برای سود بیشتر
بیشتر پیامک هایی تبلیغاتی که به گوشی کاربران تلفن همراه ارسال میشود بدون در نظر گرفتن صحت و درستی آنها به گوشی های همراه ارسال شده و بیشتر آنها مضمون غیر واقعی و دروغین دارند که فقط با هدف کسب درآمد بیشتر و سودبالاتر توسط شرکت های مخابراتی ارسال می شود.
شاید شما تاکنون تجربه ارسال پیامک های تبلیغاتی را که روزانه با حجم زیاد به گوشی تلفن همراهتان می رسند را داشته اید که اغلب پیامک هایی در جهت شرکت در مسابقه، جملات پندآموز، تبلیغ کالا هستند و با ارسال کد مشخصی از شما تقاضا می شود تا در این مسابقه و یا در خرید یک کار اشتراک بگیرید.
حال با توجه به ارسال حجم زیادی از پیامک های تبلیغاتی بسیاری از دارندگان سیم کارت های دائمی و اعتباری بدون اینکه این پیامک ها را بخوانند، انها را حذف می کنند و یا به ارسال کدی مبنی بر قطع این پیامک ها اقدام میکنند.
**سلب آسایش با ارسال پیامک های تبلیغاتی
متأسفانه ارسال حجم انبوهی از پیامک های تبلیغاتی در تلفن های همراه چیزی جز ایجاد مزاحمت و سلب آسایش دارندگان تلفن همراه و نیز تحمیل هزینه های گزاف را برای صاحبان تبلیغات و کالاها به همراه ندارند.
البته دراین بین نباید تبلیغاتی را که به صورت همیشگی علاوه بر تبلیغات خاص کالاها و یا خدمات شرکت های تولیدی و غیره برای کاربران تلفن های همراه ارسال میشود و توسط اپراتورهای شرکت های مخابراتی برای درآمدزدایی بیشتر ارسال می شود را نادیده گرفت.
شرکت های مخابراتی و اپراتورهای آنها برای کسب سود بیشتر خود به ارسال پیامک های تبلیغاتی در قالب آواهای انتظار و بسته های مختلف و معرفی خدمات دیگر خود میپردازند و موجب دریافت مبالغ بیشتری از مشتریان خود میشوند.
با این تفاسیر تبلیغ اپراتورهای تلفن همراه نیز مزید علتی شده است تا بسیاری از دارندگان سیم کارت های دائمی و اعتباری نسبت به ارسال پیامک های تبلیغاتی به آنها شاکی باشند هرچند که شرکت مخابراتی و اپراتورهای آنها امکانی را برای محدود کردن دریافت این پیامک ها فراهم کرده است اما این کار نیز جوابگو نیست.
حال با توجه به مشکل پیامک های ارسالی به کاربران تلفن همراه مخابرات باید به فکر چارهای باشد تا بتواند ارسال این قبیل پیام ها را کنترل کند.
**لزوم تفکیک پیامک ها برحسب دلخواه و حق انتخاب کاربران
باید مخابرات برای مشترکان تلفن همراه حق انتخاب بگذارد تا آنها بتوانند فقط تبلیغاتی را که خواستارش هستند را دریافت کنند و بتوانند به تفکیک و دلخواه خود از تبلیغ محصول و خدمتی خاص اطلاع یابند.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در رابطه با امکان تفکیک پیامک ها برچسب نوع محصول و دلخواه مشترکان اعلام کرد: توجه به سیستم های فعلی مخابراتی و شبکه های مویرگی تولید کننده محتوا و با در نظر گرفتن امکانات فنی این سیستم ها، انتخاب دریافت پیامک های تبلیغاتی به تفکیک محصول و به دلخواه مشترکان امکان پذیر نیست.
البته باید شرکت های مخابراتی نظارت دقیقی را بر محتوای پیامک های تبلیغاتی ارسالی خود داشته باشند تا از ایجاد هرگونه مزاحمت و مشکلی برای دارندگان تلفن همراه ممانعت به عمل آورد و نیز از حقوق مشترکان خود حمایت های لازم را عمل آورد.
باتوجه به اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و باتوجه به مصوبه شورای عالی فضای مجازی در جلسه 21 مورخ 1/11/93 با موضوع در سیاست های ساماندهی خدمات پیامکی خدمات پیامکی ارزش افزوده و پیامک انبوه در شبکه ارتباطی، هرگونه فعالیت برای ارائه خدمات محتوای پیامکی نبوه و ارزش افزوده در چارچوب قوانین و مقررات با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امکان پذیر است و ارائه کنندکان خدمات ارتباطی ملزم به فراهم کردن امکان فعالسازی و یا غیر فعال کردن دریافت پیامک های انبوه هستند.
انتهای پیام/