به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ دكتر "حميد زارع"، افزود: هیچ ماده غذایی به تنهایی نمی تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد؛ اما ترکیب صحیح غذاها و مواد غذایی مختلف ممکن است، چنین تفاوتی را ایجاد کند.
وی ادامه داد: یک تحقیق علمی در خصوص بیماری سرطان نشانه داده که اختصاص حداقل دو سوم وعده غذایی به غذاهای گیاهی و یک سوم وعده غذایی به پروتیین حیوانی، ابزاری مهم، برای مبارزه با سرطان، است.
رييس اداره بيماري هاي غير واگير معاونت درمان دانشگاه، اضافه کرد: مصرف مواد غذایی آلوده به برخی قارچها (کپکها)، باعث وارد شدن سم خطرناکی، به نام "آفلاتوکسین" به بدن، میشود که این سم، احتمال ابتلا به سرطان کبد را، افزایش میدهد.
دکتر "زارع"، گفت: مصرف غذاهای حاوی مواد نگهدارنده، مصرف گوشت قرمز و نمک فراوان، احتمال ابتلا به سرطان معده را افزایش و استفاده از غذاها و نوشیدنی های خیلی داغ، احتمال خطر سرطان های حفره دهان، مری و حلق را، بالا میبرد.
رييس اداره بيماري هاي غير واگير معاونت درمان دانشگاه، ادامه داد: مصرف بالای سبزی و میوه و کاهش مصرف چربی و گوشت قرمز، خطر سرطان های سینه، روده و پروستات را کاهش میدهد و بین مصرف کربوهیدراتهای (قندها) تصفیه شده، با سرطان روده هم، ارتباط دیده شده است.
دکتر "زارع"، اضافه کرد: فعالیت فیزیکی، خطر تمام عوامل مرگ آور، شامل بیماری های قلبی عروقی، پرفشاری خون، برخی سرطانها، پوکی استخوان، بیماریهای اسکلتی و دیابت نوع 2 را، کاهش میدهد و فعالیت مناسب بدنی، متابولیسم گلوکز را بهبود، چربی بدن را کم و فشار خون را پایین، می آورد.
وی با بیان اینکه فعالیت فیزیکی با اثربخشی بر روی برخی از ترکیبات ترشحی بدن، زمان توقف مواد سمی در رودهها را کاهش و سطح آنتی اکسیدان ها را بالا می برد، افزود: تاثیر دیگر فعالیت فیزیکی، کاهش احتمال ابتلا به سرطان های مختلف، مانند سرطان سینه که در اثر متابولیسم هورمونی در زنان ایجاد میشود، است.
دکتر "زارع"، تحرک بدنی مناسب را در کاهش احتمال بروز سرطانهای رحم، ریه و پروستات موثر دانست و اضافه کرد: احتمال عفونت ریه و سنگ های کلیوی بر اثر ورزش، کاهش مییابد و فعالیت فیزیکی، سلامت اسکلتی عضلانی را ارتقا می بخشد؛ دیگر ویژگی مهم ورزش، کاهش نشانه های افسردگی است.
وی هشدار داد: شروع ناگهانی و فعالیت شدید، برای افرادی که آموزش کافی ندیده اند و یا به تدریج، فعالیت خود را افزایش نداده اند، ممکن است، باعث عوارضی مانند جراحات، کم آبی بدن یا سکته قلبی، شود.
رييس اداره بيماري هاي غير واگير معاونت درمان دانشگاه، اضافه کرد: متخصصان و مسوولان حوزه بهداشت و سلامت در سطح جهان، توصیه میکنند که لازم است، یک فعالیت فیزیکی متوسط، در حد 30 تا 60دقیقه در روز، وجود داشته باشد.
دکتر "زارع"، بیان کرد: اغلب زنان مبتلا به سرطان سینه، به آن اندازه که توصیه شده، فعالیت بدنی ندارند که لازم است برای کاهش وزن و بهبود بیماری و عوارض ناشی از آن، فعالیت بدنی مناسبی، داشته باشند.
رييس اداره بيماري هاي غير واگير معاونت درمان دانشگاه با اشاره به نقش ورزش در داشتن وزن مناسب، ادامه داد: زنان چاق، بسیار کمتر از زنان لاغر، از سرطان سینه جان سالم به در میبرند و شدت عوارض و وخامت بیماری در زنان چاق، بیشتر است.
دکتر "زارع"، اضافه کرد: با اینکه درمان سرطان، قدرت فعالیت را کاهش میدهد، ولی توصیه شده که حتی آنهایی که تحت شدیدترین درمان قرار دارند هم از نظر فیزیکی فعال باشند؛ زیرا فعالیت فیزیکی اثرهای مثبتی داشته و ضعف ناشی از درمان را کاهش و کیفیت زندگی و وضعیت روانی بیمار را ارتقا میدهد.
رييس اداره بيماري هاي غير واگير معاونت درمان دانشگاه، گفت: نیمی از مبتلایان به سرطان سینه، با خواب شبانه مشکل دارند که فعالیت فیزیکی به صورت مرتب، به آنها بسیار کمک میکند.
انتهای پیام/س