به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی العهد نیوز در گزارشی نوشت: شبکه انبیسی آمریکا اعلام کرد رقابت برسر قدرت بین محمد بن نایف ولیعهد و محمد بن سلمان جانشین ولیعهد سعودی سبب شد هر دو سیاست داخلی و خارجی به شدت خصمانه ای را برای اثبات شایستگی خود در پیش گیرند. این امر کارنامه حقوق بشر را در داخل کشور و در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس وابسته به عربستان تحت تاثیر قرار داده است.
این شبکه در گزارشی به نقل از برخی مقامات سعودی اعلام کرد طرفداران دو شاهزاده سیاست خصمانه در پیش گرفتند در حالیکه ملک سلمان خرفت و کودن شده است به گونه ای که در دیدارش با جان کری وزیرامور خارجه آمریکا در پاسخ به سوالات، جوابها را از یکی از دستیارانش در اطاق مجاور از طریق دستگاه آیپد دریافت می کرد و به کری می گفت.
این شبکه نمونه هایی از سیاست خصمانه را ارائه کرد از جمله آن حمایت محمد بن سلمان از تصمیم حمله به یمن است. محمد بن نایف نیز از رویکرد اجرای حکم اعدام شیخ نمر النمر حمایت کرد.
ان بی سی گزارش داد زمانی که ملک سلمان قدرت را یکسال پیش در دست گرفت، سرآغاز ضعیف شدن وضع حقوق بشر در عربستان و دولت های عربی تابع عربستان در خلیج فارس بود.
سلمان برخلاف اسلافش آغاز حکومتش با اعلام عفو فعالان و مخالفان سیاسی مسالمت جو همراه نبود. سازمانهایی مانند جمعیت حقوق مدنی و سیاسی تعداد زندانیان سیاسی را هزاران نفر تخمین می زنند.
علی عبدالله مدیر اجرایی سازمان «آمریکائی ها برای دموکراسی و حقوق بشر در بحرین» در مقالهای که این شبکه در گزارشش از آن استفاده کرده است، گفت بدون تردید سخن بن سلمان وارونه جلوه دادن واقعیت بود. او می گوید زن زمانی که به سن معینی برسد، می تواند بدون اجازه ولی امرش سفر کند. اما بن سلمان درباره حمله به یمن که سبب بروز فجایع بزرگ بشری در فقیرترین کشور عربی شده است و براساس آمار سازمان ملل متحد نیمی از جمعیت آن در معرض خطر گرسنگی قرار دارند،گفت تصمیم به حمله، تصمیم وی نبوده است بلکه نهادهای حکومت تصمیم گرفتند و او نمی داند این جنگ چه زمانی پایان خواهد یافت.
عبدالله درباره محمد بن نایف ولیعهد و وزیر کشور می گوید وی فراموش نکرد از احمد العبید انتقام بگیرد. احمد العبید در گفتگوی مستقیم با این شاهزاده در نوامبر گذشته دولت را متهم کرد که با سکوتش در قبال تحرکات ضد شیعیان و تکفیر آنها در رسانه های رسمی، در قتل شیعیان مشارکت دارد. العبید که برادر یکی از کشته های انفجار مسجدی در منطقه القدیح است که از دو هفته قبل مردان بن نایف به مدرسه ابن القیم در سیهات، محل کار وی حمله کردند. مردان بن نایف وی را به مکان نامعلومی بردند و هنوز هیچ اطلاعی از سرنوشت وی در دست نیست.
عبدالله یادآور شد بن نایف دستور بازداشت خانم سمر بدوی یکی از فعالان را در اواسط ماه ژانویه داده بود. سمر بدوی بدنبال واکنش های خشمگینانه بین المللی به قید وثیقه آزاد شد. گویی بازداشت شوهرش ولید ابوالخیر وکیل مدافع دادگستری و رائف بدوی برادرش که وبلاگ نویس است، کافی نبود. این دو از سه سال پیش در زندان بسر می برند. حکم حبس این دو بین ده تا پانزده سال است.
انتهای پیام/
انشاالله