به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اُلآفریکا، با اینکه 2 دهه از قرن بیست و یک گذشته است، کمبود منابع انرژی همچنان مانع توسعه اجتماعی و اقتصادی آفریقا شده است. بیش از نیمی از جمعیت این قاره به نیروی برق دسترسی ندارند و مشاغلی که وابسته به انرژی الکتریسیته است اغلب با خاموشیهای مختل کنندهای روبرو میشود.
البته دولتها و سرمایهگذاران قاره آفریقا عزم خود را برای حل این مشکل جزم کردهاند. کاهش اخیر بهای باد و فنآوریهای خورشیدی باعث ظهور سیستم پارادایم برقی جدیدی شده که هم کربن کمتری تولید میکند و هم ارزانتر است.
نتایج مطالعات انجام شده برای آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر نشانمیدهد، دستکم دو-سوم کشورهای شرقی و جنوبی آفریقا پتانسیل تأمین الکتریسیته مورد نیاز خود را با استفاده از نیروی باد و خورشید دارند.
کشورهای مختلفی در سراسر جهان به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر روی آوردهاند. چین بخش اعظمی از انرژی خود را از ظرفیتهای بادی و خورشیدی این کشور استخراج میکند. هند نیز برنامهای برای تأمین 100 گیگاوات برق با استفاده از نیروی خورشید دارد.
کشورهای آفریقایی برای رسیدن به اهداف اقتصادی خود به طور مداوم در حال گسترش زیرساختهای برق هستند، به همین دلیل باید تلاش خود برای دستیابی به انرژیهای تجدیدپذیر را افزایش دهند.
پیش از این سرمایهگذاران و توسعهدهندگان روی استفاده از انرژیهای آبی و ذغالسنگ تمرکز داشتند؛ اما در سالهای اخیر در آفریقای جنوبی بهای انرژیهای بادی و خورشیدی کاهش یافته و استفاده از آن را امکانپذیر ساخته است.
انتهای پیام/