به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، دکتر علی کثیری در این رابطه اظهارکرد: آب مروارید یکی از بیماری های شایع چشمی به خصوص در میان افراد میانسال به بالا است که کاهش دید تدریجی را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: این بیماری معمولا راه پیشگیری خاصی ندارد؛ عامل ایجاد این عارضه ژنتیک است و افزایش سن نیز در بروز این بیماری موثر است. ولی از نظر آماری افراد در مناطقی با تابش نور شدید آفتاب، زودتر از دیگر مناطق به این عارضه مبتلا می شوند.
فوق تخصص جراحی شبکیه و لیزر مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز با بیان اینکه عوامل محیطی قابل پیشگیری است، گفت: استفاده از عینک آفتابی مناسب و کلاه لبه دار، تردد کمتر در محل های بدون سایبان برای افراد بسیار ضروری است.
کثیری افزود: آب مروارید باعث کاهش دید تدریجی می شود و صدمات دائمی به چشم نمیزند. اما در صورتی برای کنترل آن اقدامات درمانی صورت نگیرد به آب سیاه تبدیل می شود و در این شرایط ضایعه ای که به عصب بینایی وارد می کند، غیر قابل جبران است.
وی اظهارکرد: بیماری آب سیاه نیز یکی دیگر از بیماری های مهم چشمی است که در جوانان بسیار شایع است و معمولا علامتی ندارد. بهترین راه پیشگیری یا درمان سریع بیماری این است که تمام افراد به خصوص در سنین 40 سال به بعد، باید هر 6 ماه یکبار از نظر فشار چشمی کنترل و معانیه چشمی شوند.
فوق تخصص جراحی شبکیه و لیزر مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز عنوان کرد: عمل جراحی، درمانی برای عارضه آب سیاه است؛ البته افراد مبتلا به این بیماری زمانی تحت عمل جراحی قرار می گیرند که دید آن ها به حد زیادی کم شده باشد و نیازهای روزانه آن ها برآورده نشود.
کثیری گفت: اگر در معاینات پزشکی مشخص شود آب مروارید علت کاهش دید این فرد باشد، این بیمار پس از معاینه اولیه باید هر 6 ماه یک بار برای معاینه مراجعه کند. بیمار براساس مشکلاتی که تاری دید در زندگی روزمره برای وی ایجاد کرده، می تواند با مشورت پزشک متخصص درخواست عمل جراحی کند. در غیر این صورت زمانی که بیماری به مرحله حاد و تبدیل شدن به آب سیاه رسیده، عمل جراحی توسط پزشک متخصص تجویز می شود.
انتهای پیام/ت