مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای تامین خوراک دام و طیور کشور طرح بهبود تغذیه دام روستایی و استفاده از خوراک های کمتر رایج و ضایعات باغی اجرا می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین؛ تورج صارمی بیان کرد: تغذیه از موضوعاتی است که در واحدهای تولیدی بیشترین هزینه ای را به خود اختصاص داده لذا اقداماتی در حوزه بهبود مدیریت تغذیه وزارتخانه صورت گرفته که موجب شده بتوان قیمت ها را کاهش داد و به استمرار تولید در واحدها کمک کرد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: یکی از برنامه هایی که در واحد بهبود تغذیه وزارت جهاد کشاورزی با کمک واحدهای تحقیق پیگیری می شود امکان استفاده از خوراک های کمتر رایج است زیرا ظرفیت هایی داریم در بقایای زراعی باغی و کارخانجات داریم که می توانیم از آنها استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: طرح های تحیقاتی زیادی داریم که امکان استفاده از بقایای باغی و زراعی را ممکن می کند و روشهایی داریم که ضمن حفظ کیفیت می توانیم قیمت تمام شده را کاهش دهیم که امکان استفاده از خوراک های کمتر رایج در واحدهای دام و طیور از این روشهاست.

صارمی یادآورشد: به دلیل محدودیت زمین و منابع زمین برای کشت علوفه یکی از اولویت های امور زراعت استفاده از علوفه با نیازهای آبی کم است که جایگزین روش فعلی شود که این روش در تغذیه دام کار جدیدی است و در حال تدوین دستورالعمل های فنی هستیم تا با استفاده از سوربون، علوفه ای خلر و ماشک در تغذیه بدون مشکل بتوان در تغذیه دام استفاده کرد زیرا منابع آبی کمتری می خواهند و عملکرد بیشتری در محصول دارند و به همین دلیل هزینه تولید کمتر می شود.

وی در خصوص میزان نیاز خوراک دام و طیور کشور اظهارداشت: در سال گذشته برای ۱۳ میلیون انواع محصولات تولیدی در واحدهای دام و طیور حدود ۶۳ میلیون تن خوراک در بخش دام و ۱۰ میلیون تن خوراک در طیور مصرف شد که با استفاده از ظرفیت مراتع کشور بخشی از آن در داخل تامین شد که از بقایا بوده است.

صارمی اضافه کرد: سالانه حدود ۷۰ میلیون تن خوراک دام و طیور نیاز داریم که با استفاده حداکثری از ظرفیت موجود با طرح های توسعه در تولید پیش بینی شده در برنامه ششم باید زمینه استفاده مناسب را فراهم کنیم تا امکان بهره گیری از علوفه جایگزین و خوراک های کمتر رایج هم در اولویت قرار گیرد تا نیازها تامین شود.
  
وی گفت: بخش عمده ای از خوراک مورد نیاز دام و طیور به دلیل مشکلاتی که در تامین آب داریم و محصولاتی که نیاز آبی زیادی دارند مانند سویا که امکان کشت آن در داخل نیست از کشور های دیگر وارد می شود که تلاش می کنیم در بخش طیور هم با ظرفیت موجود در موسسه تحقیقات علوم دامی و اصلاح بذر و نهال و معاونت امور زراعت بتوانیم مانند سایر نقاط دنیا که از علوفه و اقلام کمتر رایج استفاده می شود ما هم از این اقلام استفاده کرده و نیاز وارداتی را کم کنیم.

صارمی در مورد برنامه های سال آینده این اداره نیز گفت: اولویت های سال آینده ما طرح بهبود مدیریت تغذیه دام روستایی است که با این طرح مشترک می توانیم از ظرفیت های مناسبی که در بهبود تغذیه دام عشایر وجود دارد استفاده کنیم که این کار در حال پیگیری است.

وی بیان کرد: این طرح به صورت پایلوت در استانهای لرستان و چهار محال و بختیاری که جامعه عشاری بیشتری دارد برای بهبود تغذیه و اعمال روشهای خوراک دهی در واحدهای صنعتی اجرا می شود.

صارمی گفت: اعمال روشهای مناسب خوراک دهی در واحدهای صنعتی در حال اجراست و در بخش طیور هم تولید هم بهبود راندمان تولید از دیگر طرحهایی است که به صورت برنامه ریزی شده آن را اجرا می کنیم.

انتهای پیام/س
 
برچسب ها: طرح ، خوراک ، تغذیه ، دام ، قزوین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.