گرین گنجینه گرانبهای محیط زیست لرستان و از مناطق بکر این استان است.

به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، گزارش؛ گرین گنجینه گرانبهای محیط زیست لرستاناز لرستان ،شهرستان سلسله یکی از مناطق بکر و دارای پتانسیل بالای گیاهی و جانوری در استان می باشد به نحوی که حدود 15 درصد تنوع گیاهی و جانوری کشور را می توان در این شهرستان مشاهده نمود ( 500 گونه گیاهی .و 200 گونه جانوری )که قسمت اعظم دو منطقه (حفاظت شده سفید کوه و شکاروصید ممنوع گرین) در این شهرستان واقع شده است .

منطقه گرین با 60 هزار هکتار مساحت بین 3 شهرستان بروجرد – نورآباد و الشتر واقع شده و مدیریت منطقه به محیط زیست شهرستان الشتر واگذار شده حداقل در این منطقه نیاز به احداث چهار پاسگاه محیط بانی می باشد که چارت اولین پاسگاه با 8 نفر پرسنل تصویب و 5 نفر جذب شده اند که بخاطر نداشتن پاسگاه فعلا در شهرستانهای الشتر و نور آباد مشغول خدمت می باشند و لزوم احداث اولین پاسگاه در منطقه کهمان بشدت احساس می شود و در تامین اعتبار سال آینده نیاز به حمایت همه جانبه استانداری و فرمانداری شهرستان سلسه برای پیش بینی اعتبار حداقل 150میلیون تومانی جهت ساخت اولین پاسگاه در این منطقه می باشد .

در این منطقه اکثر گونه های جانوری و گیاهی استان مشاهده می شود به نحوی که 15 درصد تنوع زیستی کشور را در این شهرستان و منطقه گرین می توان مشاهده نمود. از گونه های شاخص جانوری منطقه می¬توان خرس، پلنگ، کل و بز، گرگ خاکستری کفتار، خرگوش و ... را نامبرد.

یکی از چالشهای شهرستان تعداد بالای اسلحه و شکارچی در منطقه و جدیداَ هجوم شکارچیان سایر استانها که متاسفانه اکثرا توسط بومیان منطقه پایشان به این شهرستان باز شده و با شکار برخی گونه ها از قبیل تشی ، خرگوش و گراز (خوک وحشی)تعادل در زنجیره غذایی را بهم زده و باعث کم شدن غذای حیواناتی از قبیل پلنگ و گرگ شده و در نتیجه حمله این حیوانات به گله های دام می شود .

ماموران این اداره بطور شبانه روزی در مناطق حساس زیست محیطی حظور داشته بطوریکه تعداد 95 نفر متخلف زیست محیطی دستگیر و پس از اخذ ضرر و زیان وارده به محیط زیست در قالب 71 فقره پرونده به مراجع قضایی معرفی شده اند. شایان ذکر است73درصد تخلفها شروع به شکار و صید بوده که با حضور به موقع مامورین از بروز شکار وصید غیرمجاز جلوگیری به عمل آمده است.

یکی دیگر از مسائل مهم منطقه که بایستی به آن توجه شود تعداد بالای گردشگران در مناطق تفریحی از قبیل کهمان ، کاکارضا و ... که طرح برنامه ای برای ساماندهی وجود ندارد و لزوم اجرای طرحهای مطالعاتی احساس میشود که با ارتقاء منطقه شکار و صید ممنوع گرین به حفاظت شده و انجام طرح مطالعاتی منطقه زونهای تفریحی و گردشگری جدا و با برنامه ریزی انجام می شود.

انتهای پیام/ز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.