به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ بیوقفه میروند و همیشه در اضطرابند بدون اینکه از لحظات لذت ببرند. دوست دارند زمان متوقف شود تا کارشان به سرانجام برسد، این افراد عجله دارند.
این افراد به اشتباه فکر میکنند هرچه سریع تر باشند، موفق هستند. بدون اینکه متوجه باشند، دست به کاری میزنند که در طولانی مدت اثرات بد و جبران ناپذیری بر روح و روان آن ها میگذارد. در حقیقت سرعت انجام کار به اندازه تمرکز و آرامشی که باید روی آن داشته باشیم مهم نیست.
* تصمیم بدون تفکر و دوراندیشی
گاهی برخی افراد وقتی تصمیم به انجام کاری میگیرند، بدون دقت و تأمل لازم دست به کار میشوند وفکر میکنند موفقیت در انتظار آنها است. غافل از اینکه گاهی ممکن است به ضررشان باشد و پشیمانی به بار آورد.
این مسئله شامل موضوعات مختلفی میشود. در بعضی موارد ممکن است به شغل و در برخی موارد دیگر به زندگی آینده مرتبط باشد.
ژیلا، 25 ساله، میگوید: من در عصبانیت بدون اینکه به عواقب تصمیم خود فکر کنم شتابزده عمل میکنم و یک نمونه آن هم در مورد ازدواجم بود، که به دلیل عصبانیت و از سرلجبازی به خواستگارم جواب منفی دادم. در حال حاضر پشیمان هستم که چرا با تصمیمی عجولانه آیندهام را خراب کردم.
دکتر ربابه غفارتبریزی، روانشناس، میگوید: افرادی که تصمیمهای عجولانه میگیرند به طور معمول اشخاصی احساسی هستند. آنها سعی میکنند به صورت لحظهای عمل کنند، بدون آنکه تمام جوانب کارشان را ببینند و به اصطلاح افرادی یک جانبهنگر هستند.
* آرامش پشیمانی ندارد
در واقع داشتن رفتاری آرام و اخذ تصمیمگیری ایدهآل با اندیشیدن همراه است، اما عجله و شتابزدگی از جمله اموری است که آموزههای دینی آن را نهی میکنند، همانطور که دین مبین اسلام عجله کردن را به دلیل اینکه فرد عواقب کار خود را نمیسنجد و بدون تفکر و تعقل یا از روی عصبانیت و لجبازی تصمیم میگیرند، نهی کرده است.
* عواقب تصمیمهای عجولانه
علت تصمیمهای عجولانه میتواند نوسانات خلقی-رفتاری فرد باشد. گاهی دیده میشود برخی افراد تصمیمی عجولانه میگیرند، بدون اینکه به نتیجه آن فکر کنند و این نشان دهنده این است که فرد فقط جنبه کوچکی از کار خود را در نظر گرفته است.
برخی افراد تصور میکنند برای اینکه وقتکشی نشود و کار آنها به تعویق نیفتد بهتر است، بدون هیچ وقفهای تصمیم نهایی خود را بگیرند، اما یکی از آسیبهایی که با آن مواجه میشوند کاهش قدرت تفکر و افزایش خطا و اشتباه است به طور معمول این افراد در دراز مدت احساس خوشایندی در زندگی خود ندارند.
دکتر ربابه غفارتبریزی، میگوید: افرد عجول همیشه مضطرب هستند و اضطراب مداوم یکی از بیماریهای روحی- روانی به شمار میآید. این گونه افراد دچار شیدایی میشوند و در یک لحظه تصمیم به انجام کاری میگیرند که ممکن است یک عمر از عواقب آن پشیمان شوند.
نرگس، 21 ساله، میگوید: قطع رابطه با یکی از دوستانم به خاطر مسئلهای کم اهمیت و برخوردی احساسی و شتابزده صورت گرفت. این مسئله چیزی جز پشیمانی برایم در پی نداشت.اگرچه بسیار پشیمان هستم اما این پشیمانی سودی ندارد. نمیدانم چرا با کسب این تجربه بازهم تصمیمات مقطعی و سریع میگیرم.
* موفقیت در گرو مهارتهای رفتاری
برای اینکه دچار تصمیمهای عجولانه نشویم و بتوانیم درست و عاقلانه تصمیم بگیریم که کمتر دچار اشتباه و خطا شویم بهتر است تمام جوانب کاری را که میخواهیم انجام دهیم را درنظر بگیریم.
البته مراجعه به یکی از مشاوران آگاه نیز در آموختن مهارتهای رفتاری بسیار مؤثر است و به ما کمک میکند تا به موفقیت مطلوب و اهداف مورد نظر خود دست پیدا کنیم.
تصمیمهای عجولانه و شتابزده در مورد انجام کارهای مختلف زندگی نتیجهای جز ندامت و پشیمانی در پی نخواهد داشت.
گزارش از مریم برومند
انتهای پیام /
هیچ جوانی نیست که از آرامش و تشکیل خانواده بدش بیاد
ولی متاسفانه در جامعه یک سری توقعات بیجا از طرف هم دختر و هم پسر و به از بین رفتن بعضی ارزش های اخلاقی و از همه مهم تر شرایط اقتصادی و کار باعث شده. تشکیل یک خانواده و شروع یک زندگی ساده و آروم امکان پذیر نباشه.
من فکر میکنم اگه آدم زن ایده الشو بگیره اگه دو شیفت کارگری کنه و سنگ بشکنه . با یه خسته نباشی همسرش تمام خستگیو فراموش میکنه. ولی کو ایده آل؟؟!!!
خیلی از مجردی لذت میبریم!
اکثرا اونا که مزدوج شدن رفتن تو قوطی! تا ما!
کسی که حوصله اش برا خودش سر رفته حسابش با زندگی صافه!!
اینها مشکلات ومسایل پیری در سطح جامعه بود.حال اگر در سطح فردی نگاه کنیم به دنبال ازدواج دیروقت،چون تعداد تخمک خانمها از ابتدای تولدثابت است با گذشت زمان ازتعداد تخمک های سالم کاسته می شود واحتمال بچه دار شدن با تخمک های نا سالم زیا دمی شود که بدیهی است تولد بچه های بیمار چه مشکلات روحی وروانی واقتصادی رو به بار خواهد آورد.
درست است که مشکلات بیکاری ومالی گریبان گیر جامعه ماشده است واگر کمی تامل کنیم می فهمیم که اینها چیز هایی است که کشور های دشمن در هدف های خود تعیین کردند که ظاهرا در حال رسیدن به هدف هایشان هستندپس علاوه بر تلاش دولت برای رفع این مشکلات باید خود جوانها پیش قدم شده وبا برنامه ریزی دقیق وباانتخاب عاقلانه وازدواج به موقع خوشبختی و سعادت را هم برای خود وهم برای جامعه رقم بزنند.
همان طور هم در قرآن آمده هست همه موجودات جهان جفت آفریده شده اندپس حکمتی در ش هست وتنهایی جز برای وجود پروردگار، برازنده هیچ موجودی نیست.واین را هم به یاد داشته باشید که نه والدین براهمیشه ماندگار هستند نه برادر وخواهر ونه دوستان ولی همیشه یک همدم وهمراه برای هر فرد لازم است پس باانتخاب دقیق وازدواج به موقع آینده زندگی خود راتضمین کنید.
شک به ازدواج و شوهر دو دلیل داره: یا واقعا ارزش هویت، زندگی و خانواده را نمی دونیم و یا اینکه بد انتخاب میکنیم، و با انتظاراتی سطحی و نامناسب وارد زندگی و میشویم
به هر خواستگاري نه ميگويند و فكر ميكنند هر چي بگذره خواستگاراشون پولدارتر ميشه!!!
من الان پیام های همرو خوندم...خیلی از عزیزان نظرات خیییلی سطحی در مورد مقوله ازدواج بیان کردن.به هر حال اینو میخوام بگم که ازدواج حتما خیلی بهتر از مجرد بودنه...آدم مجرد درون آشفته ای داره...متمرکز نیست...و تبعاتش خیلی بد تر از تاهله..
ما قرار نیست با ازدواج دیگه هیچ مشکلی نداشته باشیم..مشکلات از ملزومات این دنیاست...ما همیشه باید روش حلشونو پیدا کنیم و همیشه تلاش کنیم و به خدا امید داشته باشیم...ما چه مجرد بایم چه متاهل باید سختی هارو در این دنیا بکشیم..اما فقط نوع مشکلات در تاهل فرق میکنه...یکم شیرین تره..نوع امتحانات الهی تو این مقطع تغییر میکنه...اما باید یادمون باشه در تحمل این سختی ها یه همراهم کنارمون هست...یه همسر که کنارته و تسکینت میده...
جای بحث زیاده...ولی بیایید یکم عمیق تر و از بالا به این زندگی نگاه کنیم...
من الان پیام های همرو خوندم...خیلی از عزیزان نظرات خیییلی سطحی در مورد مقوله ازدواج بیان کردن.به هر حال اینو میخوام بگم که ازدواج حتما خیلی بهتر از مجرد بودنه...آدم مجرد درون آشفته ای داره...متمرکز نیست...و تبعاتش خیلی بد تر از تاهله..
ما قرار نیست با ازدواج دیگه هیچ مشکلی نداشته باشیم..مشکلات از ملزومات این دنیاست...ما همیشه باید روش حلشونو پیدا کنیم و همیشه تلاش کنیم و به خدا امید داشته باشیم...ما چه مجرد بایم چه متاهل باید سختی هارو در این دنیا بکشیم..اما فقط نوع مشکلات در تاهل فرق میکنه...یکم شیرین تره..نوع امتحانات الهی تو این مقطع تغییر میکنه...اما باید یادمون باشه در تحمل این سختی ها یه همراهم کنارمون هست...یه همسر که کنارته و تسکینت میده...
جای بحث زیاده...ولی بیایید یکم عمیق تر و از بالا به این زندگی نگاه کنیم...
ازدواج مساویست با محدودیت
من پسرم ازاد ازادم,پس دلیل نداره خودمو به دردسر بندازم.
جوونا چه تحصیل کرده چه نکرده ، هنر و مهارت همسر داری رو بلد نیستن ،
یکی فکر میکنه باید زور بگه که کارش پیش بره
یکی فک میکنه باید پنهان کاری کنه
یا دروغ بگه ،
مهارت همسرداری پایینه ،
مهارت حل مساله و سوتفاهم
مهارت روابط جنسی،
مهارت روابط عاطفی ،
علم روانشناسی پیشرفت کرده ولی هنوز در سیر اموزشی جوانان ما اموزش ها و مهارت های لازم فردی و روانشناسی به جوونا داده نمیشه
که اولا درست انتخاب کنن
دوما درست زندگی کنن ،
من دوتا بچه دارم
اول زندگیمون داغون بود
تا مرز جدایی ....
ولی فقط هر دومون تصمیم گرفتیم اولا به هم فرصت بدیم
و دوما مهارت های زندگی مشترکمون رو بالا ببریم ،
هر دومون قبول کردیم که اشتباهاتمون نه بخاطر سوء نیت بلکه فقط بخاطر نداشتن مهارت بوده ،
بقول یه جمله معروف میگه
من خوب بودم ، ولی خوب بلد نبودم ،
راه نجات فقط و فقط اگاهی و مهارت و داناییست ،
برای همه جوونا ارزوی خوشبختی میکنم .
منکه دوست دارم ازدواج کنم
اصلا توقع زیاد ندارم فقط آقا باید مرتب و پرتلاش باشه
خب اینکه خوبه دیگه
براش زندگی میسازم که در آرامش باشیم
دلیل نمی شه اصل رو بخاطر اشتباهات خودتون زیر سوال برید
مثل این می مونه کسی بره شمال
تو جاده تصادف کنه بگه شمال جای بی خودی است
چرا : چون من تصادف کردم
خوب چشمات رو باز می کردی
عقلت رو به کار می انداختی
تصادف نمی کردی
مضافا بر اینکه اگر خوب تحقیق کنید
دوران نامزدی رو طولانی کنید
ضمنا از بالا فکر کنید
نه از پایین
اون موقع در ازدواج مشکلی پیدا نخواهید کرد
من خودم قبل از ازدواج خیلی شاد و سرحال ، پرجنب و جوش، در ارامش کامل بودم . ولی الان با گذشت تنها 3 سال ازدواجم فقط احساس اضطراب و افسردگی و صبوری و صبوری برام مونده، درصورتی که من ازدواج ظاهرا موفقی دارم و هیچ مشکلی ندارم.
وای به حال کسایی که توی زندگیشون مشکل دارن
مردای ما هیچ وقت حس ما رو نمیفهمند متاسفانه