معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای رسیدن به شاخص های جهانی باید از توان و منابع بخش خصوصی بهره گرفت.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت در نشست مشترک معاونین درمان و توسعه مدیریت و منابع دانشگاه‌های علوم پزشکی در راستای مشارکت‌های غیر دولتی با اشاره به اینکه نیازمند توان و منابع مدیریتی هستیم بیان کرد: رسیدن به شاخص‌های منطقه‌ای و جهانی رویا نیست. درحال حاضر شاخص تخت به ازای هر هزار نفر 1.7 است، در حالیکه این میزان در منطقه 2.7 است که برای ما رویا شده است. نمی‌شود تنها به دیدن شاخصها و حسرت خوردن اکتفا کرد. باید پوسته‌ها را بشکافیم و با فکر عمل کنیم .

وی با اشاره به نشست روز گذشته هیئت مدیره بیمه سلامت کره جنوبی افزود: در کره جنوبی هر فرد سالیانه 16.5 روز در بیمارستان بستری می‌شود، این میزان در ایران 0.3 است. همچنین شاخص تخت بیمارستانی در کره جنوبی 10.5 تخت به ازای هر 1000 نفر است که این میزان در ایران 1.5 تخت به ازای هزار نفر است. هر شهروند کره جنوبی سالیانه 17.5 بار به مراکز درمانی مراجعه می‌کند که این آمار 5 برابر کشور ما است . 

آقاجانی با تاکید بر مدل UHC به عنوان مدل سازمان بهداشت جهانی که در ایران نیز بر اساس آن عمل می‌شود، عنوان کرد: اگر سرمایه گذاری بخش خصوصی رامی‌خواهیم باید به سطح بندی خدمات نیز توجه کنیم . همچنین باید مدل اقتصادی را طوری طراحی شود که سرمایه گذاران به سمت آن بروند .حفاظت مالی مردم از هزینه‌های سلامت نیز از دیگر اصول این طرح است که مهمترین شعار طرح تحول سلامت نیز بوده است. چرا که سلامت به هر قیمتی معنا ندارد و به لحاظ مالی باید برای مردم قابل دسترسی باشد. 

وی افزود: کیفیت هم یک اصل است سرمایه گذاری که منجر به کیفیت نباشد اتلاف هزینه‌ است و این کیفیت مگر با نظارت‌های چند لایه برنامه ریزی شده، محقق نمی‌شود. انتخاب مدل سرمایه گذاری هم هنر است.

معاونت درمان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه یکی از اصول مشارکت اصل برد است عنوان کرد: طرح‌ها باید به گونه‌ای برنامه ریزی شوند که نتیجه قراردادها برد دانشگاه‌ها، مردم  و سرمایه گذاران باشد .

وی همچنین تاکید کرد: برندسازی در سلامت اهمیت فراوانی دارد زیرا سرمایه‌گذاران برای حفظ برند قطعا اصول کیفی را رعایت خواهند کرد. در حال حاضر بنیه بخش خصوصی کشور تقویت نشده و توسعه نیافته است. 

آقاجانی خاطر نشان کرد: قیمت تمام شده خدمات اولین سوال سرمایه گذاران است. چرا که فاکتور بازده سرمایه تضمین سرمایه گذاری است و در صورت منطقی بودن فرد سرمایه گذار با اطمینان بیشتری  وارد خواهد شد.
 
وی همچنین مطرح کرد: تصویربرداری ، تخت های بیمارستانی، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی و سرطان 5 حیطه انتخابی از سوی کارگروه مشترک اقتصاد و درمان است که برای مشارکت سرمایه گذاران خصوصی در نظر گرفته شده است.

معاونت درمان وزارت بهداشت در جمع خبرنگاران در خصوص مطالبات بیمارستان‌ها از وزارت بهداشت و سازمان‌های بیمه‌گر گفت: همچنان زمان بین ارائه خدمت و دریافت مطالبات 7 ماهه است که این در روند ارائه خدمات مشکلاتی را ایجاد کرده است. طبق تفاهم‌نامه‌هایی که با سازمان تامین اجتماعی داشتیم قرار بر این شد بانک رفاه و ملت به عنوان عامل سوم برای پرداخت مطالبات عمل کنند.

وی اضافه کرد: وجود 8 هزار میلیارد تومان حجم خدمات است که باید پرداخت شود. 


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/  


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار