سه سامانه دفاع هوایی و موشکی "کرملین" تاکنون در سوریه مستقر شده است.

به گزارش خبرنگار  دفاعی امنیتی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فدراسیون روسیه در چند ماه اخیر اراده جدی بر ایجاد یک دفاع هوایی مستحکم در سوریه را داشته و در این مسیر سامانه های موشکی خود را در این کشور مستقر کرده است.
 

این سامانه‌ها به منظور مقابله با اهداف متخاصم  تدارک دیده شده اند و مهمترین اهداف آن‌ها ممانعت از پروازهای خارج از عرف جنگنده های ارتش اسرائیل و ترکیه است.  این سامانه ها که در پایگاه های نظامی سوریه و روسیه و علی الخصوص پایگاه هوایی "حمیمیم" در "لاذقیه" استفاده می‌شود ، قدرت مانور جنگنده‌های متخاصم را کاهش خواهد داد. 


"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور  فدراسیون روسیه در این زمینه اظهار داشت:  با وجود استقرار سامانه‌های دفاع موشکی  "اس‌400 " در پایگاه هوایی "حمیمیم" ، ترکیه دیگر قادر نخواهد بود به حریم هوایی سوریه تجاوز کند.

 

سیستم‌های دفاع هوایی و موشکی که فدراسیون روسیه در سوریه به کار می‌برد عبارتند از : سیستم دفاع موشکی "اس 400" ، "اس 300" و "سامانه دفاع هوایی-موشکی پانتسیر –اس یک"  که این سامانه ها برد کوتاه تا بلند را پوشش می‌دهند.



**سامانه موشکی  "اس 400 "

اخیرا سامانه موشکی "اس  400 "  فدراسیون روسیه به دلایلی که "کرملین" آن را حفاظت از امنیت جنگنده‌ها در مواجهه با تروریست‌ها می‌داند، مستقر کرده که این مساله نگرانی‌های بسیاری را برای برخی از همسایگان سوریه به وجود آورده است.  شواهد و قرائن نشان می‌دهد استقرار سامانه موشکی "اس 400" در منطقه مدیترانه از تهدیدات تروریستی جلوگیری می‌کند و اقدامات خصمانه برخی از دشمنان سوریه همچون ترکیه و اسرائیل را در حمله هوایی به سوریه خنثی خواهد کرد.


سامانه "اس 400 " از موشک هایی در برد 120 تا 400 کیلومتر، لانچر و رادار تشکیل شده و می‌تواند  اهداف تعیین شده در  اطراف "مدیترانه" را هدف قرار دهد. اخیرا یک نقشه از برد سامانه موشکی "اس 400" منتشر شده که نشان می‌دهد این سامانه پوشش قابل قبولی از جهات شمال، جنوب، غرب و شرق داشته و می‌تواند از تهدیدات و هجمه‌هایی که از سوی اسرائیل، ترکیه و اردن وجود دارد جلوگیری کند.




*کنترل پشتیبانی هوایی تروریست‌های تکفیری توسط اسرائیل و ترکیه /نگرانی "تل آویو" از استقرار سامانه های موشکی روسی

اگربه نقشه نگاه کنیم، می‌بینیم که لایه اول سامانه موشکی "اس 400" بردی معادل 120 کیلومتر داشته که خط اول سامانه موشکی "اس 400" می‌تواند سواحل مدیترانه از غرب، اطراف شهر مرزی "آدانا" ترکیه در شمال و مناطقی در نزدیکی "غازیان تپ" در نزدیکی مرز با حلب را پوشش خواهد داد.  با توجه به تنوع گروه‌های تروریستی در اطراف "لاذقیه و حلب" این سامانه در خط اول پدافندی از پشتیبانی  هوایی ترکیه و اسرائیل جلوگیری خواهد کرد. 













خط دوم پدافندی که به رنگ زرد نشان داده شده پوششی با برد 250 کیلومتر بوده که از 4 جهت می‌تواند مناطقی همچون "نیکوزیا" پایتخت قبرس را از غرب، بندر "مرسین" در شمال غرب و تقریبا کل منطقه "آدانا و توابع آن" را در شمال و شمال شرق، بخشی از سرزمین‌های اشغالی را در جنوب تحت پوشش قرار دهد.


اهمیت خط دوم پدافندی دراین است که این سامانه می‌تواند پاپگاه  "اینجرلیک" ترکیه را در شهر "آدانا" به طور کامل پوشش دهد و این بدان معناست که هر حمله‌ای که از سوی جنگنده‌های ارتش ترکیه یا ایالات متحده آمریکا بخواهد صورت بگیرد، فدراسیون روسیه از آن مطلع خواهد شد.


خط سوم پدافندی سامانه موشکی "اس 400" پوششی تا 400  کیلومتر را دربر می‌گیرد که بخش‌های عمده‌ای از ترکیه و سرزمین‌های اشغالی را رصد خواهد کرد.  اسرائیل به دلایل مختلف از استقرار این سامانه نگران است که از جمله آن‌ها می‌توان به عدم اطمینان از حمایت‌های هوایی به تروریست‌ها، عدم اطمینان از حمله به تأسیسات  نظامی ارتش سوریه (برای مثال در 4 سال گذشته ارتش اسرائیل حملات هوایی را برای حمایت از تروریست‌های تکفیری به مناطقی در سوریه همچون "مرکز امنیتی دیماس"، "مرکز تحقیقات نظامی ریف دمشق" ، "قنیطره" و ... انجام داده است) و ... اشاره کرد.


اسرائیل نگران است که با استقرار سامانه موشکی "اس 400" نتواند همچون گذشته پشتیبانی لجستیکی در جبهه شمالی و جنوبی سوریه انجام دهد و از این موضوع احساس نگرانی عمیقی دارد.  همچنین مقامات "تل‌آویو" دیگر نمی‌توانند با یک حمله هوایی ساده همچون اقدامی که علیه  "نیروگاه اتمی اوسیراک" در سال 80 میلادی انجام داد، سامانه موشکی "اس 400" را از بین ببرند؛ چون پاسخ روسیه در این زمینه قطعا غیرقابل پیش بینی خواهد بود.



** استقرار سامانه موشکی پیشرفته  "اس 400 " روسیه در سوریه، قواعد بازی را به هم می زند
 
روزنامه "رای الیوم"  در گزارشی به بررسی تحلیل محافل رسانه‌ای و امنیتی رژیم صهیونیستی از تحولات تازه در سوریه پرداخت و نوشت: "الکس فیشمن"، تحلیلگر مسائل نظامی در روزنامه  "یدیعوت احارونوت"، از جمله عناصر نزدیک به دستگاه حاکم در اسرائیل به حساب می آید و تحلیل هایی که در این روزنامه پرتیراژ منتشر می کند؛ عملا اظهارات و سخنان افسران عالی رتبه امنیتی اسرائیل است. به بیان دیگر؛ وقتی که فیشمن می گوید استقرار سامانه موشکهای پیشرفته اس 400 روسیه در سوریه، قواعد بازی را به هم می زند؛ در واقع نظرات افسران عالی رتبه ارتش اسرائیل در پشت درهای بسته را بازگو کرده است.



**سامانه موشکی "اس 300"

"اس300" یک سامانه موشکی سطح‌ به‌ هوای دوربرد با قابلیت استفاده در ارتفاع های گوناگون تا سقف مشخص است.  "اس300 " در حال حاضر یک خانواده است و انواع مختلفی از این سامانه با کاربردهای متفاوت در وزارت دفاع روسیه تولید شده است.










هم‌اکنون  "اس300 پی‌ام‌یو (S-300PMU)" به‌عنوان یکی از مرگبارترین و پیشرفته‌ترین سامانه‌های موشکی خانواده  "اس300 " است که توانایی ردیابی و انهدام حدود 100 هدف را دارد. آن‌ طور که روس‌ها اعلام کرده‌اند، زمان آماده‌سازی این نوع از سامانه‌ها، حدود 5 دقیقه‌ بوده که این خود یکی از ویژگی‌های مهم سامانه موشکی اس300 پی‌ام‌یو به شمار می‌رود.


سایت گلوبال سیکیوریتی درباره  "سامانه موشکی اس 300" نوشت: این سامانه یک سیستم دفاع ضد موشکی در برد بلند است که قادر به مقابله و حمله به هواپیماهای جنگی، موشک‌های کروز  و موشک‌های تاکتیکی و ... را در برد 200 کیلومتر دارد.  نوع " S-300PMU2  " یک موشک جدید با سر جنگی بزرگتر و راهنمایی بهتر است که طیف وسیعی از اهداف را تا   200 کیلومتر مورد اصابت قرار می دهد. "سامانه موشکی اس 300"  یک سیستم دفاع هوایی برای دفاع از تأسیسات حیاتی دولت و نیروهای مسلح  و مقابله و انهدام  هواپیماهای پیشرفته، موشک های کروز استراتژیک، موشک های بالستیک تاکتیکی  و سلاح های دیگر  است.


این سایت ادامه داد:  "سامانه موشکی اس 300"  سرعت عمل بالایی برای مقابله با هواپیماهای دشمن (فرضی) دارد و از 4  قسمت  پست فرماندهی ، شش مجتمع موشکی دفاع هوایی 90Zh6E2  ؛ موشک  دفاع ضد هوایی     48N6E       و امکانات و تاسیسات پشتیبانی تشکیل شده است.


سایت گلوبال سیکیوریتی یادآور شد: پست فرماندهی با ساز و کار تعریف شده شرایط را برای مورد اصابت قرار دادن انواع هواپیماها، موشک های سطح به سطح کروز و بالستیک مهیا می‌کند.



**سامانه موشکی "پانتیسر"

"پانتسیر -اس 1 (Pantsir-S1) " که پیمان آتلانتیک شمالی ناتو آن را "سام-۲۲" نام‌گذاری کرده‌است، یک سامانه دفاع هوایی است که از ترکیب  موشک زمین به هوا میان‌برد و توپ ضدهوایی تشکیل گردیده و توسط فدراسیون  روسیه تولید شده‌ است.


سامانه دفاع موشکی "پانتسیر" یک سامانه دفاع ضد هوایی در برد قریب به 12 تا 36 کیلومتر (مجموع برد موشک‌ها و رادار) بوده که قادر است انواع بالگردها، هواپیماهای جنگی و بدون سرنشین، موشک‌های سطح به سطح و بمب‌های هدایت شونده هوا به زمین را مورد اصابت قرار دهد.  این سامانه برای حفاظت از پایگاه‌های نظامی و غیرنظامی (نیروگاه های برق اتمی و تاسیسات بزرگ) یا پوشش دادن پایگاه ضدموشکی با شعاع گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.













"پانتسیر" دارای سیستم هدایت شونده ضد زره و ضدهوایی، سرعت عملیاتی بالا و نواخت تیر گسترده بوده که پتانسیل‌های بالفعلی دارد. این سامانه دارای اجزا مختلفی از موشک‌های سطح به هوا  کلاس "سام"، رادار و سیستم فرماندهی و کنترل، تیربارهای خودکار و سامانه‌های پشتیبانی است.



سایت آرمای تکنولوژی  (Army Technology) درباره این سامانه می‌نویسد: "پانتسیر" سیستم دفاع هوایی طراحی شده برای دفاع استحکامات زمینی در مقابل انواع سلاح از جمله هواپیماهای جنگی و هلیکوپتر، موشک های بالستیک و کروز، مهمات هدایت شونده دقیق و وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین است.


این سایت ادامه داد: نام دیگر این سیستم دفاع هوایی اس ای 22 گری هاوند ( SA-22 Greyhound)  بوده و ساخت فدراسیون روسیه است؛ "پانتسیر از توپ های 30 میلی متری توسعه یافته که قابلیت مورد اصابت قرار دادن هواپیما را دارند به همراه اجزا آن تشکیل شده و دارای رادار پیشرفته اپتیکی است.



سایت آرمای تکنولوژی (Army Technology) با اشاره به اجزای مختلف این سامانه اعم از موشک های سطح به هوا با برد تا 12 کیلومتر و با وزن 16 کیلوگرم و داشتن دو سری توپ 30 میلی متری ضد هوایی عنوان داشت: سیستم کنترل آتش "پانتسیر" شامل یک رادار هدف یابی و رادار ردیابی باند موج دوگانه بوده و سیستم کنترل آتش دارای یک کانال الکترو نوری با طول موج تصویرساز گرمایی و جهت یاب مادون قرمز، از جمله پردازش  و ردیابی هدف به صورت اتوماتیک است.


این سایت درباره حمل کننده سامانه دفاع هوایی "پانتسیر" ادامه داد: این سامانه بر روی شاسی کامیون " 10T ها Ural-5323 " با  گرداننده لوله، حسگرها، تجهیزات کنترل و خدمه نصب شده  چهار محور، 8 × 8  و تمام چرخ ها با چرخ تایر تک است.


سوریه از سامانه دفاع هوایی -موشکی پانتسیر -اس 1 (Pantsir-S1) " بهره می‌برد و این سامانه می‌تواند با توجه به اینکه تلفیقی از توپ های ضد هوایی و موشک‌های ضد هواپیماست، می‌تواند رصد عملیاتی مرزی در فاصله نزدیک را به خوبی انجام دهد.


در مجموع  "مسکو" با استقرار سامانه‌های دفاع موشکی پیشرفته خود تلاش می‌کند تا از بروز برخی اقدامات تحریک برانگیز که ثبات منطقه را به خطر می‌اندازد، جلوگیری کرده و یک امنیت هوایی نسبی در آسمان سوریه به وجود آورد.



گزارش از محمد زرچینی


انتهای پیام/


      برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۳ دی ۱۳۹۴
سلام هرکاری می کنیم به گروه وصل نميشه ميگه این گروه وجود نداره تلگرام هم به روز شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۰ ۱۳ دی ۱۳۹۴
سلام هرکاری می کنیم به گروه وصل نميشه ميگه این گروه وجود نداره تلگرام هم به روز شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۹ ۱۳ دی ۱۳۹۴
به امبد پبروزی بر دشمنان ایران اسلامی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۹ ۱۲ دی ۱۳۹۴
اینا رو میگن مخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۰ ۱۲ دی ۱۳۹۴
به امیدروزی که جهان ازجهالت جنگ افروزی دست بردارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۰ ۱۲ دی ۱۳۹۴
به امید خدا پیروز خواهیم شد. با وجود جوانان خود باور ایرانی. .جنگ اون خود فروخته ها در واقع با ایران است نه با اسد و. ......درود بر شما هایی که غیرت دارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۴ ۱۲ دی ۱۳۹۴
پوتین دوستت داریم
پوتین دوستت داریم
پوتین دوستت داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۰ ۱۲ دی ۱۳۹۴
به امید روزی که دشمنان اسلام از صفحه روزگار محو شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۱۲ دی ۱۳۹۴
اس 300،تازه خریده از روسیه، انشالله با دریافت این موشک نیروهای متفکر کارگاه موشک سازیمون بتونن اس1000 یا قاره نورد 5000هزار کیلومتری در اختیار نیروهای مقتدر مسلحمون قرار بدن انشالله، اللهم عجل لولیک الفرج
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۲ ۱۲ دی ۱۳۹۴
ایرانم از اینا داره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۱۲ دی ۱۳۹۴
بارکلا برتو.
پ ن پ یه دفه بگو اینجانب مخالفم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۵ ۱۲ دی ۱۳۹۴
ﻋﺎﻟﻴﻪ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۳ ۱۲ دی ۱۳۹۴
اینجانب شخصا از حملات روسیه بر مواضع داعش در سوریه حمایت می کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۷ ۱۳ دی ۱۳۹۴
به حمایتتون ادمه بدین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۱۲ دی ۱۳۹۴
بامیدروزی.نزدیک.که.جوانان.این.مرزوبوم.اس۱۰۰۰.تحویل.نیروهای.مسلح.بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۲ دی ۱۳۹۴
بامیدروزی.نزدیک.که.جوانان.این.مرزوبوم.اس۱۰۰۰.تحویل.نیروهای.مسلح.بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۲ دی ۱۳۹۴
بامیدروزی.نزدیک.که.جوانان.این.مرزوبوم.اس۱۰۰۰.تحویل.نیروهای.مسلح.بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۲ دی ۱۳۹۴
بامیدروزی.نزدیک.که.جوانان.این.مرزوبوم.اس۱۰۰۰.تحویل.نیروهای.مسلح.بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۲ دی ۱۳۹۴
کشورهای میدانند که جمهوری اسلامی ایران همراه مناسب ومقتدر میباشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۱۲ دی ۱۳۹۴
به این میگن قدرت نظامی دمتون گرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۲ ۱۲ دی ۱۳۹۴
باوجود این سامانه ها چطوری است هروقت که اسرائیل دل خواست دمشق را بمب باران کرد ورهبران حزب الله را به شهادت رساند
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۱:۵۲ ۱۲ دی ۱۳۹۴
برای هراقدامی راههایی برای گریز وجوددارد.ترورسمیرقنطارتوسط موشک های هوا به هوا ی شلیک شده ازجنگده های اسرائیلی ازخاک اسرائیل انجام شده نه بمباران دمشق!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۱۲ دی ۱۳۹۴
با وجود این سامانه ها پس نتیجه میگیریم روس ها از حمله هوایی اسراییل به لبنان و شهادت"سمیر قنطار"با خبر بودند.درسته؟یعنی نمی تونستند این اطلاعات را در اختیار ایران و یا حزب الله بذارند؟اینجا یه چیزی ناقصه؟نه؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۳۰ ۱۲ دی ۱۳۹۴
این سامانه تازه داره نصب میشه و ربطی به اقدام قبلی نداره
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۰:۴۸ ۱۳ دی ۱۳۹۴
دوست من همونطور که علی گفت اولا این سامانه تازه داره نصب میشه ثانیا این سامانه ضد موشکیو ضد جنگده و این صحبت هاست از ترورها که نمیتونه جلوگیری کنه مثل اینکه شما در اداره ای کار میکنید که اونجا رو به صورت شبکه کردید و از کارهای کامپیوتری کارکناتون مطلیعید و شما هرگز نخواهید فهمید خود اونها در حال انجام چه کاری هستن فقط جلوی سو استفاده از شبکه و کامپیوتر و کار نکردن اونارو میتونید بگیرید هر چیز را بهر کاری ساختن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۳ ۱۲ دی ۱۳۹۴
ای ول
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۳ ۱۲ دی ۱۳۹۴
ای ول
آخرین اخبار