زمینه های توسعه همکاری های مشترک میان دانشگاه تبریز و دانشگاه قازان تاتارستان، طی نشستی بررسی شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛قائم مقام رییس دانشگاه تبریز در این نشست ضمن اشاره به تاریخچه تاسیس مراکز آموزش عالی در تبریز گفت: 700 سال پیش، دانشگاه ربع رشیدی به عنوان یکی از بزرگ ترین و مجهزترین دانشگاه های جهان در تبریز تاسیس شده است.

قاسم زاده افزود: دانشگاه تبریز در حال حاضر، به عنوان بزرگ ترین دانشگاه شمال‌غرب کشور، با بیش از20 هزار دانشجو و 750 نفر استاد و هیات علمی و آزمایشگاه های مجهز، یکی از قطب های مهم علمی کشور بوده و در زمینه همکاری‌های بین المللی نیز با انعقاد بیش از 85 تفاهم نامه همکاری با دانشگاه های خارجی، کارنامه درخشانی دارد.

وی افزود: دانشگاه تبریز آماده همکاری با دانشگاه قازان در زمینه های مختلف علمی است و  آمادگی خود را برای پذیرش بورسیه چهار دانشجوی تاتارستانی برای مقطع کارشناسی ارشد اعلام می کند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این مراسم، سیاست کلی دانشگاه تبریز را بر توسعه همکاری های بین المللی عنوان کرد و گفت: هدف ما تبدیل دانشگاه تبریز به یک دانشگاه بین المللی است. ضمن آنکه با تاسیس رشته ادبیات فارسی در دانشگاه فدرال قازان تاتارستان، همکاری های بیشتر ممکن می شود.

محمد مقدم واحد در ادامه افزود: تبادل استاد و دانشجو، برگزاری کنفرانس های مشترک و انجام دوره ها و تحقیقات آموزشی مشترک از جمله زمینه های همکاری است که می توان بر روی آنها سرمایه گزاری کرد.

آزاد آخونوف، رییس انستتیو بین المللی زبان شناسی دانشگاه قازان نیز در این نشست، دانشگاه قازان تاتارستان را یکی از قدیمی ترین دانشگاه های این کشور خواند و گفت: این دانشگاه در سال ۱۸۰۴ تاسیس شده و با تاریخ 210 ساله خود، محل آموزش رشته های مختلفی همچون طب، شیمی، تاریخ زبان شرقی و ریاضی است و با حدود 50 هزار دانشجو یکی از مهم ترین دانشگاه هاست و برنامه ریزی کرده است که تا سال 2020 جزو 100 دانشگاه برتر دنیا شود.

وی در ادامه افزود: در زمینه زبان فارسی و زبان های شرقی، بزرگ‌ترین مرکز مطالعات شرق در روسیه در قرن نوزدهم در دانشگاه قازان تأسیس شده و فعالیت خود را توسعه داده و دستاوردهای علمی خود را در زمینۀ مطالعات تاریخ، فلسفه، مذهب، میراث فرهنگی، هنر، زبان، ادبیات، اقتصاد و مطالعات منطقه‌ای آسیا گسترش می‌دهند.

آخونوف متذکر شد: نسخه‌های خطی فارسی در کتابخانه‌های قازان وجود دارد که اساتید ادبیات زبان فارسی دانشگاه تبریز می توانند از این گنجینه علمی برای پژوهش و بررسی سود ببرند. ضمن آنکه در کشور ما، آثار شاعران و بزرگان ادب فارسی مانند رودکی، فردوسی، نظامی، عمر خیام، سعدی، حافظ، جامی، عطار و بسیاری دیگر ترجمه و شناخته شده است.
 
انتهای پیام/گ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.