اول: خجالتآور است اگر تلاشها برای عادیسازی روابط ترکیه و رژیمصهیونیستی به ارسال محمولههای اسلحه به غزه و پرتاب موشک بر فراز سرزمینهای اشغالی منجر شود.
دوم: سُفَرای آیندهی ترکیه و رژیم اشغالگر قدس همیشه باید آمادهی بازگشت به سرزمین خود باشند. چرا که نخستین اعتراض نتانیاهو با خشم اردوغان روبرو خواهد شد.
سوم: چگونه با کسی دستِ دوستی میدهید، درصورتیکه میدانید ایدئولوژی مخالف شما را دارد و در اولین فرصت همه چیز را خراب میکند!
در این گزارش مثالهایی از تنفر مقامات ترکیه نسبت به رژیمصهیونیست آمده است:
یک ستاره پاپ ترکیه در توییتر خود نوشت: "خداوند هیتلر را بیامرزد. او خیلی کمتر از آنچه باید، [در حق یهودیها] انجام داد." شهردار آنکارا در واکنش به این متن گفت: " شما را تحسین میکنم!"
صدها نفر از مردم خشمگین ترکیه با پرتاب سنگ تلاش کردند هیئتهای دیپلماتیک مقامات صهیونیست در آنکارا و استانبول را به هم بریزند. شهردار آنکارا بار دیگر در واکنش به این اقدام گفت: "ما کنسولگری قاتلان نفرتانگیز را مغلوب میکنیم."
نگارنده مینویسد علیرغم وجود چنین پیشزمینههایی، مقامات ترکیه و رژیم اشغالگر قدس در تلاشند طی مذاکراتی به توافقی برسند که دشمنی ترکیه با این رژیم را پایان دهد و روابط دیپلماتیک آنها را متعادل سازد.
در سال 2010 یک ناوگان ترکیه با صدها سرباز و روشنفکر ضد رژیمصهیونیستی به قصد شکستن محاصره به سمت سواحل غزه روانه شد. درگیری نیروهای دو طرف به کشته شدن 9 نفر انجامید. ترکیه پس از این اتفاق، روابط دیپلماتیک با این رژیم را کاهش داد و سه شرط را برای برقراری دوباره روابط مشخص کرد: عذرخواهی رژیم اشغالگر قدس، پرداخت غرامت خانوادههایی که در این حادثه داغدار شدند و لغو محاصره دریایی غزه.
پس از میانجیگری "باراک اوباما،" رئیسجمهور آمریکا "بنیامین نتانیاهو،" نخستوزیر رژیم صهیونیستی از این خانوادهها عذرخواهی کرد؛ اما دو شرط دیگر عملی نشد. در حال حاضر هیئتهایی از دو طرف در تلاشند تا به توافق مناسبی دست یابند.
نگارنده در پایان مینویسد نتانیاهو به اردوغان اعتماد ندارد. در این مورد حق با نتانیاهو است؛ اما چگونه میتواند با کسی که از او متنفر است دست بدهد؟
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.