معرفی نکردن اعضای هیئت انتخاب معنی بی‌اطمینانی به آنها را می‌دهد که به نوعی بی‌احترامی است.

حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با تفاوت‌هایی نسبت به دوره‌های قبل کار خود را آغاز کرده و سعی در مخفی ماندن اعضای هیئت انتخاب فیلم‌ها دارد و این موضوع بهانه‌ای شد تا با جواد نوروزبیگی پرکارترین تهیه‌کننده جشنواره سی و سوم، گفتگویی مفصل کنیم و نظر او را درباره این تفاوت‌های جشنواره سی و چهارم بپرسیم.


* امسال مدیران جشنواره به دلیل مخفی ماندن آرا اعضای هیئت انتخاب را معرفی نکردند. به نظر شما این موضوع چقدر بر کیفیت جشنواره تاثیر می‌گذارد و اصلا با این موضوع موافق هستید یا خیر؟

من با معرفی نشدن اعضای هیئت انتخاب فیلم،‌ مخالف هستم. به دلیل اینکه این کار به نوعی بی‌احترامی به هیئت انتخاب است و این معنی را می‌دهد که ما به آن‌ها اطمینان نداریم. ما اصلا دوست داریم زنگ بزنیم به هیئت انتخاب و در واقع این وظیفه ماست. شاید بد باشد اما من فیلم تهیه کردم و دوست دارم فیلم من در موقعیت خوبی باشد و پیشنهاد می‌کنم که این موضوع را تصحیح و اعضا را معرفی کنند. البته که همین الان هم، همه اعضا را می‌دانند و هیچ فرقی نکرده و اگر این کار جنبه محافظت از آرا هم داشته باشد، بی‌احترامی به اعضای هیئت انتخاب است.


*امسال هم به نظر می‌رسد شما پرکارترین تهیه‌کننده جشنواره باشید. چه فیلم‌هایی را برای نمایش دارید؟

من امسال 6 فیلم برای اکران در جشنواره دارم که 5 فیلم سینمایی و یک سینمایی مستند است. فیلم سینمایی «ربوده شده» به کارگردانی (بیژن میرباقری)، «جاودانگی» که در حال فیلمبرداری است و «مهدی فرد قادری» آن را کارگردانی می‌کند.

فیلم «ماحی» به کارگردانی داود خیام، «کژال» به کارگردانی نیما صالحیان، «صداهای خاموش» به کارگردانی خانم سهی‌بانو ذوالقدر و مستند «باتلاق وان» به کارگردانی مهدی گلستانه به سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر می‌رسد.


*فیلم «سلام بمبئی» را در جشنواره اکران نمی‌کنید؟

هنوز مجوزهای هند نیامده و از ابتدا هم برنامه‌ای برای اکران در جشنواره نداشتیم. زیرا زبان فیلم انگلیسی است و 10 درصد فارسی است شاید برای بخش بین‌الملل مناسب باشد.


*بازیگران فیلم هم تغییر کردند؟

بازیگران ایرانی تغییر نکرده و الان هم با دوستان دیگر در حال مذاکره هستیم.


* به نظر شما، «محمد حیدری» انتخاب مناسبی برای دبیری جشنواره بود؟

آقای حیدری به طور قطع شرایط سینما را می‌داند و از زمانی که «ایوبی» آمده، با سینما بیگانه نیست، امیدوارم مدیریت و تدبیرشان به درد جشنواره بخورد که همینم هست و الزاماً دبیر جشنواره نباید سینمایی باشد، بلکه برنامه‌ریزی و تدبیری که بتواند نظمی به جشنواره بدهد تا عدالت محور برگزار شود تا هم راضی باشند، بهترین و مؤثرترین کار است.


* شما با حاشیه‌هایی که برای فیلم‌ها به وجود می‌آید، موافقید؟

جشنواره به دلیل اینکه ماهیت رقابتی دارد، حاشیه طبیعی است که به نظرم بخشی از این حواشی جذاب و بعضی از آن‌ها شنیدنی و پاسخ دادنی است و نظرات و حواشی تا جایی که مخرب نباشد، برای سینما خوب است.


* دلیل اصلی این حاشیه‌سازی‌ها چیست؟

بعضی از فیلم‌ها خود به خود حاشیه‌ساز هستند و دلیل عمده آن فیلم‌ساز نیست. بلکه مراکزی است که به این فیلم‌ها مجوز می‌دهند. ما فیلم‌ساز متوقع هستیم و می‌گوییم اگر ما پروانه ساخت گرفتیم و شرایط و ضوابط را رعایت کردیم، باید از امتیاز‌هایی که برای هر فیلم وجود دارد، برخوردار باشیم. این امتیاز‌ها خود به خود شاید باعث شود که فیلم‌ساز از موقعیت رسانه‌ای خود استفاده کند و حاشیه‌ها را خودش بسازد و یک جمعی که با او همکاری کند. یکسری از حواشی‌ هم به دلیل تعبیر‌های مختلفی که از یک فیلم می‌شود، به وجود می‌آید.


* فیلم‌های شما هم دچار این تعابیر که منجر به حواشی بشود، شده؟

بله، همین فیلم «خرس» را داشتم که همین حاشیه‌ها باعث شد، فیلم را مخاطب نبیند و در آرشیو بماند، در صورتی که هر کسی به فیلم معترض بود و فیلم را دید گفت: پس چرا این فیلم، انقدر حاشیه داشته. و این موضوع حاشیه‌سازی در سینما را واقعاً نمی‌شود کاری کرد.


* رقیب خود را در جشنواره سی‌و‌چهارم کدام فیلم‌ها می‌دانید؟

همه فیلم‌ها رقیب ما هستند و امیدواریم فیلم‌هایی هم که ما ساختیم به جشنواره کمک کند تا با کیفیت خوبی برگزار شود و به انتخاب بهترین فیلم اعتماد می‌کنیم. چه فیلم‌های ما انتخاب شود چه انتخاب نشود.



گفتگو از: نغمه فتاحی


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 

انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار