به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها دولت مشغول تهیه بودجه سنواتی سال 95 است و به نظر می رسد برخلاف سال گذشته اعداد و ارقام را واقعیتر تدوین کرده تا برای تصویب نهایی به مجلس بفرستد.
سال گذشته دولت در شرایطی لایحه بودجه خود را آماده میکرد که نوسان قیمت جهانی نفت و وضعیت برداشته شدن تحریمها در هاله ای از ابهام قرار داشت اما این روزها با به سرانجام رسیدن نهال برجام افزایش قیمت در حال جوانه زدن بود که متاسفانه شرایط اقتصادی و سیاسی دنیا اوضاع بازار جهانی را بهم ریخت و امید همه را ناکام کرد.
امیرعباس سلطانی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در مورد قیمت نفت در بودجه سال 95، گفت: با توجه به اینکه قیمت نفت در بازارهای جهانی روند نزولی در پیش گرفته ،ضرورت دارد مسئولان کشور کار کارشناسی را در این زمینه به عمل آورند.
وی تصریح کرد: طی یک سال آینده دورنمای خوبی در مورد صنعت نفت نداریم و این وضعیت تمام کشورهای جهان را که وابسته به اقتصاد نفت هستند نگران کرده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: منطقیترین قیمت در بودجه سال 95 بین 30 تا 35 دلار است که بیشتر از این نباید در دستور کار قرار گیرد چرا که شرایط جهانی عرضه نفت را بیش از حد با مشکل مواج کرده و ایران درصدد است که صادرات خود را به یک میلیون و 700 هزار بشکه افزایش دهد و قطعا این موضوع در بازار نفت تأثیرگذار بوده و عملکرد معکوسی را به دنبال خواهد داشت.
وی تأکید کرد: کشورهای خلیجفارس بدون رعایت سهمیه اوپک و نیز صادرات نفت توسط داعش همچنین رقابت نامناسب فضای سیاسی و خصومت کشورهای عربی علیه ایران سبب میشود که ایران نتواند به اهداف مورد نظر خود دست پیدا کند.
سیدمحمد بیاتیان دبیر دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با
باشگاه خبرنگاران، گفت: بازار نفت این روزها با کاهش قیمت مواجه است بنابراین قبل از اعلام قیمت در بودجه سال آینده باید کارکارشناسی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در طی سالهای گذشته قیمت نفت براساس میانگین قیمت در بازارهای جهانی بسته شده است و بودجه 95 نیز طبق قیمت بازار در نظر گرفته خواهد شد.
بیاتیان تاکید کرد: سیاست دولت این است که بودجه کشور به سمتی حرکت نماید که اتکا به درآمدهای نفتی کاهش پیدا کند.
دبیر دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: انتظار میرود رقمی که در بودجه 95 در نظر گرفته شود تاثیر زیادی در کسری بودجه نداشته باشیم چرا که اقتصاد کشور با اعلام رقم بیشتر با مشکل مواجه خواهد.
حسین امیریخامکانی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با
باشگاه خبرنگاران گفت: با توجه به نوسانات قیمت نفت و عدم ثبات و پایداری در بازار نفت نمیتوان رقمی را برای بودجه اعلام کرد.
وی تصریح کرد: مانند سالهای گذشته سقفی در بودجه مطرح خواهد شد باید قیمتی مدنظر باشد که اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار ندهد.
خامکانی افزود: حدود 120 هزار میلیارد تومان از بودجه کشور بابت حقوق کارمندان است اگر کارکارشناسی صورت نگیرد علاوه براینکه پروژههای عمرانی به سرانجام نخواهد بلکه رکود اقتصادی برکشور حاکم خواهد بود بنابراین مجبور هستیم که تحرکی را در مصرف تولیدات ایجاد نمایم تا چرخه اقتصاد و اشتغال رونق بگیرد.
وی تاکید کرد: اعلام رقم پایین در بودجه نفت دست دولت را میبند و در آینده مشکلاتی را برای اقتصاد بوجود میآورد باید قیمت منطقی را در نظر گرفت.
حسن مرادي كارشناس انرژي در گفتگو با
باشگاه خبرنگاران جوان گفت: دولت پيش بيني اوليه در مورد قيمت نفت را اعلام كرد قرار است بودجه سال آينده با نفت ٤٥ و ٥٠ دلار بسته شود.
وی تصریح کرد: در يكي دو سال اخير مصرفكنندگان عمده نفت از ذخايري بهره ميبردند كه در روزهاي رشد بيمحاباي قيمت نفت حاصل شده بود. اما از سال گذشته با مصرف اين ذخاير، به تدريج تقاضاهاي جديد براي نفت در بازارهاي جهاني در حال شكل گرفتن است.
مرادی ادامه داد: از سوي ديگر اين افزايش تقاضا با رسيدن فصل سرد نيز رشد بيشتري پيدا كرده و اين دو نويد بالا رفتن قيمت نفت را ميدهد. با اين وجود از آنجا كه رشد قيمت نميتواند مورد اعتماد چندان باشد، دولت ترجيح داده قيمت را برپايه نرخهاي فعلي و كمتر از نرخهاي سال گذشته پيشبيني كند. بازار نفت از جمله بازارهاي پرنوسان و غيرقابل پيشبيني دقيق است.
با اين همه بر اساس اصول و شناسههايي ميتوان رفتار آينده اين بازار را تا حدي تخمين زد. پايين آمدن قيمت نفت به زير ٦٠ دلار سبب شد شيل اويل كه نفت گراني توليد ميكند، قادر به ماندن در بازار نباشد و از چرخه توليد نفت كنار رود.
حذف نفت شيل خود يك عامل تعيينكننده قيمت در بازار نفت جهان است. كاهش عرضه از سوي بازار امريكا و افت ذخاير استراتژيك كشورهاي صنعتي به طور همزمان ميتواند جهشهاي مثبت قيمتي را نتيجه دهد.
در چنين شرايطي ما بايد به دنبال بازگشت به شرايط گذشته و در اختيارگيري سهم قبلي خود باشيم. هرچند دستيابي به سهم سه ميليون بشكه در روز در شرايط حاضر كه به يك ميليون بشكه عرضه نفت كاهش يافته، كار دشواري است اما تا هر ميزان كه امكان تحقق وجود دارد بايد سهمگيري ايران از بازارهاي جهاني بيشتر شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/