معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: پیش بینی می‌کنیم 200 میلیون دلار بودجه دولت در سال آینده به صندوق نوآوری و شکوفایی واریز شود.

به گزارش خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم رونمایی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: دو سال پیش به دنبال گرفتن بودجه بودیم و صندوق نوآوری و شکوفایی شکل نگرفته بود و تعداد کل شرکت‌های دانش‌بینان یک الی دو شرکت بود و نمی دانستیم مدل‌های بومی ما به چه صورت خواهد بود، همچنین کارگروه دانش‌بنیان فعال نبود و جا انداختن این فرهنگ در کشور ما مشکل بود، اکنون بعد از 2 سال که نگاه می‌کنیم، این قطعات پازل در حال چیده شدن است و سیستم کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان شکل گرفته و معافیت‌های مالیاتی و گمرکی در حال اجرا شدن است.

وی افزود: 1200 شرکت معافیت مالیاتی خود را ارائه دادند، ضوابط مربوط به پارکها و مراکز رشد تصویب شده و شرکت‌ها در شعاع 120 کیلومتری قرار گرفتند.

ستاری تصریح کرد: یکی از بحث‌هایی که در طی 2 سال گذشته بسیار مطرح شده استفاده شرکت‌های دانش‌بنیان از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی است، این به شکلی است که مشارکت شرکت‌های بزرگ بیشتر شده و بودجه دولت که امسال 3000 میلیارد دلار به صندوق نوآوری و شکوفایی بوده است. پیش‌بینی می‌شود این بودجه در سال آینده به 200میلیون دلار خواهد رسید که البته باید ببینیم که آیا مجلس آن را تصویب می‌کند یا خیر. هنوز اول راه هستیم و برای اینکه به عدد قابل توجهی از جی دی پی برسیم فاصله زیادی داریم.

وی عنوان کرد: هرچه قیمت نفت پایین تر بیاید باید عاقلانه‌تر رفتار کنیم، این به نفع ماست که همچین فرصتی داشته باشیم. سهم بودجه کشور از نفت به 15 درصد رسیده است که باید این مسئله را مورد توجه قرار بدهیم.

اختصاص 60 میلیارد تومان معافیت مالیاتی به 1200 شرکت دانش‌بنیان
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری سورنا ستاری در حاشیه مراسم رونمایی از دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان در جمع خبرنگاران گفت: یکی از محققان مشکل خود را مطرح کرد و عنوان کرد: حرکت شما در حوزه دانش‌بنیان بی‌نظیر بوده و حمایت صندوق بسیار خوب بوده ولی در سالهای اول طبیعی است که مشکلاتی به وجود بیاید. یک بحث در حوزه شرکتهای کارگزار است که در دفاع از طرحها کار طولانی می‌شود و کارگزار نمیتواند دفاع کند، اگر خود ما در جلسه حضور یابیم بهتر میتوانیم دفاع کنیم.

ستاری بیان کرد: بنده در پایه به مشکل این بیان کردم کارگزاران ما همواره در موارد تخصصی حرفه‌ای نشده‌اند و این کار زمان می برد زیرا از صفر شروع شده است ولی صحبت می‌کنم که در دفاع از طرحهای خود حضور داشته باشند . مالیات همچنان اعمال می شود ولی اگر مورد خاصی پیش بیاید، شخصا پیگیری می کنیم 60میلیارد تومان به 1200 شرکت دانش‌بنیان معافیت مالیاتی داده‌ایم.

وی گفت: یک محقق دیگری بیان کرد در مراحل تحقیقاتی نظامی و دولتی سعی می کنیم قسمت تولید را خودمان انجام بدهیم بنده در پاسخ به مشکل این شخص عنوان کردم در مرحله نظامی و غیر نظامی این مشکل را داریم ما کمتر از 2 سال است این کار را آغاز کرده‌ایم و متأسفانه این فرهنگ وجود دارد، در حوزه دفاعی با دکتر دهقان صحبت کرده ایم اگر بخش دولتی رقیب بخش خصوصی شود این مشکلات وجود می‌آید البته در حوزه دفاعی به صورت خاصی برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

همواره در این حوزه برونسپاری انجام می‌شود
ستاری در پایان در خصوص موضوع قانون کپی رایت خاطر نشان کرد: قانون کپی رایت در وزارت صنعت مطرح شده این که کپی رایت به نفع صنعت است یا به ضرر، جای بحث دارد. در بعضی مواقع کپی رایت به نفع کشور است، در بعضی مواقع به ضرر آن که باید روی آن بحث و تبادل نظر کنیم.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.



انتهای پیام/


برچسب ها: بودجه ، دولت ، دانش بنیان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار