حسن اکبری متخصص آسیبشناسی و طب سنتی ایرانی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به این که پنیر یک ماده پروتئینی با تب سرد است و نباید آن را با گوجه، خیار و هندوانه که تب سرد دارند، خورد اظهار کرد: بسیاری از افراد براساس عادت همیشگی در صبحانه میان وعدهها پنیر را با گوجه و خیار یا هندوانه میخورند. این امر باعث بروز بسیاری از عارضهها و برخی بیماریها شامل دیابت، ام اس، اختلالات عصبی، گوارشی و غیره میشود. به طوری که برخی از افراد پس از خوردن پنیر درچار ضعف میشوند این افراد باید از خوردن پنیر پرهیز کنند.
وی افزود: مصرف همزمان پنیر با خیار، گوجه، هندوانه و یا سردیهای دیگر باعث بروز عارضهها و بیماریها میشود، این امر عمر را کوتاه میکند. بهتر است افرادی که تمایل به مصرف همزمان پنیر، خیار، گوجه و یا هندوانه را دارند به مقدار نصف به نصف از گردو استفاده کنند.
یعنی برابر 50 گرم پنیر، گوجه و خیار یا هندوانه از 50 گرم گردو استفاده کنند.
اکبری تصریح کرد: پنیر دارای مولکولهای پروتئینی پیچیده است و برای تجزیه شدن نیاز به مقدار زیادی انرژی دارد. به همین دلیل هنگام تجزیه انرژی زیادی را از بدن دریافت میکند. مصرف همزمان پنیر با گوجه و خیار یا هندوانه که از مواد سرد هستند. باعث تشدید این فرآیند میشود.
این متخصص آسیبشناس و طب سنتی ایرانی در پایان گفت: بهتر است پنیر همراه مغز دانههایی مانند گردو و یا خرما، کشمش و مواد گرم پرانرژی مصرف شود تا انرژی لازم را از این مواد دریافت کند. پنیر از لبنیات پرمصرف در سبد غذایی ما ایرانیان است و حذف آن امکانپذیر نیست پس بهتر است هنگام مصرف پنیر به نوع موادی که با آن استفاده میشود توجه شود تا مشکلی پیش نیاید.
دوست پسر عموی دکتر شریعتی فروشنده گیاهان دارویی
امام صادق (ع) فرمود: پنیر و گردو، هر دو با هم شفاست و هر
یک تنها مرض است
موثق بودن یا نبودن این حدیثو نمیدونم ولی احتیاط شرط عقله
لطفا برا این موضوعی که عنوان کردید منبع علمی مطلبتون رو هم اعلام فرمایید