رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما در توافق هسته‌ای هیچ چیز را برای ابد نپذیرفته‌ایم.

هیچ کدام از شاکله‌های هسته‌ای ایران در توافق هسته‌ای آسیب ندید/ چیزی را ابدی نپذیرفته‌ایمبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی که امروز سه‌شنبه 24 آذر در چهارمین همایش نقش پژوهش در فرآیند قانون‌گذاری سخنرانی می‌کرد،  با اشاره به مبحث پیشرفت گفت: پیشرفت را یا باید به صورت شکلی یا محتوایی یا جمع هر دوی آنها می‌توان نگاه کرد.

وی افزود: اگر نگاه شکلی به پیشرفت داشته باشیم می توانیم کشور مالزی را مثال بزنیم چرا که این کشور به صورت شکلی پیشرفت کرده اما دارای چشمه فیاض علم نیست که از درون جامعه علم و فرهنگ بجوشد و فقط صنایع را اقتباس کرده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در حوزه خلیج فارس نیز کشورها ظاهر پیشرفته‌ای دارند و اما تکالیف روزانه خود را به زور انجام می‌دهند و به دیگر کشورها متکی هستند.

صالحی با اشاره به روند پیشرفت در ایران تاکید کرد: پیشینه‌ای که ایران داشت در طول دوران تاریخی خود بارها در سطح جهان عرض اندام کرده و در گذشته امپراطوری وسیعی را اداره می‌کرده است.

وی ادامه داد: ایران بعد از اسلام نیز در دورانی قرار گرفت که از نظر علم و اندیشه مقام بالایی یافت. قبل از اسلام افراد سرشناس علمی زیادی نداشتیم که بتوانیم پشت هم نام آنها را ببریم اما بعد از اسلام به دلیل وجود عدالت اجتماعی استعدادها شکوفا شدند اما این کشور دچار افول شد تا به دوران انقلاب اسلامی رسیدیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به جایگاه امروز کشور در عرصه هسته‌ای در دنیا گفت: غرب می‌داند جایگاه ما کجاست از این رو چنین رفتار سختی در این سال‌ها با ما انجام داد.

وی با اشاره به نقطه کنونی پرونده ساختگی هسته‌ای ایران که پس از 12 سال به آن رسیده است،‌اظهار داشت: خرسندیم که غرب با بحث حقوق بشر به مصاف ما نیامد چرا که یک بحث جدلی است اما موضوع هسته‌ای یک بحث «دو دو تا چهار تا» است.

صالحی با اشاره به صدور قطعنامه حکام آژانس بین‌المللی اتمی درباره پرونده هسته‌ای ایران که امروز صورت می‌گیرد، گفت: بعضی می‌‌گویند پیش‌نویس این قطعنامه آنگونه که باید نبوده است؛ بله، هیچ چیز آنگونه که باید نبوده است این که مکشوف است.

رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: فرض کنید این قطعنامه آنگونه بود که ما می‌خواستیم شما فکر می‌کنید در دنیای امروز آنها نمی‌توانستند با مسئله دیگری تقابل با ما را ادامه دهند؛ آنها در زمانی که هیچ مشکلی وجود نداشت با بحث هسته‌ای شروع کردند.

وی از ایرادات وارد بر پیش‌نویس قطعنامه شورای حکام سخن گفت و خاطر نشان کرد: آنها آمدند در تهران نمونه‌گیری و مشاهده عینی کردند چیزی نیافتند پس ادعایشان نادرست است اما پرونده ایران با قطعنامه امروز بسته شده و از شورای حکام خارج می‌‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشور درایت به کار گرفته شده را موجب خروج توأم با پیروزی ایران از مسئله هسته‌ای برشمرد و گفت:‌ همه ساختار هسته‌ای ما از جمله رآکتور آب سنگین اراک، تحقیقات هسته‌ای سر جای خود باقی می‌ماند و هیچ کدام از شاکله‌های هسته‌ای در جریان توافق هسته‌ای آسیب ندید هر چند محدودیت‌هایی پذیرفتیم.

وی پذیرش همه خواسته‌های ایران از سوی آژانس را دور از انتظار خواند و اظهار داشت: ایران با هوشمندی محدودیت‌هایی را پذیرفت که در واقع محدودیت نیست مثلاً ما پذیرفتیم که برای 10 الی 15 سال پلوتونیوم تولید نکنیم.

صالحی با تأکید بر اینکه ایران در توافق هسته‌ای هیچ چیزی را برای ابد نپذیرفته است، گفت:‌ بعضی به غلط این موضوع را مطرح می‌کنند در حالی که ما اصلا پلوتونیوم نداریم که بخواهیم برای تولید آن تلاش کنیم زیرا پلوتونیوم سوخت نیروگاه بوشهر اصلاً‌ قابل استخراج نیست و باید به روسیه برود و نیروگاه تهران هم که پلوتونیوم ندارد یا مثلا درباره عدم تولید فلز اورانیوم ما که نمی‌خواهیم سلاح هسته‌ای بسازیم.

وی با اشاره به اینکه تا اندازه‌ای کندی‌هایی ظاهری در امر تحقیق و توسعه در حوزه هسته‌ای ایجاد می‌شود، هوشیاری و هوشمندی جمهوری اسلامی ایران را موجب لطمه ندیدن صنعت هسته‌ای کشور خواند و ابراز امیدواری کرد که امروز خبر خوبی شنیده و قطعنامه پیشنهادی در شورای حکام تصویب شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که آیا صنعت هسته‌ای و تولید سانتریفیوژها ارزش هزینه‌های آن را داشت، گفت:‌ وقتی می‌خواستیم سوخت 20 درصد خریداری کنیم 6 میلیون دلار باید پرداخت می‌کردیم لذا از صفر شروع کردیم و در کمال ناباوری با 12 میلیارد تومان آن را تولید کردیم اما رسانه‌های خارجی  در کمال ناباوری می‌گفتند  ایران بلوف می‌زند.

وی سوخت 20 درصد را در داخل تجلی اراده ملی و موجب رفع نیاز جامعه خواند و گفت: رآکتور تهران نیاز درمانی یک میلیون بیمار را پاسخ خواهد گفت.

صالحی در ادامه سخنان خود در چهارمین همایش نقش پژوهش در فرآیند قانون‌گذاری گفت:‌یک نیروگاه هسته‌ای هزار مگاواتی حدود 8 میلیون بشکه در سال صرفه‌جویی سوخت برای ما دارد و کل اداره نیروگاه در سال 100 میلیون دلار هزینه دارد و در طول 4 الی 5 سال این هزینه برمی‌گردد و به اندازه 7 میلیون تن از انتشار گازهای گلخانه‌ای جلوگیری می‌کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پایان خاطرنشان کرد: اگر کوچک‌ترین کندی در اختصاص بودجه به صنعت هسته‌ای کشور اختصاص داده شود استدلال کسانی که قبول می‌کردند و توافق هسته‌ای روند پیشرفت این صنعت به عقب خواهد افتاد درست در می‌آید لذا نباید گرای اشتباه به دیگران بدهیم.

انتهای پیام/

 برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۷ ۲۴ آذر ۱۳۹۴
حضور متخصصین باتجربه سیاستمدار راه‌گشاست خدایا ولایتمدار بودنشان مبارک باد
آخرین اخبار