عزت الله خامسی متخصص دندانپزشک در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به استفاده صحیح از دهان شویهها برای بیماران گفت: اصولاً دهانشویهها را زمانی به مریض میدهیم که جراحی در دهان داشته باشد و یا کاری در دهان بیمار انجام داده باشیم که در دهان بیمار زخمی ایجاد شود مثل تراشیدن دندان و ترشحات در دهان و یا به علت بوی دهان دهانشویه را به بیمار میدهیم.
وی ادامه داد: به طور کلی شخصی که هیچگونه ناراحتی نداشته باشد مسواک بزند و نخ دندان را مرتب استفاده کند دهانشویه نمیدهیم و علتش این است که باکتریهای زیادی در محیط دهان است و نسبت به موادی که در دهانشویهها هستند مقاوم شوند و موضوع دیگر ترکیبات دهانشویهها است که ترکیبات دهانشویهها از فرمولهای مختلفی تشکیل شدهاند و مهمترین آنها کلروسیدین و ویکتورین است.
خامسی در ادامه با اشاره به دهانشویههایی که الکل دارند، تصریح کرد: دهانشویههایی هستند که الکل دارند و برای دهان مضرند و حتماً باید از دهانشویههای فاقد الکل استفاده شود و در کل از دهانشویههای معمولی نباید بیشتر از یک هفته تا دو هفته استفاده کرد.
داندانپزشک اظهار داشت: دهانشویهها بعد از جراحی معمولاً باید یک هفته استفاده شود و در مورد بوی دهان معمولاً باید علت را پیدا کرد و تنها به دهانشویه اکتفا نشود، به بوی دهان به زبان انگلیسی (Haly touze) میگویند این Haly touzeها هستند که فرد را مجبور میکند تا از دهانشویه استفاده کند و یک ماه و نهایتا 6 ماه مصرف میکنند.
وی خاطرنشان کرد: بوی دهان علتهای مختلفی دارد و باید این علتها گوارشی باشد به هر حال توصیه نمیشود که از دهانشویه به طور مرتب استفاده کنند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/