افسردگی یکی از بیماری‌های روانی است که افراد زیادی با هم درگیرند و این افسردگی با بیدار شدن از خواب در صبح زود می‌توان مهار کرد.

زینب شاهمرادی روانشناس در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به رابطه سحرخیزی و افسردگی گفت: فردی که افسردگی دارد از زندگی لذت نمی‌برد و ممکن است بی‌خوابی و یا پرخوابی داشته باشد و از علائم دیگر کاهش انرژی، کاهش یا افزایش وزن و کندی روانی حرکت یا کندی سایکوموتور یعنی اختلال در حافظه داشته باشند و این افراد احساس پوچی و ناامیدی می‌کنند، تمرکزشان را از دست می‌دهند و کسانی که این مجموع علائم را با هم داشته باشند دچار افسردگی هستند.

شاهمرادی تصریح کرد: حدود75 درصد از افراد که دچار افسردگی می‌شوند، مشکل خواب دارند، یعنی یا بی‌خوابی و یا پرخوابی دارند و ممکن است که خیلی دیر به خواب بروند و نوعی افسردگی هم وجود دارد به نام افسردگی ملانکومین که تعداد مشخصه آن این است که این افراد صبح خیلی زود از خواب بیدار می‌شوند و دیگر نمی‌توانند به خواب بروند.

این روانشناس با اشاره به این که افسردگی در هنگام سحرخیزی از بین می‌رود، اظهار داشت: از لحاظ زیستی و فیزیولوژیکی در ساعات اولیه صبح میزان ترشح هورمون‌های کورتیزول و اندروفین در بدن افزایش پیدا می‌کند و افزایش همین هورمون‌ها است که در صبح‌گاه باعث هوشیاری فرد می‌شود.

شاهمرادی خاطرنشان کرد: کسانی که خواب زیادی دارند، ترشح این هورمون‌ها در بدن آن ها کم است و همین باعث می‌شود که خواب زیادی داشته باشند و میزان افسردگی در افراد سحرخیز کمتر از افراد غیر سحرخیز است و سحرخیزی به عنوان یک روش درمانی برای افراد مبتلا به افسردگی استفاده بهبود می‌یابند.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/


برچسب ها: افسردگی ، هورمون ، خواب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.