جلیل صفربیگی، شاعر در گفتگو با خبرنگار
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص دادگاه کتاب به بهبود روابط میان مؤلف و ناشر، یا نویسنده و پخشکننده کتاب بپردازند و در این باره به درستی تأمل کنند. در صورتی که این دادگاه برای بررسی سرقتهای ادبی تشکیل شود، اتفاقات طنز زیادی در این حوزه رخ خواهد داد و سوژه سرایش شاعران طنزپرداز میشود.
وی افزود: هماکنون شاعران بدون رعایت قانون کپیرایت از شعر یکدیگر استفاده می کنند. وارد شدن به مسئله سرقت ادبی ماهیتی متفاوت دارد و بررسی آن در دادگاه جنبهای طنزگونه برایم دارد.
این شاعر با اشاره به علمی و درست نبودن مرتبط کردن سرقت ادبی و مسائلی اینگونه با قوه قضائیه بیان کرد: بررسی مسائلی چون سرقت ادبی بیشتر کاری تخصصی محسوب میشود. اینگونه مسائل باید در حوزه کتاب و نویسندگی بررسی سود. قوه قضائیه به بررسی مسائلی میپردازد که از قبل قانون و میزان جرم آن در مجلس شورای اسلامی تعیین شده است برای بررسی سرقت ادبی در دادگاه باید جرم و نوع آن را تعریف کرد سپس متناسب با آن زندان در نظر گرفت.
صفربیگی ادامه داد: در زمینه بررسی سرقت ادبی در دادگاه کتاب باید سنجیدهتر و کارشناسیتر عمل کرد. وجدان ادبی عمومی جامعه بهتر در این زمینه داوری خواهد کرد.
در زمینه رعایت نشدن حق کپیرایت در حوزه سینما، فیلم و موسیقی بحث و مجازات آن در دادگاهی تعیین میشود اما اینکه شاعر و نویسنده را برای سرقت ادبی به دادگاه ارجاع دهیم چندان خوشایند نخواهد بود.
این شاعر با اشاره به لزوم تعیین چگونگی مصادیق سرقت ادبی بیان کرد: باید پیرامون افرادی که به عنوان سارق ادبی شناخته میشوند نیز بحث و بررسی کرد. سرقت یک بیت، شعر کامل و مجموعه شعر با یکدیگر متفاوت است.
طرف دیگر تقلید سبک و روش خاص یک شاعر و نویسنده با سرقت ادبی فرق میکند.
صفربیگی تصریح کرد: تشکیل دادگاه کتاب برای بررسی سرقت ادبی یک کار نمایشی است. به دلیل آنکه افراد زیادی به این امر اقدام نمیکنند تا نیاز تشکیل دادگاه کتاب احساس شود. توجه به دزدیهای اقتصادی بهتر از آن است وقتشان را برای بررسی سرقتهای ادبی یک شاعر تلف کنند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/