رییس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با حضور در باشگاه خبرنگاران جوان، نکاتی را در خصوص راه‌های پیشگیری و درمان آنفلوآنزا بیان کرد.

محمد مهدی گویا رییس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جواندر خصوص آنفلوآنزا بیان کرد: زمانی که آنفلوآنزا در فصل سرما شایع می‌شود، معمولا به سرعت گسترش پیدا می‌کند. این بیماری در فصل سرما در بسیاری از کشورهای دنیا شایع می‌شود. بدین ترتیب این ویروس موضوع غیرعادی نیست .

بزرگنمایی ویروس آنفلوآنزا
وی با بیان اینکه موارد شایع محدود به یک شهر یا استان نیست، عنوان کرد: به دلیل عدم اطلاع افراد از بیماری خود ممکن است این ویروس به دیگران نیز انتقال پیدا کند، به نظر می‌آید در خصوص این بیماری بزرگ‌نمایی شده است. 

گویا در خصوص نا‌مگذاری این ویروس تحت عنوان H1N1 توضیح داد: ویروس آنفلوآنزا دو ماده تأثیرگذار با مخفف N,H دارد که دائما قابل تغییر هستند و هیچ وقت ثابت نمی‌مانند. این ویروس 16 ماده تأثیرگذار H ( هماگلوتنین) و 9 ماده تأثیرگذار N ( نورا مینیداز) دارد که هر کدام از آنها می‌توانند به نوعی در کنار هم قرار گیرند و ساختار ویروس براساس آن شکل بگیرد. 

وی با بیان اینکه این ویروس در همه جای دنیا وجود دارد، عنوان کرد: نمی‌توان منشأ خاصی برای این ویروس ذکر کرد، اما پرنده‌ها و خوک‌ها می‌توانند منبع اصلی این بیماری باشند.

رییس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به این سؤال که آیا این ویروس از استان سیستان و بلوچستان وارد کشور شده است، اظهار کرد: این موضوع صحت ندارد. ویروس آنفلوآنزا تا شرق مدیترانه هم پیش رفته است، تقریباً همه کشورها درگیر این ویروس فصلی هستند.

وی در خصوص تفاوت این ویروس امسال با سال‌های پیش تصریح کرد: این ویروس سال‌های قبل هم بوده است، به طور کلی سه ویروس H1N1,H3N2 و نوع B منجر به آنفلوآنزا می‌شوند. ویروس H1N1 نوع شدیدتری از بیماری را ایجاد می‌کند. آنفلوآنزای خوکی اصطلاحی است که در بین مردم وجود دارد و محافل علمی از آن استفاده نمی‌شود.

آمادگی کامل تمام مراکز درمانی برای مقابله با آنفلوآنزا
گویا در مورد آمادگی مراکز درمانی کشور برای مقابله با ویروس آنفلوآنزا اذعان کرد: امکان تشخیص این بیماری در تمام مراکز درمانی کشور وجود دارد. یک آزمایشگاه مرجع در کشور داریم که باید همه ویروس‌ها مورد تأیید آن قرار گیرند همچنین 13 آزمایشگاه قطب در شهرهایی مانند آذربایجان غربی، کرمان، کرمانشاه، مازندران و غیره داریم، اگر فردی به بیمارستان مراجعه کند، پرسنل بیمارستان وظیفه دارند از او نمونه‌گیری کنند و آن را به یکی از آزمایشگاه‌های قطب ارسال کنند. این آزمایشگاه‌ها باید کمتر از 24 ساعت ویروس را شناسایی و نتیجه را اعلام کنند. 

وی در خصوص علت سفر وزیر بهداشت به کرمان گفت: یکی از فعالیت‌های وزیر بهداشت نظارت بر دانشگاه‌ها است، ما از وی درخواست کردیم تا برای پیگیری به این استان نیز سفر کند.

آخرین آمار فوتی ها بر اثر آنفلوآنزا
رییس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که آنفلوآنزا در دو استان سیستان و بلوچستان و کرمان بیشتر شایع است، عنوان کرد: 28 نفر در استان کرمان و 5 مورد در استان سیستان و بلوچستان در اثر این ویروس فوت کرده‌اند، این تعداد فوتی غیر معمول نیست. لازم به ذکر است که افراد فوت شده بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیه، دیابت کنترل نشده، بیماری مزمن کلیه، ضعف سیستم ایمنی مانند مبتلایان به سرطان را داشته‌اند که به نوع شدیدتر آنفلوآنزا مبتلا شده‌اند.

آنفلوآنزا ورامین و ایلام نمی شناسد
وی در پاسخ به این سؤال که آیا رسیدن ویروس به ورامین صحت دارد بیان کرد: ما برای ویروس مرز قائل نمی‌شویم بیمار مبتلا می‌تواند در دوران نهفتگی بیماری افراد دیگری را نیز مبتلا کند.

گویا اضافه کرد: ویروس آنفلوآنزای فصلی امسال از نوع شدیدتر آن است، هیچ اتفاق نگران کننده‌ای نیفتاده است. افراد می‌توانند با رعایت نکات ساده از این بیماری پیشگیری کنند. رعایت فاصله یک متری بسیار حائز اهمیت است، علاوه بر این افراد بیمار باید همواره با خود دستمال به همراه داشته باشند و پس از مصرف با قراردادن در یک کیسه دستمال به زباله بیاندازند.

خوددرمانی بدترین راه درمان آنفلوآنزا
وی تأکید کرد: فرد بیمار نباید خوددرمانی کند. خوددرمانی در حال حاضر بدترین کار است. مصرف آنتی‌بیوتیک تنها باید تا تشخیص پزشک انجام شود. بهتر است پزشکان توصیه کنند فرد بیمار 2 الی 5 روز در خانه استراحت کند.

رییس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اذعان کرد: تزریق واکسن برای همه مردم لازم نیست بلکه واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطر توصیه می‌شود به طور مثال فرد باردار باید واکسینه شود. افراد عادی هنگام اطلاع به این بیماری از کشنده بودن آن نگران نباشند. تنها با استراحت و مراجعه به پزشک به مقابله به این بیماری بپردازند.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار