معاونت کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر از اعتیاد 4.2 درصد از دانشجویان دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم و وزارت بهداشت خبر داد.

دکتر افشار معاونت کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص میزان اعتیاد در دانشجویان و دانش‌آموزان گفت: آمار کشوری با آمار دانشجویی و دانش‌آموزی کاملا متفاوت است. 3 طرح جداگانه برای هر 5 سال یکبار در حال انجام است. 
آخرین طرح‌هایی که ارائه شده مربوط به سال 1390 است که در جمعیت کشور یک میلیون نفر 325 هزار معتاد غیر از مصرف کنندگان تفننی داریم که از این تعداد 2.65 درصد مربوط به سنین 15 تا 65 سال هستند. 

وی افزود: طرح دیگر برآورد سود مصرف مواد در دانشجویان است که به طور کامل از طرح کشوری جدا است و نشان می‌دهد که 2.6 درصد از دانشجویان دانشگاه‌های وزارت علوم و 1.6 درصد از دانشجویان دانشگاه‌های وابسته به وزارت بهداشت مواد مصرف می‌کنند که مصرف تفننی نیز بخشی از آن محسوب می‌شود. 

افشار در خصوص جمعیت دانش‌آموزی مصرف کننده مواد مخدر عنوان کرد: در مورد جمعیت دانش‌آموزان معتاد بر اساس طرح سال 1390 میزان 0.9 دانش‌آموزان مواد مصرف می‌کنند که این آمار دخانیات را شامل نمی‌شود.

وی در ادامه گفت: بر اساس سند جامع پیشگیری از اعتیاد چندین برنامه عمومی برای جمعیت دانش‌آموزی و برنامه‌های موردی و انتخابی برای افرادی که در معرض خطر قرار دارند و خانواده‌هایی که دچار مشکل هستند و یا خود فرد که در معرض مصرف سوء مواد قرار دارد را در دستور کار قرار داده‌ایم برنامه‌های گروه‌هایی که در معرض خطر قرار دارند به صورت مداخلات موردی و غربالگری انجام می‌شود و پرسش نامه ویژه به افراد ارائه می‌شود و در نهایت آموزش به آنها داده می‌شود. 

وی در پایان گفت: باید حدود 40 درصد برنامه‌ تحت پوشش قرار بگیرند که متاسفانه پوشش 40 درصدی محقق نشده است و حدود 8 تا 10 می‌باشد که اگر خوش بینانه فکر کنیم و برنامه‌هایی را که نمی‌توان آن را برنامه‌های جامع دانست را هم قبول کنیم باز هم بالای 15 درصد نمی‌شود. 
امیدواریم با برنامه‌هایی که در دست اقدام است بتوانیم به هدف پوشش 40 درصدی برسیم. 

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۰ ۱۷ آذر ۱۳۹۴
گفتن معتاد نگفتن سیگاری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۱۷ آذر ۱۳۹۴
وقتی دانشجویی امید به آیندش نداشته باشه یا اینکه بعد از فارغ التحصیل شدن به هر دری بزنه اما بهش کار ندن این میشه.البته اوضاع خیلی از این بدترم میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۷ آذر ۱۳۹۴
این یعنی از هر 20 نفر دانشجو یک نفر اعتیاد داره
در حالی که کذب محضه!
شما هر دانشگاهی بری لااقل از هر 5 پسر یکیش سیگاریه.
آخرین اخبار