به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری؛مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با توجه به فرا رسیدن زمان برداشت و ذخیره مرکبات، رعایت مسائل فنی و بهداشتی به منظور پیشگیری و کاهش خسارتهای ناشی از بیماریهای انباری میوه، باغداران به توصیههای کمیته پیشآگاهی و شبکه مراقبت مرکبات توجه کنند.
عبدالرحمن زاغی افزود: میوههایی برای ذخیرهسازی و نگهداری در انبار مناسب است که عملیات به باغی مانند آبیاری، تغذیه و مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی در آن باغات بهخوبی رعایت شده باشد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه رعایت نکات فنی در برداشت میوه که از سوی کارشناسان باغبانی توصیه و تأکید میشود الزامی است، گفت: به باغداران توصیه میشود میوههای برداشتشده از ارتفاع 80 سانتیمتر بالاتر از کف باغ برای نگهداری و ذخیرهسازی در انبار انتخاب شوند.
زاغی افزود: باغداران باید میوههای آسیبدیده ناشی از صدمات مکانیکی، تگرگ، حلزون و دیگر خسارات مشابه را از میوههای سالم جداسازی کنند.
وی بیان کرد: ضدعفونی جعبهها و انبار قبل از ذخیرهسازی و ضدعفونی میوهها با سموم قارچکش که از سوی کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی توصیه میشود بلافاصله بعد از برداشت انجام شود و پس از هوادهی و خشک شدن میوهها نسبت به بستهبندی اقدام شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: رعایت نکات فنی مانند بستهبندی، خالی گذاشتن یکسوم فضای انبار و جعبهها، استفاده از پالت و جعبههای مناسب برای تهویه مطلوب و جلوگیری از صدمات مکانیکی به میوهها الزامی است.
زاغی افزود: نصب تهویه در قسمت شمالی و جنوبی انبار برای خروج گازهای تولید شده و ورود هوای خنک در شب برای جلوگیری از رشد و توسعه قارچهای انباری بسیار موثر است.
وی با بیان اینکه مدیریت در تنظیم دما و رطوبت انبار برای حفظ کیفیت و کمیت میوهها به باغداران توصیه میشود، گفت: بازدید دورهای حداقل دو هفته یکبار از میوههای انبارشده برای بررسی وضعیت سلامت میوهها ضروری است.
انتهای پیام/ز