به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،طبق گزارش این صندوق عربستان از آغاز سال میلادی ۸۸ میلیارد دلار از ذخایر ارزی اش بیرون کشیده و برای حل کسری بودجه ناشی از کاهش درآمدهای نفتی استفاده کرده است.
گزارش جدوه دقیقا یک ماه بعد از گزارش صندوق بین المللی پول منتشر شد که طبق آن عربستان اگر سیاست های مالی خاصی را اتخاذ نکند تا ۵ سال دیگر با بحران بودجه جدی روبرو خواهد شد. IMF پیش بینی کرده کسری بودجه عربستان تا پایان امسال به ۲۱.۶ درصد و در سال آینده تا ۱۹.۴ درصد بودجه عربستان برسد.
بجز عربستان؛ قطر و امارات متحده عربی هم در خطر ناشی از کاهش درآمدهای شان هستند. ظاهرا علت اصلی کاهش درآمدهای کشورهای عربی کاهش قیمت نفت است که ۱۱۵ دلار در هربشکه در ۲۰۱۴ به حدود ۴۵ دلار در سال جاری رسیده و همچنان هم ادامه دارد.
ایران مرتبا عربستان را متهم کرده که جنگ نفتی علیه آن راه انداخته و با پمپاژ بیشتر از سهمیه تعیین شده توسط اوپک به بازار نفت باعث شکستن قیمت ها می شود. برای مقابله با این وضعیت امیر محمد بن سلمان معاون ولی عهد اعلام کرده ممکنست سوبسید های انرژی و آب و برق برای شهروندان ثروتمند عربستان قطع بشود و دولت سیستم مالیات بر ارزش افزوده VAT را اجرا کند.
البته هنوز هیچ گزارشی در مورد هزینه های جنگ های یمن و سوریه و استخدام مزدور از سودان و اریتره و پشتیبانی های مالی عربستان از گروه های تروریستی و اثر آن بر اقتصاد این کشور منتشر نشده و همه گزارش ها هم تا به حال علت کسری بودجه را کاهش درآمدهای نفتی عنوان کرده اند اما این وضعیت دقیقا درکشورهایی اتفاق افتاده که حامی مالی تروریست ها هستند و در این چند سال گذشته در شمال آفریقا و خارومیانه مشغول آتش افروزی و خرید سلاح بوده اند.
منبع:بولتن نیوز
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.