معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: در نظام مردم سالاری دینی، انتخابات نماد حضور مردم در سرنوشت سیاسی است.

به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سید محسن صادقی بابیان اینکه اصل ششم قانون اساسی برگزاری انتخابات را یکی از کلیدی ترین اقدام زیربنایی نظام مقدس جمهوری اسلامی بیان می کند.افزود: همزمان با تشکیل هیات اجرایی انتخابات مجلس خبرگان رهبری ثبت نام از داوطلبان این دوره از انتخابات از 26 آذرماه به مدت هفت روز آغاز می شود.

وی بیان کرد: ثبت نام کاندیداهای انتخابات دهمین دوره از مجلس شورای اسلامی هم براساس قانون انتخابات فعلی از 28 آذرماه آغازو فعالیت هیات های اجرایی از همان زمان شروع می شود.

وی گفت: قدرت سیاسی در ایران با آرای مردم مقبولیت پیدا می کند، چرخش نخبگان براساس خروج رای مردم در همه سطوح از صندوق های رای انجام می گیرد.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: اصول 58، 99، 68، 63، 67، 62 و 64 قانون اساسی به طور خاص به انتخابات پرداخته و طبق ماده یک قانون انتخابات دولت موظف شده پیش از پایان دوره نمایندگان مجلس شورای اسلامی این همه پرسی را برگزار کند به طوری که کشور در هیچ زمانی بدون مجلس نباشد.

دکتر صادقی اظهار کرد: به همین دلیل انقلاب اسلامی ایران را روایتی دوسویه در مقبولیت و مشروعیت در چرخه سیاسی معرفی می کنند زیرا مشروعیت آن خاستگاه الهی و مقبولیت آن خاستگاه عرفی و اجتماعی دارد.

وی افزود: در هم تندیدگی دو مفهوم مقبولیت و مشروعیت و چینش طولی آن، یک نظام معنایی سیاسی و مترقی که در راس آن یک ولی فقیه عاقل قرار دارد که مظهر پارسایی، دانایی و دینداری است را به جهان امروز نشان می دهد.

معاون استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه انتخابات هفتم اسفندماه امسال اولین انتخابات پس از استقرار دولت یازدهم است، افزود: در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 گام های مهمی در بازسازی سرمایه اجتماعی و بازآفرینی امید و نشاط ملی با گفتمان اعتدال و آرامش قانون گرایی در جامعه برداشته شد.

صادقی بیان کرد: تداوم این مسیر به توسعه اخلاق و تقویت هر چه بیشتر اعتماد به عنوان مهمترین مولفه سرمایه اجتماعی منجر می شود و مردم بار دیگر حماسه دیگری خلق می کنند.

وی اظهار کرد: برگزاری همزمان انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری تجربه جدیدی است زیرا همه جریانات سیاسی در درون نظام با گرایشهای متفاوت و با شور و نشاط قصد ورود به عرصه انتخابات در کشور و خراسان رضوی را دارند.

وی اظهار کرد: شرایط کشورهای اسلامی بحرانی است و دستان ناپیدا و پیدای دولت های متخاصم منجر به خلق جریانی به نام جریان تروریستی و تکفیری شده است که دامن خود شکل دهندگان آنها را دربر گرفته است و فرزندان شیطان هزینه سنگینی برای نشان دادن تصویری مشوش از اسلام کرده اند.

وی گفت: در این شرایط رویکرد دولت ایجاد یک فضا برای خلق دوباره حماسه سیاسی و مصمم به برگزاری انتخاباتی کاملا رقابتی با حضور همه سلایق سیاسی است.

معاون استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: صیانت از حق الناس در همه مراحل انتخابات و مبنا قرار گرفتن قانون و بررسی صلاحیت ها بنا به فرمایش مقام معظم رهبری یک فریضه دینی است.

صادقی افزود: تمام تلاش ستاد انتخابات در استان و کشور ایجاد شرایط مساوی در تبلیغات برای همه داوطلبان تایید شده است لذا تلاش می کنیم از معتمدین و عناصر مرجع و مورد وثوق با ویژگی های سلامت، شجاعت، دیانت، اجابت در ترکیب هیات های اجرایی بهره گیریم.

وی ادامه داد: خراسان رضوی با شش میلیون و 200 هزار نفر جمعیت دارای 18 کرسی نمایندگی مجلس شورای اسلامی و شش نمایندگی مجلس خبرگان رهبری است و چهار میلیون و 200 هزار نفر واجد شرایط رای دادن در استان هستند.

وی افزود: میزان واجدین شرایط رای دادن در این استان در مقایسه با دوره پیشین انتخابات حدود 16 درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: قریب چهار هزار شعبه اخذ رای در خراسان رضوی پیش بینی شده و 60 هزار عوامل اجرایی، نزدیک به هشت هزار راننده و سرایدار و ... در انتخابات خدمات رسانی می کنند.

به گفته صادقی پیش بینی می شود بیش از 500 داوطلب برای به دست آوردن 18 کرسی نمایندگی مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی رقابت کنند که تاکنون بیش از 350 نفر اعلام آمادگی کرده و فعالیت های اجتماعی خود را آغازکرده اند که این تعداد 40 درصد گرایش اصول گرایی، 25 درصد گرایش اصلاح طلبی و 35 درصد گرایش اعتدالی، مستقل یا منفرد دارند.

معاون استاندار خراسان رضوی خاطر نشان کرد: در انتخابات نهمین دوره از مجلس شورای اسلامی 377 نفر از استان برای 18 کرسی نمایندگی داوطلب شدند که 75 نفر از سوی هیات های اجرایی و نظارت رد صلاحیت و 54 نفر عدم احراز صلاحیت شدند و در نهایت 228 نفر در انتخابات شرکت کردند.

صادقی اظهار کرد: 12 حوزه اصلی و 60 حوزه فرعی برای 28 شهرستان خراسان رضوی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و یک حوزه اصلی در مشهد و مابقی حوزه های فرعی در شهرستان ها برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در نظر گرفته شده است.

وی گفت: میانگین مشارکت مردم استان در انتخابات نهمین دوره از مجلس شورای اسلامی 67 درصد واجدین شرایط بود که از میانگین کشوری دو درصد بیشتر می باشد.

وی افزود: درصد حضور مردم خراسان رضوی در عرصه سیاسی بویژه در انتخابات ملی همیشه فراتر از میانگین کشوری بوده به طوری که در 11 دوره انتخابات ریاست جمهوری حضور مردم خراسان رضوی در انتخابات با میانگین 77 درصد از کل واجدین شرایط از میانگین کشوری بیشتر بود.

معاون استاندار خراسان رضوی جرایم انتخاباتی در سه سطح از برگزاری انتخابات را 32 عنوان ذکر کرد و افزود: مهمترین جرم انتخاباتی عدم حفظ بی طرفی ناظرین و هیات های اجرایی است.

دکتر صادقی ادامه داد: انجام هرگونه فعالیت تبلیغاتی از رادیو و تلویزیون، میز خطابه و یا هر وسیله ای که جنبه دولتی داشته باشد، همچنین هرگونه استفاده از بودجه عمومی دولت و امکانات دولتی برای تبلیغات جزو جرایم انتخاباتی محسوب می شود.

وی بیان کرد: همه سازمان ها، ادارات ، موسسات دولتی و وابسته به دولت و شهرداری ها موظف هستند کارکنان و امکانات خود امکانات فناورانه خود را در اختیار ستادهای انتخاباتی استان و شهرستان ها قرار دهند.

وی اضافه کرد: همراهی مدیران با کاندیداها که به نوعی شائبه حمایت از وی را تداعی کند، جرم انتخاباتی است و در هیچ هیات اجرایی یا حوزه انتخابیه ای نباید جانبداری و گرایشی در افراد آن وجود داشته باشد.

وی انتخاب عناصر مستقل با ویژگی های مشابه توسط هیات های اجرایی برای ترکیب صندوق های رای گیری، ایجاد شرایط و امکان حضور نمایندگان داوطلبین در شعب اخذ رای، خودداری از اخذ هرگونه تصمیم های سلیقه ای و شخصی را مورد تاکید قرار داد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: احتمال الکترونیکی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در شعب اخذ رای بالاست اما هنوز نهایی نشده است و سازمان های دولتی و وابسته به دولت موظف هستند امکانات رایانه ای و کارکنان متخصص در این حوزه را در اختیار ستاد انتخابات استان خراسان رضوی قرار دهند.


انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.