به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید محمد هادی ایازی قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشارکتهای اجتماعی، سازمانهای مردم نهاد و خیریههای حوزه سلامت کشور با اشاره به این که کشور به تناسب هر یک هزار نفر جمعیت باید 2.7 درصد تخت بیمارستانی داشته باشد، خاطرنشان کرد: اما این آمار در حال حاضر برابر با 1.7 درصد به ازای هر یک هزار نفر است. این در حالی است که برخورداری از تخت بیمارستانی در برخی از شهرستان ها همانند بروجرد به 0.6 درصد نیز می رسد که بیانگر کمبود شدید در این نقاط است.
وی با تاکید بر این که کمبود تخت های بیمارستانی در دو حوزه اعصاب و روان و سوختگی نسبت به سایر حوزه ها کمتر است، گفت: در این دو حوزه تعداد تخت های بیمارستانی نه تنها افزایش نداشته بلکه با کاهش نیز مواجه بوده است.
ایجاد مقدمات اجرایی ساخت دو بیمارستان سوختگی در تهران
قائم مقام وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در امور مشارکت های اجتماعی، سازمان های مردم نهاد و خیریههای حوزه سلامت کشور با اشاره به این که حوزه مشارکت های اجتماعی دانشگاه های علوم پزشکی توان سوق دادن مجمع خیرین را به ایجاد بیمارستان یا بخش های تخصصی اعصاب و روان و نیز سوختگی در کشور دارند، گفت:خوشبختانه مقدمات اجرایی ایجاد دو بیمارستان سوختگی در تهران فراهم شده است که بخشی از نیازهای بیماران را برطرف می کند.
دکتر ایازی در تشریح وضعیت اجرای این دو پروژه گفت: یک بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران واقع در منطقه 5 است که اکنون روند اجرایی آن تسهیل شده و سرعت یافته است. همچنین زمینی به مساحت 7 هزار متر در خیابان شهید مطهری توسط اوقاف به منظور ایجاد بیمارستان سوختگی در نظر گرفته شده که عملیات اجرایی آن با اعلام آمادگی یک خیر تا دو ماه آینده کلید می خورد.
وی با تاکید بر این که در مورد بیماران اعصاب و روان نیز چند پروژه در تهران در دست بررسی است، خاطرنشان کرد: یکی از این پروژه ها موقوفه افشین نام دارد که در منطقه 22 واقع شده است. در صدد هستیم در 6 ماه دوم سال جاری با تولیت وقف این مجموعه که دادستان کل کشور و رئیس دیوان عالی کشور است جلسه ای تشکیل دهیم تا این پروژه نیز اجرایی شود.
دکتر ایازی افزود: در شهرستان های دیگر نیز این موضوع توسط مجمع خیرین سلامت و نیز حوزه مشارکت های اجتماعی دانشگاه ها در حال پیگیری است.
تعیین جغرافیای بیماریها در کشور
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور مشارکت های اجتماعی، سازمان های مردم نهاد و خیریههای حوزه سلامت کشور در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به دست آوردن آمارها در حوزه آسیب های اجتماعی و نیز طرح سنجش عدالت توسط رصدخانه شهر تهران که داشبورد یا دیده بان شهر نیز نامیده می شود، عنوان کرد: در آینده نزدیک نیز رصدخانه شاخص های سلامت ایرانیان راه اندازی می شود که دیده بان سلامت کشور است.
دکتر ایازی در پایان گفت: با راه اندازی این رصد خانه جغرافیای بیماری های ایران از نظر تعداد، نوع بیماری و سایر موارد مشخص می شود. مقدمات ساخت این مرکز فراهم شده و امیدواریم تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/