به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ، قرار گرفتن کشاورزان و دامپروران زیر چتر بیمه اجتماعی راهکاری اثرگذار برای پیشگیری از مهاجرت روستاییان و عشایرنشینان به مناطق شهری و گام نخست برای فراهم کردن بستر حمایت از تولیدکنندگان است.
قشر زحمت کشی که به دلیل نقش ارزنده در تامین امنیت غذایی مردم پیشتاز تحقق اقتصاد مقاومتی هستند.
اگرچه صندوق بیمه اجتماعی روستایی و عشایر از سال 1383 تاکنون با هدف تضمین آینده معیشت این اقشار راه اندازی شده است اما هنوز بخش قابل توجهی از جمعیت روستایی و عشایر از خدمات آن بی بهره اند.
یکی از ساکنان منطقه عشایری دریلا از توابع گچساران گفت: کم بودن خدمات این بیمه نسبت به سایر بیمه ها عامل این استقبال ضعیف بوده است.
عبدالخالق دره شوری با اشاره به این که از طرف دیگر بیمه های اجتماعی مستمری بیمه بیکاری و تسهیلات بانکی ارزان قیمت به بیمه شدگان پرداخت می شود ،افزود: مسئولان برای افزایش خدمات این بیمه چاره اندیشی کنند.
یکی از ساکنان روستای باباکلان از توابع گچساران گفت: پایین بودن سطح درآمد روستاییان و عشایر و ناآگاهی مردم از مزایای این بیمه باعث شده است که مردم از آن استقبال نکنند.
سجاد اکبری افزود: حمایت دولت برای پرداخت بخشی از هزینه بیمه ها برای افراد نیازمند ضروری است.
بخشدار مرکزی گچساران گفت: یک هزار و 732 خانوار در این شهرستان تاکنون زیر پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزی، روستایی و عشایری قرار گرفته اند.
فرج اله استلاحی افزود: 9 کارگزار از میان دهیاران، اعضای شرکت های تعاونی تولید روستایی و عشایر و تعاونی های روستایی برای ارایه خدمات بیمه ای به روستاییان و عشایر فعالیت می کنند.
استلاحی اضافه کرد: کشاورزانی که در شهر زندگی می کنند اما پیشه آنان کشاورزی در روستاهاست نیز می توانند از خدمات بیمه روستایی و عشایر بهره مند شوند.
وی با بیان این که گچساران حدود هفت هزار خانوار روستایی و عشایر دارد بر حمایت بیشتر رسانه های ارتباط جمعی برای افزایش جامعه هدف بیمه روستایی و عشایر تاکید کرد.
وی تصریح کرد: سکونت در مناطق روستایی و عشایری، اشتغال به کشاورزی و داشتن 18 سال سن بدون محدودیت حداکثری سن از اصلی ترین شرایط این بیمه است.
استلاحی ادامه داد: با پرداخت سالانه حداقل یک میلیون و 500 هزار ریال و حداکثر سه میلیون و 600 هزار ریال کشاورزان، اهالی روستاها و عشایر می توان از خدمات این صندوق استفاده کنند.
وی با اشاره به این که صندوق بیمه روستایی عشایر سه خدمت مستمری، ازکارافتادگی و فوت را به جامعه هدف ارائه می کند افزود: در صورت پرداخت 15 سال بیمه فرد بازنشسته می شود.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی، روستایی و عشایری گفت: افزایش سه خدمت جدید به بیمه شدگان این صندوق، پرداخت تسهیلات بانکی واگذاری کارگزاری ها به بخش خصوصی از برنامه های در دست اجرا برای خدمات بهینه است.
محمدرضا رستمی افزود: بیمه بیکاری، غرامت دستمزد و غرامت ایام بارداری از جمله خدماتی است که به خدمات این صندوق افزوده شود.
وی اظهار کرد: آیین نامه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور درحال بازنگری است که امیدواریم تا سه ماه آینده این بازنگری تکمیل و تکلیف آن مشخص شود.
وی با بیان این که هم اکنون سه هزارو 500 کارگزاری این صندوق در مناطق مخنلف کشور فعال است تصریح کرد: امید است با واگذاری کارگزاری ها به بخش خصوصی افزون بر ایجاد فرصت های شغلی برای دانش آموخته های رشته کشاورزی زمینه اطلاع رسانی بهتر فراگیر شدن این بیمه در روستاها و مناطق عشایری نیز فراهم شود.
وی ضریب پوشش بیمه مناطق روستایی و عشایر اجتماعی کشور را 50 در صد ذکر کرد.
رستمی با اشاره به پوشش بیمه اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد که 18درصد است خواستار تلاش بیشتر متولیان برای افزایش پوشش این بیمه شد.
رستمی اختیاری بودن این بیمه را عمده ترین دلیل فراگیر نشدن آن در مناطق روستایی و عشایری بیان کرد.
وی گفت: تنها راهکار قانونی کنونی برای کمک به خانوارهای روستایی کم درآمد نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی است.
وی ابراز داشت: شش میلیون خانوار روستایی و عشایر در کشور وجود دارد که از این تعداد دومیلیون و 650هزار خانوار بدون پوشش بیمه ای دوملیون خانوار زیر پوشش سایر بیمه ها و یک میلیون و 350 هزار خانوار زیرپوشش بیمه روستایی و عشایر هستند.
انتهای پیام/ز