به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از گاردین؛ دیدبان حقوق بشر در گزارشی تایید کرد رژیم آل خلیفه در جریان بازجویی، بازداشت شدگان را شکنجه میکند. این گزارش ادعای دولت انگلیس مبنی بر اصلاح نیروهای امنیتی بحرین را کاملا نفی میکند.
در گزارش دیده بان حقوق بشر به بدرفتاری کارکنان زندانهای بحرینی اشاره شده است که بوسیله یک کمیسیونر رسمی تحقیق که پس از اعتراضات مردمی علیه دولت بحرین در سال 2011 (1390) ایجاد شده بود، ثبت شدهاند.
گزارشها درباره بدرفتاری با زندانیان ادعاهای چهرههای مخالف دولت بحرین را مبنی بر اینکه انگلیس چشمهایش را بر اقدامات غیرقابل قبول نیروهای امنیتی و دولتی این کشور میبندد، تقویت خواهد کرد.
دیده بان حقوق بشر با 10 زندانی مصاحبه کرد که فاش کردند از سال 2012 میلادی در اداره تحقیقات جنایی وزارت کشور و پاسگاههای پلیس بازجوییهای اجباری را تجربه کردهاند.
"محمد بادر"در سال 2014 میلادی هنگامی که از سوریه به بحرین بازگشته بود، بازداشت شد. وی به دیده بان حقوق بشر گفت: در جریان بازجوییام طعم مشت و لگد را چشیدم، سرتا پا عریان شدم و دستها و چشمهایم بسته بود. من اعتراف نامهای را زیر این شکنجهها امضا کردم.
دیگر زندانیان نیز گفتهاند که در جریان بازجوییهایشان شوک الکتریکی، معلق ماندن در موقعیتهای دردناک، سرپا نگهداشتن اجباری، سرمای شدید و سوء استفادههای جنسی را تجربه کردهاند.
این مصاحبهها از طریق تماس تلفنی و اسکایپ انجام شد زیرا به این محققان ویزای سفر به بحرین داده نشده است.
فعالان حقوق بشر اظهار داشتند "فیلیپ هاموند،" وزیر امور خارجه انگلیس، نشست برنامهریزی شده را با چهرههای اپوزیسیون که قرار بود قبل از دیدار با همتای بحرینیاش صورت گیرد، لغو کرد.
یکی از زندانیان سابق گفت: بازجویم به من گفت نشانت خواهم داد که چرا جنبش اپوزیسیون "وفاق" بحرین را پایتخت شکنجه مینامد.
یکی دیگر از زندانیان گفت: یکی از افسران اداره تحقیقات جنایی وزارت کشور بحرین مایعی را جلوی بینی من گرفت و گفت این خون افرادی است که همکاری نمیکنند.
مقامات بحرین مدعی شدند کامل و بی نقض نیست؛ اما توصیههای کمیسیون مستقل تحقیقات را در راستای اصلاح نیروی پلیس، سامانه قضایی و سرویس زندانش دنبال میکند.
"جو استورک،" معاون رئیس بخش خاورمیانه دیده بان حقوق بشر، گفت: ادعاهای بحرین و متحدانش مبنی بر اینکه مقامات به شکنجه در بازداشتگاهها پایان دادهاند، بیپایه و اساس و نامعتبر است.
انگلیس اصرار دارد که بحرین نیروی امنیتی و مکانیزمهای پاسخ دهیاش را اصلاح کرده؛ اما دیده بان حقوق بشر عملیات این مکانیزمها را کاملا ناقص توصیف میکند.
دیدبان حقوق بشر به دولت انگلیس توصیه میکند تا کمک مالی برای اصلاح سرویس امنیتی بحرین را به حالت تعلیق درآورد.
این در حالی است که انگلیس تاکید دارد روابط تجاری و سرمایهگذاری قوی و همکاریهای نزدیک امنیتی و اطلاعاتی به اصلاحات و ارتقاء ثبات در بحرین کمک میکند. روابط نزدیک انگلیس با عربستان سعودی و امارات نیز در ماههای اخیر به خاطر حملات تحت رهبری عربستان در یمن و افزایش نقض حقوق بشر زیر ذره بین قرار گرفته است.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.