به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران جوان،رفته رفته و با گذر روزها به بزرگترين اجتماع بشري نزديك مي شويم،اجتماعي كه هر مسلماني چه شيعه و چه سني و حتي از مذاهب ديگر آرزوي حضور در آن را در سر مي پرورانند
و اين روزها تمام نقاط كشور عطر و بوي حسيني و شور و شوقي وصف ناپذير را فرا گرفته است.
**مرزهاي ورودی تا حرم سيد و سالار شهيدانايرانيان پس از ثبت نام و أخذ ويزاي عراق از سه مرز مختلف مي توانند وارد اين كشور شوند.
**مرز مهرانشهر مرزی مهران در منتهی الیه غربی استان ایلام قرار داشته و فاصله آن تا شهر ایلام 85 کیلومتر می باشد. زائرانی که از این شهر وارد عراق می شوند پس از عبور از منطقه زرباطیه و شهر کوچک بدره وارد شهر کوت، نعمانیه، شوملی، دیوانیه و شامیه وارد شهر نجف می شودند.
طول این مسیر از پاسگاه مرزی زرباطیه تا بازرسی ورودی نجف 302 کیلومتر می باشد.
**مرز شلمچهمنطقه مرزی در غرب خرمشهر و نزدیکترین نقطه مرزی به شهر بصره در کشور عراق می باشد. مرز شلمچه جنوبی ترین مرز زمینی ایران و عراق بوده و فاصله آن تا خرمشهر 15 کیلومتر و تا بصره 20 کیلومتر می باشد. زائرانی که از این مرز وارد عراق می شوند پس از عبور از منطقه شلمچه و تنومه وارد شهر بصره شده و پس از آن به سماوه و نجف می رسند.طول مسیر از شلمچه تا نجف تقریباً 460 کیلومتر می باشد.
**مرزچزابهتنگه چزابه در 17 کیلومتری شمال غربی شهر بستان قرار دارد. زائران پس عبور از منطقه چزابه و شیب، مشرح، وارد شهر العماره، سپس شهر فجر و منطقه عفک، دیوانیه، شافعیه، شامیه و پس از بازرسی ابوصخیر وارد شهر نجف می شوند.
**آمادگي مرز مهران براي پذيرايي از سه ميليون زائر حسينيمرز مهران از جمله مرزهاي كشور ايران و عراق است كه زائران مي توانند از آنجا نيز عبور كنند و حال مسولان إيلام از آمادگي تردد سه ميليون نفري در اين مرز خبر داده اند.
حجتالاسلاموالمسلمین روحالله ولدبیگی، امام جمعه مهران با توجه به نزديك شدن أربعين حسيني و تردد مردم از اين مرز اظهار کرد: سال گذشته استقبال مردم از مرز مهران با وجود برخی کمبودها با تدبیر دولتمردان به حماسهای بینظیر تبدیل شد.
وی با بیان اینکه مردم و مسئولان همهباهم حماسهی اربعین را مدیریت کردند، تصریح کرد: امسال برای پذیرایی از 3 میلیون زائر اربعین آمادگی داریم و البته این آمادگی به معنای بینیازی نیست و علیرغم فعالیتهای عمرانی صورت گرفته در منطقه توسط دولت تدبیر و امید باز هم ضعفهایی از گذشته بر جای مانده است که میطلبد مهران مورد توجه ویژه دولتمردان قرار گیرد.
همچنين سردار سیدصادق حسینی، فرمانده سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام با بیان اینکه سپاه پاسداران در حوزههای مختلف اسکان، حملونقل و فرهنگی و تبلیغات در خدمت همایش اربعین خواهد بود، پیشنهاد داد برای سالهای آینده معبری از دهلران بعنوان محل عبور و مرور زائران قرار گیرد تا از بار ترافیکی مرز مهران کاسته شود.
عمران علیمحمدی، نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اینکه مهران امنترین، راحتترین و ایمنترین مرز برای ورود به عتبات است، گفت: امیدواریم با توجه ویژه دولت تا سال آینده شاهد اختصاص اعتبارات ویژه برای بهسازی مسیر حمیل – ایلام – مهران باشیم.
**برقراري امنيت مرزها بر عهده نيروي انتظاميبراساس آخرین آمار و ارقام دریافتی 2 میلیون نفر به صورت رسمی برای حضور در مراسم اربعین ثبتنام کردهاند که با احتساب آمارهای غیر رسمی افرادی که به صورت انفرادی اقدام به دریافت ویزا کردهاند، تعداد زائران ایرانی در مراسم اربعین امسال بیش از 2 و نیم میلیون نفر خواهد بود.
سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت کشور، با اشاره به اقدامات انجام شده به منظور تسهیل اخذ ویزای سفر مردم به عراق اظهار داشت: در مرزها اقدامات ارزشمندی با توجه به تجارب کسب شده از سالهای پیشین انجام شده است که ادامه این روند منوط به همکاری سفارت عراق در این زمینه است.
وی با بیان اینکه تلاش میشود مراسم اربعین امسال با مشارکت همه دستگاههای مرتبط با شکوه بیشتری برگزار شود، بیان کرد: در جلساتی که با نیروی انتظامی ایران داشتهایم این مهم بررسی شده و برقراری امنیت مرزها برعهده نیروی انتظامی قرار گرفته است.
اوحدی با تأکید بر اینکه خروج زائران از مرز تنها با ویزا امکانپذیر است، تصریح کرد: تا به این لحظه براساس آخرین آمار و ارقام دریافتی 2 میلیون نفر به صورت رسمی برای حضور در مراسم اربعین ثبتنام کردهاند که با احتساب آمارهای غیر رسمی افرادی که به صورت انفرادی اقدام به دریافت ویزا کردهاند، تعداد زائران ایرانی در مراسم اربعین امسال بیش از 2 و نیم میلیون نفر خواهد بود.
وی عنوان کرد: در روزهای اخیر از مرز شلمچه بازدیدهایی به عمل آمد که جمعیتی بیش از 7 هزار نفر در این مرز برای دریافت ویزا تجمع کردهاند که تلاش میشود با فراهمسازی امکانات لازم این مهم به سرعت انجام شود.
رئیس سازمان حج و زیارت کشور با بیان اینکه رهبر انقلاب نگاه ویژهای به برگزاری مراسم اربعین دارند، گفت: وزارت خارجه عراق در این راستا باید کمک ویژهای کند بنابراین از دولت عراق خواستاریم تسریع و جدیت بیشتری در صدور ویزا برای زائران داشته باشد.
وی اظهار داشت: 11دفتر صدور ویزا توسط حج و زیارت ایران در عراق بهمنظور صدور ویزا مستقر شده همچنین 96 گیت گذرنامه در مرز ایران مستقر شده که نسبت به سال گذشته رشد 3 برابری داشته و در عراق 65 گیت گذرنامه به این منظور مستقر شده است.
**أخذ ويزا امري مهم قبل از حركت به سوي مرزهاالبته گذر از مرزهاي ياد شده بدون داشتن ويزا غير ممكن و به نوعي خطري جدي براي هموطنان به دنبال دارد از اين رو میر مسعود حسینیان، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در كربلا اظهار داشت: با دیگر همکارانمان در کشور عراق تلاشهای متعددی برای تسهیل و خدمترسانی مناسب به زائران اربعین حسینی داریم.
وی افزود: از هر سه مرز خودروهایی فراهم شده که به صورت رایگان زائران را به مناطق مرکزی عراق منتقل میکنند تا به کاروانهای پیاده مسیر نجف به کربلا ملحق شوند.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلا، عنوان کرد: زائران حتماً قبل از حرکت بهسوی مرزها نسبت به اخذ ویزا اقدام کنند، طرف ایرانی و عراقی بر تهیه ویزا تأکید دارند و هر دو طرف از پذیرش زائران بدون ویزا جلوگیری میكند.
وی گفت: موکبهای بهداشتی، درمانی و فرهنگی خوبی فراهم شده، امکانات اسکان و تغذیه کافی هم وجود دارد اما شدت سرمای هوا رو به افزایش است و از زائران میخواهیم امکانات ضروری حداقلی را داشته باشند.
حسینیان با اشاره به وجود احتمال شیوع بیماریهای واگیر، بیان کرد: سرمای هوا و اقدامات بهداشتی صورت گرفته مانع شیوع بیماری است اما درعینحال زائران نسبت به رعایت نکات بهداشتی توجه ویژهای داشته باشند.
وی اظهار داشت: زائران باید به موارد امنیت فردی توجه داشته باشند، هیچ امانتی و وسیلهای را از اشخاص ناشناس تحویل نگیرند، قوانین کشور عراق رعایت و از ایجاد شبهه برای نیروهای امنیتی موجود در مسیر پرهیز کنند.
سرکنسول ایران در کربلا، گفت: برای جلوگیری از مفقود شدن زائران هم تدابیر خوبی اندیشیده شده، در این راستا یک سیستم اینترنتی طراحی و همچنین راهنمایان زائر با لباسهای مخصوص در بین جمعیت کاروانهای پیاده حضور دارند.
وی بیان کرد: زائران از سفر انفرادی پرهیز کنند، در کنار گذرنامه و ویزا تصویری از مدارک شناسایی خود اعم از کارت ملی و شناسنامه همراه داشته باشند همچنین مواکب شناخته شده را برای اسکان و تغذیه انتخاب کنند.
حسینیان، افزود: دولت عراق علیرقم اینکه تلاشهای متعددی که داشته نتوانسته نیاز ویزای هموطنان را بهخوبی تأمین کند اما مقرر است در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشند و ویزای بیشتری با کمترین زمان در اختیار زائران قرار بدهند.
سرکنسول ایران در کربلا، عنوان کرد: با توجه به اینکه رومینگ در کشور عراق به صورت کامل پوشش داده نمیشود احتمال قطع خطوط تلفن همراه را وجود دارد، البته دکلهایی در مسیر تأمین شد اما قطعی موقت ارتباط تلفن همراه قابل پیشبینی است.
**پياده روي نجف تا كربلا البته در بين زائران حسيني هستند افرادي كه با توجه به نذري كه با خود و خداي خود در دل دارند عهد كرده اند مسيري را تا رسيدن به منزلگه عاشق پياده طي كنند و ما در نظر داريم نكاتي را به منظور داشتن سفري أيمن و بدون خطر براي هموطنان عزيز بيان كنيم.
زائران بايد در نظر داشته باشند كه فاصله خروجی شهر نجف تا ابتدای شهر کربلا حدود 80 کیلومتر مي باشد كه معمولاً این مسافت را در 3 روز و 2 شب طی میکنند. یعنی از صبح زود سه روز مانده به اربعین حرکت کرده و شب اربعین به کربلا می رسند.
تمام طول مسیر پیاده روی از خروجی نجف تا ورودی کربلا تیرهای چراغ برقی وجود که شمارهگذاری شدهاند. از 1 تا 1460 هر کدام از این تیرها با هم دقیقاً 50 متر فاصله دارند. به نوعی خط نشان هستند که چقدر از مسیر را طی کرده و چه قدر باقی است. معمولاً برای اینکه هم کاروانی ها با هم قرار بگذارند از شماره های این تیرها که سمت چپ یا راست مسیر پیاده روی قرار دارد استفاده می کنند.
اما مسیر پیاده روی نجف تا کربلا جزو امنترین مسیرهای منتهی به کربلاست و تقریباً می توان گفت از امنیت شهر نجف و همچنین مسیر آن تا کربلا و شهر کربلا مخصوصاً منطقه ای که اطراف حرمین است خیالتان راحت باشد.
از ابتدای تا انتهای مسیر تقریباً تمامی طول مسیر به وسیله ی چادر ها یا سازه هایی تقسیم بندی شده است که هیئتهایی از سراسر عالم مسئولیت این چادر ها را بر عهده دارند! البته قریب به اتفاق این هیئت ها قبیله های عراقی هستند. عراقی ها به هیئت، موکب می گویند.
**خدماتی که در این موکب ها داده می شود شامل موارد زیر است:انواع پذیرایی صبحانه، ناهار و شام. طبیعتاً در این حالت حق انتخاب با شماست که از کدام چادر چه چیزی را برای ناهار یا شام انتخاب می کنید! مثلاً ممکن است جایی به اصرار شما را دعوت به قیمه نجفی کند و چادری دیگر آب گوشت پخته باشد یا حتی در ایستگاهی برای صرف ساندویچ فلافل توقف کنید! حتی تنور هم در کنار راه یافت می شود و همانجا مشغول پخت نان هستند! انواع طعام از ماهی تا انواع ساندویچ و خورشت را می توانید در طول مسیر میل بفرمایید! فرقش با جاهای دیگر دنیا در این نیست که رایگان است بلکه علاوه بر رایگان بودن اصرار صاحب طعام و التماس او برای خوردن حتی یک لقمه از طعامش هر انسانی را منقلب می کند!
انواع میوه. معمولاً میوه ها را در وسط راه پیاده روی به زور به دستتان می دهند و انواع شیرینیجات. خرما و شیرینی های محلی عراق به وفور در طول مسیر دیده می شود.
انواع نوشیدنی. چیزی که شاید در تمام مسیر به صورت یکنواخت پراکنده شده است چایی شکر معروف عراقی هاست! که در استکان های کمر باریک زائران را برای رفع خستگی و عطش به سوی خود می خواند! علاوه بر چایی قهوه تلخ و آب معدنی و انواع نوشابه هم در طول مسیر توزیع می گردد.
محل خواب و استراحت! بعضی از موکب ها طوری شرایط موکب را طراحی کرده اند که محل استراحت زائرین باشد. در این موکب ها پتو و بالش و سایر ملزومات یافت می شود و معمولاً در هر ساعتی عده ای در این موکب ها مشغول استراحت هستند.
با توجه به اینکه هم اکنون اربعین در زمستان قرار دارد گرمای هوا به هیچ وجه اذیت کننده نیست و علاوه بر آن در ساعات شب و همچنین صبح هوا خیلی سرد هم خواهد شد و بهتر آن است که لباس گرم به اندازه کافی بردارید.
در پايان گفتني است ، هموطنان فرصت دارند تا سوم آذر ماه به منظور ثبت نام در بزرگترين اجتماع جهاني در سامانه سماح ثبت نام كنند.
انتهای پیام/
حتمن به یاد ماهم باشین التماس دعا
السلام علیک یا اباعبدلله ...
دوستان ما میخایم بریم ولی وضع مالی خرابه راستشو بخاین من یک افغانیم دعا کنین که امسال برم انشاالله امام حسین همه مارو بطلبه
خدمت محترم مسیولان انتظامی و اطلاعاتی کشور :
با سلام
لطفا خیلی مواظب نفوذ وحرکات این سگ هار و مزدور استکبار جهانی یعنی داعش باشید.مسلما
آنها در این برهه از زمان و با این جمعیت و توده مردمی تاریخی در صدد ضربه زدن خواهند بود لذا کاملا بایستی هوشیار باشید که خدای نکرده این گروه ویا کروه های مشابه نتوانند عملی جنایتکارانه انجام دهند. ان تنصروالله ینصر گمو یتبت اقدامکم.
انشاالله قسمت ما هم بشه