به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مدیر جهاد کشاورزی
داورزن گفت: به خاطر شرایط مساعد آب و هوایی و اقلیمی و مزارع مناسب، فلفل
قرمز این منطقه با کیفیت بسیار مرغوب تولید می شود.
حسین تاج آبادی
افزود: فلفل کاران این خطه هرسال از اوایل مرداد تا پایان آبان ماه شش تا
هفت چین محصول فلفل برداشت می کنند که به طور میانگین حدود چهار تن فلفل
خشک از هر هکتار برداشت می شود.
مدیر جهاد کشاورزی داورزن از کاهش
تولید این محصول در سال جاری خبر داد و گفت: به دلیل واردات بی رویه و غیر
کارشناسی این محصول که کاهش رغبت کشاورزان به کاشت فلفل را به دنبال داشته،
سطح زیر کشت و تولید فلفل امسال در داورزن نسبت به سال زراعی گذشته 25
درصد کاهش یافته است.
وی به تندی، رنگ و کیفیت مطلوب فلفل داورزن اشاره
کرد و افزود: این محصول در سال های گذشته به کشورهای همسایه، خاورمیانه و
هندوستان صادر می شد که واردات آن سبب شد این محصول امسال به برخی کشورهای
مزبور صادر نشود.
وی فلفل وارداتی را فاقد کیفیت مطلوب دانست و اظهار
کرد: این نوع محصول با قیمت اندک به بازار عرضه می شود که باعث دلسردی و
ضرر کشاورزان این منطقه شده به طوری که هنوز مقداری فلفل کوبیده از سال قبل
در انبار کارگاههای فلفل کوبی این شهرستان موجود است.
تاج آبادی گفت:
از هر پنج تا شش کیلو گرم فلفل تر یک کیلو گرم فلفل خشک به دست می آید که
به کارخانه ها و شرکت های مواد غذایی شهرستانها و استانهای مجاور ارسال می
شود.
وی به اشتغالزایی این محصول در داورزن اشاره کرد و افزود: فلفل
خشک داورزن در 40 کارگاه فعال فلفل کوبی روستای بیزه این شهرستان آسیاب می
شود که علاوه بر ایجاد اشتغال باعث درآمد زایی روستاییان و کشاورزان شده
است.
وی نبود کارگاه بسته بندی در داورزن را از مشکلات در این زمینه
دانست و اظهار کرد: پودر فلفل این شهرستان برای بسته بندی به شهرستانهای
مجاور و استانهای تهران، اصفهان و شمال کشور ارسال می شود.
مدیر جهاد
کشاورزی داورزن نبود دستگاه خشک کن، عدم ثبات بازار این محصول و کمبود
تسهیلات را بخش دیگری از مشکلات فلفل کاران شهرستان داورزن برشمرد.
مرکز شهرستان 21 هزار نفری داورزن در 310 کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.