اگر هنوز قصد زیستن در سرزمینمان را داریم باید با تکیه به دانش گذشتگان رفتاری مبتنی بر اکوسیستم داشته باشیم و شرایط زیست را در سرزمینمان به ظرفیت حداکثری برسانیم .

ادامه زیست در ایران با بهره گیری از دانش گذشتگان میسر استبه گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  سید محمد بهشتی رئیس ایکوم ایران، این مطلب را عصر چهارشنبه، در پنجمین همایش موزه علوم و فناوری «جامعه پایدار و جایگاه موزه در ترویج علم سبز» که در محل موزه ملی ایران برگزار شد، مطرح کرد.

او با اشاره به اینکه ایران یک سرزمین داینامیک (پویا) است، تصریح کرد: به همین دلیل منابع و منافع زیستی در این سرزمین بر خلاف اروپا که هر دو بالفعل اند، بالقوه هستند.

وی افزود: مهمترین چالش بشر برای اینکه امکان زیست را در این سرزمین فراهم کند، این بوده که حجاب پیش روی این موانع و منابع را از پیش رو بردارد. زیرا در غیر این صورت امکان زیست برایش فراهم نمی‌شد و وسیله‌ای که برای برداشتن این حجاب در اختیار داشته، همان چیزی است که امروزه به عنوان علم از آن یاد می کنند.

بهشتی تصریح کرد: از این روست که کیفیت تعامل انسان با محیط در این سرزمین با محیط‌های دیگر تفاوت ماهوی پیدا می‌کند و طبعا یک چیزهایی به وجود می‌آید که محصول تلاش و کوششی است که در این سرزمین اتفاق افتاده است.

وی با رد این مدعا که علمی که اینجا پدید آمده با علمی که در مناطق دیگر به وجود آمده متفاوت بوده است، تصریح کرد: ولی یافته‌های علمی اینجا وجود داشته که تنها در این سرزمین یافت می شده و بعدها تمام بشریت از آن استفاده کرده‌اند.

بهشتی با بیان اینکه در ایران با وجود کم آبی تعدادی رودخانه وجود دارد که هر چهار مرحله شکل گیری را دارا هستند این چهار مرحله را شامل آغاز از سرچشمه، خروج از کوهستان ، جریان یافتن در دشت و به دریا پیوستن اعلام کرد. 

او تصریح کرد که در این چهار مقطع رفتار رودخانه کاملا با یکدیگر متفاوت است و اگر قرار باشد سازه، سد،بند و... در مسیر آن ایجاد شود بنا به اینکه در کدام مرحله و مقطع است شرایط مختلفی را دارد .

وی با بیان اینکه در اروپا به دلیل نبود کوهستان عمدتا تنها مرتبه سوم و چهارم را داریم، اظهار داشت: به طبع سازه هایی که در این سرزمین ساخته شده موکول به رفتار آب در این دو مقطع است.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری افزود: در بسیاری از سیاحت‌نامه‌ها چیزی که مکرر به آن اشاره شده این است که همگان تعجب کرده اند که ایرانی ها چرا این سرزمین را برای زندگی انتخاب کرده اند که شرایط زیست در آن موجود نبوده است.
 
وی در پایان اظهار داشت: با همین رویکرد و ابتنای به نوع دانشی که از قوه به فعل در آوردن بوده، امکان زندگی در این سرزمین برای ما ایجاد شده است و از عجایب روزگار این است که هنوز سرزمین ما یک سرزمین داینامیک و بالقوه است و هنوز هم اگر قرار باشد که قصد زیستن در آن را داشته باشیم، کافی است که به همان نوع کیفیت از دانش رجوع کنیم و با تکیه بر آن شرایط زیست را در سرزمینمان به ظرفیت حداکثری برسانیم.  



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار