بیست‌و‌‌یکمین نمایشگاه مطبوعات پس از یک هفته به آخرین روز فعالیت خود رسید و اختتامیه آن برگزار شد.

حداد عادل: رسانه شاخصی برای قانون‌مداری استبه گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  اختتامیه بیست‌و‌‌یکمین نمایشگاه مطبوعات ایران امروز در شبستان مصلی امام خمینی با حضور غلامعلی حداد عادل مشاور عالی مقام معظم رهبری و حسین نوش‌آبادی سخنگوی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد و علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه حضور نداشت.

غلامعلی حداد عادل سخنران اصلی مراسم اختتامیه نمایشگاه مطبوعات بود که رکورد سه بار حضور در مراسم اختتامیه را ثبت کرد.

رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس با اشاره به خبر دستگیری چند نفر از روزنامه‌نگاران گفت: ما نمی‌توانیم اظهارنظر کنیم و باید از قوه قضاییه بخواهیم که هوشمندانه و دقیق رسیدگی کند.

غلامعلی حدادعادل با اشاره به خبری که طی روزهای اخیر مبنی بر دستگیری چند نفر از روزنامه‌نگاران منتشر شده است ، تصریح کرد: براساس این خبر گفتند که خارجی‌ها در این موضوع برای آنها طمع بسته و برنامه‌ای داشته‌اند . این نکته ممکن است سوالی را برای برخی‌ها ایجاد کند طبیعی است که هیچ‌کس دوست ندارد شخصی دستگیر، زندانی و متهم شود. بنده هم از نفس این‌که چنین اتفاقی افتاده باشد، استقبال نمی‌کنم و خوشحال نیستم.

وی افزود: شرایط کشور در منطقه و جایگاهی که دارد به لحاظ حق‌طلبی و مخالفت با سیاست‌های سلطه‌طلبانه رژیم صهیونیستی باعث شده ایران از جایگاه و وضعیت خاصی برخوردار باشد و دشمنان از این موضوع راضی نیستند، لذا فکر و برنامه دارند.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ما چنین وضعیتی را قبل از بیست‌و هشت مرداد‌ماه آن سال‌ها هم شاهد بودیم اگر گزارش‌های آن روز را بخوانید متوجه می‌شوید که هر موقع که می‌خواستند کاری کنند به سمت روزنامه‌نگاران می‌رفتند.

حداد عادل خاطر نشان کرد: این‌که چنین اتفاقی افتاده یا نه و چه کسی مسوول است به نظر می‌رسد نمی‌توانیم اظهارنظر کنیم و باید از قوه قضاییه بخواهیم هوشمندانه و دقیق رسیدگی کند. اگر واقعا این اتهامات مستند است مطابق قانون رسیدگی کنند و اگر نه رفع اتهام و اعاده حیثیت شود.

رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس همچنین با اشاره به عدم حضور برخی رسانه‌ها در نمایشگاه مطبوعات گفت: از معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد درخواست می‌کنم که با دوستانی که در نمایشگاه شرکت نکرده‌اند صحبت کرده و دلایل‌شان را بشنوند و یا حتی می‌شود مناظره‌ای برگزار کرد، برگزار کنند تا اگر گلایه‌ای دارند هم آنها مطرح کنند و هم صحبت‌های معاونت مطبوعاتی را بشنوند و نهایتا توضیحات به اطلاع مردم برسد. مردم خود داوری خواهند کرد. اگر وزارت ارشاد متوجه شد حرف حقی است در برنامه‌های سال آینده رعایت کند و اگر غیر از این باشد مساله روشن می‌شود.

حداد عادل در ادامه با بیان این‌که برای سومین سال است که در مراسم اختتامیه نمایشگاه مطبوعات حضور دارم، گفت: اخیرا فرهنگستان زبان و ادب فارسی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری را در خصوص زبان مطبوعات آغاز کرده است که قصد داریم این همکاری‌ها را ادامه و گسترش دهیم.

وی با بیان این‌که دلبستگی به زبان فارسی فراجناحی است، اظهار کرد: انتظار ما از رسانه‌ها در درجه اول رعایت قوائد درست نویسی و توجه به خط فارسی است که در همین راستا رسانه‌هایی را که این دستور زبان فارسی را رعایت می‌کنند از آنها با بررسی‌های لازم تقدیر به عمل می‌آید.

نماینده مردم تهران در مجلس همچنین اظهار کرد: فرهنگستان زبان و ادب فارسی آمادگی دارد تا دوره‌های مناسب آموزشی نگارش و آشنایی با رسم‌الخط را برای مطبوعات برگزار کند.

حداد عادل همچنین تصریح کرد: معتقدم وضع رسانه در کشور ما شاخصی است برای نشان ‌دادن وضع و درجه آزادی جامعه که از اهداف اصلی و اولیه انقلاب اسلامی بوده است.

وی افزود: همچنین وضع مطبوعات نشانه و آیینه توجه جامعه به عقلانیت، تفکر و اندیشه است. همچنین رسانه شاخصی است برای قانون‌مداری چون آزادی بدون قانون‌مداری مفید نخواهد بود. در واقع رسانه‌ها شاخص گفتمان‌های رایج در جامعه هستند و از بررسی طیف مطبوعات می‌توانیم گفتمان‌های رایج در آنها را ارزیابی و همین‌طور دیدگاه‌های احزاب و جریانات سیاسی را درک کنیم.

تاکید بر اجرای دقیق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
در این مراسم دکتر حسین انتظامی معاون مطبوعاتی فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص بیست‌و‌‌یکمین نمایشگاه مطبوعات گفت: صاحب اصلی نمایشگاه مطبوعات خود مطبوعات است و من صرفا برای رعایت ادب و خیرمقدم به مهمانان عزیز چند دقیقه صحبت می‌کنم.

وی ادامه داد: این یک هفته که گردهمایی مطبوعات استراحت مناسبی برای آن است که هم مخاطبان را از نزدیک ببینیم و هم بازخورد بگیریم و از سوی مخاطبان و مسئولان کشور تقدیر و قدردانی شود.

انتظامی بیان کرد:سیری که در دوساله اخیر طی شده است در اموری است که جنبه وسیعی را در بر دارد و تا حد ممکن به نفع صنوف و اقشار مختلف عقب کشیده شده است. یکی از ویژگی های جلسه امروز شناسایی و قدرددانی از رسانه ها بوده و با توجه به نقش رسانه ها در ساخت زبان است و با توجه به اینکه زبان فارسی جنبه هویت بخش را دارد. انشاالله نمایشگاه مطبوعات مقدمه‌ای باشد که شورای آموزشی گستره با مشارکت فرهنگستان زبان و ادب فارسی دنبال شود.

وی افزود: هر چه فرآیندی بهتر و دقیق تر از اجرای قانون انتشارات و اطلاعات به شکل آزادنه نبود و طبق آن همه نهادها موظف به اطلاع رسانی و قراردادن وظایف و خوراک مناسب در اختیار مخاطب بوده است که به ما کمک می‌کند به جنگ با فساد برویم.
 
انتظامی در پایان یاد آور شد: از مدیران و مسئولان رسانه ها تشکر می‌کنم و امیدوارم که همچنان رسانه ها و مطبوعات به درخشند.

همچنین وکیلی رئیس انجمن صنفی روزنامه های غیردولتی در بخش دیگری ار مراسم اختتامیه بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات کشور گفت: ما امروز هم خوشحالیم و هم ناراحت. خوشحالیم چون در هفته گذشته در جمع رسانه و مطبوعات بودیم  و ناراحتیم چون دفتر بیست‌و‌یکمین نمایشگاه کشور در این ساعت بسته شد و دوره دیدار کوتاه بود. امیدواریم که سال آینده بتوانیم همدیگر را ملاقات کنیم.

وی ادامه داد: نمایشگاه مطبوعات امسال به لحاظ کمی و کیفی با سال های گذشته متفاوت بود و یک دیدار خانوادگی به حساب آمد و هر چند گروهی در آن دیده شدند اما ناراحتیم که چرا برخی از رسانه ها را ندیدیم.
 
رئیس انجمن صنفی روزنامه های غیردولتی اظهار داشت: نمایشگاه مطبوعات بیش از اینکه فرصتی برای موافقان باشد فرصتی برای منتقدان است البته این فرصت امسال به هر دلیلی از دوستان دریغ شد و امیدوارم که رابطه رسانه ها در سال های آینده دوستانه تر باشد.

وکیلی ادامه داد: امسال ما در گام های عملی شاهد کاهش تصدی گری دولت بودیم و تجلی این عقب نشینی در حوزه های زیادی همچون رتبه بندی رسانه ها و واگذاری تصمیم گیری نمایشگاه به صنوف خود را نشان داده اند.

وکیلی تصریح کرد: ما طرح رتبه بندی شاهد هستیم که به جای اینکه رتبه بندی به دست دولت و با شاخص های یک طرفه انجام بشود با شاخصه‌های رسانه ها انجام شد و البته نتیجه آن در آینده اعلام خواهد شد.

رئیس انجمن صنفی روزنامه های غیردولتی افزود: درباره تصمیم‌گیری نمایشگاه نیز می‌توانم بگویم که امسال صنوف در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت داشته اند و البته معاونت مطبوعاتی می‌خواست اجرای نمایشگاه را نیز به صنوف بسپارد اما ما آماده این کار نبودیم.

وکیلی افزود: انتخاب برترین ها که بعد از صحبتهای رییس فرهنگستان ادبیات فارسی اعلام میشود در کمیته ای بوده که مسئولان تشکل های صنفی در آن حضور داشته اند.

وی افزود: امسال ثبت نام الکترونیکی به عنوان یک گام در شفاف سازی  مطرح بود و انتخاب و جانمایی غرفه‌ها بدون دخالت دست انسانی صورت گرفته و این نشانه عدالت بوده است البته جای برخی از دوستان جای درخوری نبود اما با تفاوت رویکردی که در نمایشگاه بیست‌و‌یکمین دیده شد امسال نمایشگاه آرام تر و اخلاق مدارانه تر و رخانواده پسندانه تری داشتیم و امیدواریم که این زمینه انتخابات اسفند ماه باشد زیرا جامعه ما امروز نیازمند ارامش، صیعه صدر و رفتار بزرگانه از طرف برادران بزرگ است.

همچنین حسن ذوالفقاری مدیر گروه آموزش زبان فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در بخش دیگری از این مراسم به قرائت بیانیه درست نویسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی پرداخت و گفت: ما امسال درست نویسی را به عنوان شاخصه اهدای جایزه به بهترین های رسانه مطرح کرده ایم و جایزه خود را به رسانه هایی می دهیم که به درست نویسی احتمام داده است.

وی با اشاره به اینکه درست نویسی یکی از اصول روزنامه نگاری از اهمیت زیادی دارد گفت: داوران نمایشگاه مطبوعات امسال گستره ی داوری خود را افزایش داده و خبرگزاری ها به وبگاه‌های خبری و روزنامه های ورزشی را نیز داوری کرده اند.

مدیر گروه آموزش زبان فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار داشت: کم توجهی به رسم الخط فرهنگستان زبان ادبیات فارسی، یکدست نبودن، مراتب نگارشی و وجود جمله های طولانی از دغدغه های داوران بیست‌و‌یکمین نمایشگاه مطبوعات کشور به حساب می‌آمد.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: امید است همکاری های بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی مایه قوت ما شود.

گفتنی است که در این بخش از اختتامیه بیست‌و‌یکمین نمایشگاه کشور کوچکترین عکاس خبری ایران که 8 سال دارد معرفی شد.



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار